Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wirus WZW typu C

Polecane posty

Gość gość

Wyszłam niedawno ze szpitala, mam skierowanie do hepatologa, bo w badaniach wyszło mi, że mogę mieć wirusa, ktoś z Was coś ....?

Gość gość
Dodam jeszcze, że wizytę w poradni mam na marzec 2017 r. a nie mam kasy na prywatne wizyty

Gość gość
a co to jest ?

Gość gość
Sorry gość dziś , jak nie wiesz, to znaczy, że temat nie dla Ciebie, potrzebne mi rady, wskazówki, pocieszenie od Tych, którzy mieli kontakt z tym dziadostwem.

Gość gość
tak to jest jak się daje dóópy róznym samcom bez prezerwatywy. Dostałaś go od któregos z nich dzeewko, albo przy robieniu tatuażu, co też oznacza że dzeewką jesteś ! Każda kobieta z tatuażem to ladacznica...

Gość gość
gość dziś [10:50 Gościu, daruj Sobie, mam 49 lat i nie daje nikomu, poza mężem, a tatuaży też nie mam, za to jestem po 2 operacjach i transfuzjach.... ech te dzieci.....

Gość gość
moja matka to ma, podobno zaraziła sie w szpitalu. Z tego co wiem, można z tym normalnie żyć, ale jest większe ryzyko marskości wątroby. Masz google to sobie poczytaj, tam wszystko pisze...

Gość gość
gość dziś Czytałam i jestem przerażona, wolałabym "pogadać" z Kimś, kto to ma/miał lub wie coś więcej, ale dziękuję za komentarz. A mama się leczy/leczyła ?

Gość gość
Trzeba się szczepić. Ja się szczepilem przed operacja nosa obowiązkowo, na własny koszt.

Gość gość
W szpitalu tobie nie zrobili badań, tylko do hepatologa wysłali? To dziwne.

Gość gość
Nie rozmawiałem z mamą o tym tylko mi to mówiła. Ale z tego co wiem, to siedzi już do końca życia i nie da się tego wyleczyć. Trzeba, uważać bardzo na wątrobę i regularnie robić badania wątrobowe, kumpel w wojsku się tatuował i tam złapał to dziadostwo i tak kiedyś mówił, z tego co pamiętam.

Gość gość
sory ten kolega co się tatuowal złapał jekiegoś HCV'ała z tego co pamiętam nie chce mieszać...

Gość gość
raka wątroby, można dostać od tego tak w skrócie...

Gość gość
gość dziś W szpitalu tobie nie zrobili badań, tylko do hepatologa wysłali? To dziwne x Właśnie zrobili "Wykryto RNA wirusa HCV.Poziom wiremi 6735 IU/ml.Badania wykonano dwukrotnie. W obu przypadkach niski poziom wiremii wirusa HCV. Chora skierowana do poradni chorób wątroby, celem dalszej diagnostyki i leczenia."

Gość gość
gość dziś Trzeba się szczepić. Ja się szczepilem przed operacja nosa obowiązkowo, na własny koszt X Operacje miałam ratującą życie- wypadek komunikacyjny, nie było czasu się zaszczepić.

Gość gość
11:45 Aha no to nie dostaniesz odszkodowania. Zawsze można było się zaszczepić profilaktycznie. 3 szczepionki jedna co pół roku chroni przez 5 lat!!

Gość gość
Aha no to nie dostaniesz odszkodowania. x Mnie nie chodzi o odszkodowanie, bo również mogli mnie zarazić u manicurzystki...