Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam do was pytanie. Czy ktoś z was poleci mi cos dobrego na moje włosy? Po umyciu i rozczesaniu są strasznie puszyste, suche, zmordowane prostownica, ale musze wyprostowac bo wtedy robią sie gładkie nawet. Czy ktoś z was poleci jakas naprawdę dobra i przetestowana odzywke lub maskę itp?

Gość gość
Jedna odzywke? Dobry zart!!! :D Musisz zaczac olejowac wlosy, testowac rozne maski i odzywki sprawdzajac czy i kiedy twoje wlosy wola proteiny czy emolienty, jakie i w jakich ilosciach, powinnas sprobowac mycia odzywka (nie kazda sie do tego nadaje oczywiscie), spobowac laminowania zelatyna... Na blogach wlosowych np. Anwen, Kascysko, BlondHairCare jest mnostwo wiedzy na ten temat. Aha, prostownica do kosza!

Gość gość
Dokladnie, musisz testowac maski, odzywki- u kazdego sprawdza sie cos innego ;) ale jesli chcesz w miare szybko przywrocic wlosom stan normalnosci :P to obczaj serię Help z Inoaru. Jestem w polowie opakowania i wlosy juz wygladaja zdrowo :)

Gość gość
co za zalosne spammerskie kuuuvrwy...

Gość DJTanner
Spróbuj keratynę, np.: od Chantal. Moje włosy przeszły rewolucję.

Gość Annnkaa
Olejki do włosów to super sprawa! U mnie to podstawa ich pielęgnacji. rewelacyjne jest takie serum z Venity na końcówki włosów z olejkiem arganowym i buriti bardzo dobrze regeneruje, wzmacnia i nawilża włosy, poprawia ich kondycję, chroni podczas suszenia. Polecam.

Gość gość
A ja oprócz środków bezpośrednich na włosy polecałbym również komplex witamin grupy B. Ogólnie witaminy grupy b są bardzo potrzebne naszemu organizmowi, działają korzystnie na nasz układ nerwowy i komórki w całym ciele. Bardzo dobrze działają też właśnie na komórki skóry głowy co jest równoznaczne, że i na włosy :) Ogólnie witamina B zapobiega wypadaniu, wzmacnia i regeneruje włosy. http://enaturalnie.pl/witaminy/witamina-b-complex-100-tabletek-zestaw-witamin-b-myvita_279.html?search_query=witamina+b+complex&results=2

Gość gość
Dołączam się do odpowiedzi koleżanki wyżej:) dobra pielęgnacja bogata w olejki :D lub prawdziwa keratyna brazylijska Inoar <3

Gość gość
Wszystkie kosmetyki z Keratyną, najlepiej od Chantal

Gość gość
Polecam ci naturalnie o nie zadbać, możesz na przemian stosować olej arganowy i ze słodkich migdałów - dodatkowo stosować je na skórę całego ciała. https://od-natury.pl/

Tak, zgadzam się z Wami dziewczyny co do tego co keratyna potrafi zrobić z włosami 🙂 świetne to jest 😉 Używam prostowania keratynowego :)I widzę jaka jest różnica przed i po 🙂 ale oczywiście kuracja po prostowaniu keratynowym należy dbać również o włosy i pielęgnować po 🙂 Ja używam kosmetyków po Amazon Keratin. Świetne są do pielęgnacji włosów po prostowaniu keratynowym.