Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobieca psychika i Męska,dlaczego się aż tak różnimy?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Kobiety MUSZĄ pracować bo nie utrzymacie rodziny, wszyscy żyją w długach. Poza tym te, które tego nie robią są wyzywane i stosuje się wobec nich przemoc ekonomiczną. Dlaczego zwalniasz mężczyzn z wychowywania dzieci? Ojciec był przy zapładnianiu więc też ma je wychowywać. Jak zwykle wszystko co złe, to wina kobiety, a ja się pytam gdzie tatuś?

Gość gość
patriarchalne gadanie ...

Gość gość
gość dziś trudno znaleźć mężczyznę, który by kochał kobietę za dobre serce i czułość. Patrzycie tylko na wygląd i młodość plus funkcje seksualne. Zarzucasz kobietom, że chcą pracować, a teraz zarzucasz, że widzą bankomat. Jak mają przeżyć skoro wg Ciebie nie powinny robić kariery i jednocześnie nie powinny oczekiwać od mężczyzny utrzymania? Mają żyć powietrzem? Spuść trochę z tych oczekiwań chłopaczku, bo sam ideałem emocjonalno-intelektualno-fizycznym nie jesteś. A od kobiety tego wszystkiego oczekujesz plus tego, ze nic od Ciebie nie będzie chciała. A teraz powiedz mi co Tobie jako mężczyźnie pozostaje? Hmm? Tobie wolno oczekiwać od kobiety wszystkiego a kobiecie to już nic, tak? Typowa męska hipokryzja :O

Gość gość
A bo tych patologii, chamstwa i prostactwa coraz więcej… Wbrew pozorom, to jest bardzo ważny temat i warto sobie go przemyslec.

Gość gość
Kiedyś to mężczyzna i kobieta znali swoje miejsce i obowiązki, kobieta zajmowała się domem dziećmi i mężem, a mężczyzna utrzymaniem i nie marudził, że jest bankomatem. A teraz wy byście chcieli aby kobiety wszystko robiły, wyglądały jak modelki, w łóżku były jak gwiazdy po,rno (zawsze chętne i gotowe, na wszystko godzące się), zarobiły na dom, były wiecznie młode i piękne oraz nie miały wobec was żadnych oczekiwań. Dorośnij.

Gość gość
13:14 Kobieta może oczekiwać ode mnie finansowego utrzymania,ale nie może patrzeć na mnie przez pryzmat tego co posiadam.Będę z nim,ponieważ będę miała zapewniony byt i będzie mi dobrze.Chodzi mi o to,żeby kobiety dostrzegały w mężczyznach emocje,uczuciowość.My nie jesteśmy robotami albo ludzmi z kamienia.Też potrzebujemy wsparcia,czułości i troski.Od nas mężczyzn też wymagacie tego samego.Więc chodzi mi o wzajemną miłość i szacunek,pomaganie sobie i wspieranie.Miłość to wzajemna troska dwojga ludzi.Ty mi zarzucasz jakąś skrajność,ponieważ piszę o wymaganiach względem kobiet.Tobie to się nie podoba,ponieważ mało jest kobiet które potrafią przyznać się do winy.Jakby co to wszystko wina mężczyzny,bo wy jesteście takie czułe,idealne i dajecie z siebie wszystko.Uważasz się za idealną?Ja potrafię przyznać się do winy,widzę w sobie wady i staram się od siebie wymagać.

Gość gość
gość dziś Nie twierdzę, że jestem idealna. Ty obwiniasz za wszystko kobiety, że pracują, jak nie pracują to patrzą na mężczyznę jak na bankomat. Obwiniasz je za to, że dzieciaki się źle zachowują, a czemu nie obwiniasz ojców, że są nieobecni w życiu dzieci, nie wychowują? Oczekujesz piękna od kobiety i czułości, czyli tego co samcowi potrzebne z natury, a kobiecie tego odmawiasz. Piękne ciało to zasób biologiczny, też materia. Oczekujesz, że kobieta będzie Cię kochała bezinteresownie, a czy ty jesteś w stanie zaoferować to samo kobiecie? Pokochałbyś brzydką, o dobrym sercu? Aseksualną, bez nadziej na seks? Nie sądzę.

Gość gość
Temat przewodni jest inny. Mowa, zdaje się była o różnicach w psychice kobiety i mężczyzny. Te różnice są. Kobieta zawsze będzie ukierunkowana inaczej i mężczyzna też. Tak nas Pan Bóg stworzył. A naszym zadaniem jest się uzupełniać i pomagać sobie. Jeśli ja jestem emocjonalna, to niech mi kochający, czuły mąż pomoże rozładować te emocje. Jeśli ja nie domagam w sferze emocji, to niech mnie nie katuje, niech mi pomoże. Wystarczy jedno dobre słowo, jeden uśniech… Ile ludzi ze sobą żyje zgodnie i fajnie. Trochę zrozumienia, empatii, czułości życie będzie się toczyć pozytywnie.

Gość gość
13:34 Pisałem o wzajemnej miłości i trosce.Nie przeinaczaj moich słów.Nie jestem dzieciaczkiem który ma 5 lat.Dużo w życiu przeszedłem i wiem co to znaczy prawdziwie kochać.Potrafię dawać i wymagać od siebie,ale mam też wady.Te słabości z którymi walczę,ponieważ nie jestem idealny.Seks nie jest dla mnie najważniejszy,ani pieniądze,ani status społeczny.Moja kobieta mogłaby być zwykłą,szarą i smutną myszką.Mogłaby być nieśmiała,smutna i zagubiona.Mogłaby mało posiadać,ale jeśli kochałaby mnie i chociaż starała się mnie kochać to by mi to wystarczyło w zupełności.Gdyby tylko się starała i jej zależało,wystarczyłoby mi to całkowicie.Nigdy nie szukałem paryżanki,kobiety z klasą ,sukcesu i pięknym ciele.Dla mnie takie dodatki są mało istotne.

Gość gość
gość dziś To są właśnie te różnice w psychice. Mężczyzna wymaga od kobiety atrakcyjnego ciała (dobre geny) i seksu. Jemu wolno działać wg własnej samczej natury, to oczywista oczywistość. A gdy kobieta wymaga bezpieczeństwa stabilności(zasoby - aby utrzymać potomstwo przy życiu) to jest złą materialistką. Dlaczego mężczyzna nie jest wyzywany od materialistów, skoro ważne są dla niego głównie atrybuty fizyczne młodość kobiety i piękno ciała?

Gość gość
Mąź mówi do mnie "kochanie" od lat, a ja do niego. Raj na ziemi? Wystarczy miłość i szacunek . Trzeba widzieć najpierw w partnerze/partnerkę człowieka, a potem męża , ojca, pracownika, czy chodzący bankomat.

Gość gość
13.27 szacunek za słowa. "Lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć".

Gość gość
O jejku, nie wszyscy mężczyźni są tacy sami. Nie wszyscy tak samo wartościują.

Gość gość
gość dziś To dlaczego zaczynasz od obwiniania kobiet? Czy Ty myślisz, że jakaś kobieta wyszłaby za mąż tylko dla kasy? Bez przesady :O Chyba czujesz gdy ktoś Cię kocha czy nie?

Gość gość
13:53 Dlaczego widzisz w moich słowach tylko obwinianie?Jeśli człowiek nazwie problem po imieniu można poszukać odpowiedniego lekarstwa.Wiem,że Twoja duma została urażona,ale przecież to co piszę jest prawdą.Gdy widzę błędy staram się napominać.Może którejś kobiecie otworzy to oczy na te wartości które są najważniejsze.Mężczyzni też popełniają błędy.Spore błędy i wcale nie są lepsi od kobiet.Nie ma lepszej czy gorszej płci,ponieważ w każdym człowieku jest egoizm.

Gość gość
gość dziś Dlaczego widzę obwinianie? Bo taka jest treść Twojej wypowiedzi. Wytykasz kobietom, a mężczyznom nie. I moja duma nie została urażona, bo to co napisałeś mnie akurat nie dotyczy. Ale irytuje mnie podejście dzisiejszych mężczyzn, którzy mają oczekiwania tylko wobec kobiet i wytykają tylko im wady, własnych nie widząc. Pełno tu takich na kafe i innych stronach.

Gość gość
14:05 Tu się z Tobą zgadzam,jeśli mężczyzna tylko i wyłącznie osądza kobiety, a od siebie nic nie wymaga jest mistrzem manipulacji i kłamstwa.Znam prawdę o ludziach i wiem,że my mężczyźni też mamy wady i słabości.Przedmiotowe traktowanie kobiet,szukanie zwykłej seksualności bez takich wartości jak podziw,zachwyt,czułość,umiejętność słuchania,delikatność i łagodność.Nawet jak mężczyzna ma takie piękne cechy zdarza się ,że jest wyzywany od pedałów, i zniewieściałych przez innych mężczyzn.Najważniejsze są wartości moralne.

Gość gość
gość dziś Dla mnie człowiek, który obwinia tylko jedną stronę jest podejrzany, znaczy to, że ma zerową samoświadomość i nienawidzi kobiet. Zwiastuje to same kłopoty.

Gość gość
Nie ma żadnego obwiniania. Kiedy do was dojdzie prawda, że w każdym z nas drzemie wyrachowany egoista, zachłanny na własne zyski emocjonalne, dzięki którym rośnie i czyni samego siebie lepszym od innych. A dlaczego pomiatamy sobą wzajemnie i chcemy, by nasza prawda zwyciężyła? Bo jesteśmy silni emocjonalnie. Panowie, czemu nie przyznacie, że zawsze się ślinicie i miękniecie na widok ładnej panienki czy kobiety. Mój kolega z pracy, wodzi oczyma za jedną taką, co ma 50 sukienek w szafie, codziennie zakłada inną; co pazury ma piękne a nie spojrzy ten kolega, nie zachwyca się szarą myszką, koleżanką, nawet się do niej nie odezwie. Bo po co? Autorze, podałbym ci rękę.

Gość gość
gość dziś Jak nie ma obwiniania jak jest? Kobiety nawet za gwałt są obwiniane, mimo, że to one zostały skrzywdzone i to one mają się tłumaczyć.

Gość gość
Ale trzymajmy sie tematu.

Gość gość
"Każdy pracuje aby przetrwać". .....Boże,a co to za krakanie frustrata! Takie uogólnienie to super negatywna brednia. Przecież są i tacy,którzy,po prostu,lubia swoja pracę,a nawet wykonują ją z pasją.

Gość gość
wykonuję swoją pracę z pasją, ale przy okazji walczę, jak ta lwica, aby przetrwać. to niezaprzeczalny fakt.

Gość gość
Czasem człowiek błaga o miłość i czułość kobiety i jej nie dostaje. Pokochać kogoś bez wzajemności, to dramat. I jak ten mężczyzna ma funkcjonować? On też potrzebuje miłości i czułości, wzajemności. A może jakaś kobieta nie potrafi Cię kochać, zgodnie z Twoim wyobrażeniem?

Gość gość
No wiec kobiety potafia rozmawiać o wszystkim na raz, a mężczyźni tylko na jeden temat i z tad ta różnica.

Gość gość
A ja myślałem że kbobieca psychika siedzi w łechcie,i jak się jej dotknie to ma się nad babą kontrolę.

Gość gość
20.34. Nie, nie masz kontroli. Mądra kobieta nie zaakceptuje mężczyzny w całości i poważnie, tylko dlatego, że jej zrobi dobrze.To za mało. Może malolatom wystarcza , dorosłym kobietom nie.

Gość gość
Ale jak nie ma orgazmu to i tak odejdzie.A myślice że my zakochujemy się po seksie?Gdyby tak było meżczyźni zakochiwaliby się w prostytutkach.

Gość gość
Oj, różnimy się. Kobiety mają większe poczucie moralności i winy niż mężczyźni. Niestety.