Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapomniałam jak wygląda

Polecane posty

Gość gość

Mieliście kiedyś tak, że zapomnieliście jak wygląda osoba, która była kiedyś dla was dosyć ważna? Ja widziałam tę osobę ostatnio jakieś niecałe 2 miesiące temu i zupełnie nie pamiętam jej twarzy. Rozpoznaję na zdjęciach, mam w pamięci ważniejsze wydarzenia związane z tą osobą, ale nie wiem, czy rozpoznałabym tę twarz na ulicy. Nie pamiętam głosu, nie potrafię przywołać wyglądu. Dlaczego tak się stalo?

Gość gość
Miałam tak kiedyś ale nie po 2 miesiącach :) może to po prostu wyparcie czegoś z umysłu, nie wiem

Spróbuj wyobrazić sobie twarz rodzica z zamkniętymi oczami nigdy ci się to nie uda. I nie wmawiaj sobie niczego. Nigdy nie zapamiętasz nikogo jedynie twój mozg zapamiętuje szczególne cechy wyglądu ;p

Nawet wy sami nigdy nie pamiętacie jak wyglądacie! Hehehe

Gość gość
No nie wiem, czy tak to działa. Nie mam problemu z wyobrażeniem sobie twarzy nawet jakiejś znajomej z liceum, a ta osoba istnieje tylko na zdjęciach. Może to być po prostu podświadoma reakcja obronna? Ta osoba była dla mnie ważna, ale bardzo mnie skrzywdziła.

Gość gość
to dziwne... to prawda że nie umiemy sobie tak wyobrazić twarzy, może masz obsesję na tym punkcie i teraz tylko panikujesz, spokojnie, to normalne :-)