Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nienawidzę wesel

Polecane posty

Gość gość

Nigdy nie byłam na weselu chodź mam26 lat. Niedługo mam w rodzinie wesele na które także nie idę. Kuzynka codzień wydzwania że mam być i koniec. Ja jej powtarzam że nie. Jak mam jej wytłumacz ze mnie nie będzie bo już sama nie wiem

Gość gość
a/ chodz - chodzic - nie ma w ogole takiego uzycia w odmianie "chodź" b/ choc - choc goni nas czas qrwa jak mnie to razi zawsze !

Gość gość
Może ma ktoś jakiś pomysł żeby już dała spokój

Czasami trzeba się nagiąć i nawet jak się czegoś nie lubi to to przetrwać. To chyba Twoja bliska rodzina, skoro kuzynka dzwoni do Ciebie. W takiej sytuacji powinnaś iść na wesele.

Gość gość
Nie byłam na weselach kuzyna i 2 kuzynek oni problemów nie robili

Gość gość
mówisz że nie i koniec a co zrobią to ich sprawa

Gość gość
"Nigdy nie byłam na weselu", ale "Nienawidzę wesel". No tak, nienawidzisz czegoś z czym w ogole nie miałaś okazji się zetknąć. Bardzo logiczne. A siedź w domu i płacz dalej jak to nienawidzisz wesel, a cię biedną zmuszają.

Gość gość
skąd wiesz, że nienawidzisz jak nigdy nie byłas? Jestes jakims dzikusem z problemami psychicznymi, który boi się ludzi? Ktos chce, żebys uczestniczyła w waznym dla niego dniu a ty to zlewasz, nie zasługujesz zeby ktokolwiek myslał o tobie jako o kimś waznym w jego życiu. Bo to wielki problem pojsc z szacunku do bliskich do koscioła, zjesc obiad, obejrzec pierwszy taniec, pogadacm troche z rodzina i o 21 zmyc wrócic do domu jak tak nie znosi sie imprez?

Gość gość
raz oglądałam film z wesela i wiem że nie wytrzymałabym tam nawet minuty więc po co miałabym tam iść

Gość gość
powiedz jej ze masz wazny wyjazd w tym terminie

Gość gość
tylko że rodzice jej mówili że nic wtedy nie mam w planach

Gość gość
Rodzice nie muszą wiedzieć o wszystkich planach 26 latki, możesz jeszcze zadzwonić z wyjaśnieniem że twoi rodzice zapomnieli że masz coś tam coś tam, że przepraszasz że wyszło takie zamieszanie ale nie możesz przyjść ze względu na ważną sprawę w pracy/wyjazd itp. Ja nie naciskałabym na kuzynkę która widać że nie chce przyjść na moje wesele, potem psułaby mi humor jakaś wiecznie niezadowolona czy ukrywająca się w toalecie osoba. Wolałabym na to miejsce zaprosić znajomą z którą miło spędziłybyśmy ten wieczór, a nie przymusową osobę z rodziny którą wypada zaprosić a ona nie może odmówić bo też nie wypada, rozumiecie? Tak więc autorko tak bym na twoim miejscu postąpiła, nie psuj młodym i sobie humoru.

Gość gość
Dzwonila znów i nie chcę uwierzyć ze mam wyjazd

Gość gość
Czy ta kuzynka nie ma honoru że się tak płaszczy przed gośćmi? Naprawdę sprawi jej przyjemność że goście przyszli na jej wielki dzień z przymusu i na siłę?

Gość gość
Z tego ci słyszałam to na 120 osób potwierdzinych ma 108. Inna kuzynka jej odmówiła i nie robiła żadnych pretensji a mu żyć nie daje

Gość gość
Po prostu nie odbieraj i już

Gość gość
Nie wiem co robić przez dwa dni był spokój a dziś już ze 20 razy dzwoniła nie odbieram ale ciągle dzwoni

Gość gość
Pewnie zapłaciła za dużo więcej "talerzyków" niż będzie mieć gości i teraz ich ściąga na siłę żeby tylko w kopertach się zwróciło. Żałosne są te dzisiejsze wesela właśnie przez to nastawienie na zysk, zero dawnej radości i wspólnej zabawy tylko kasa, kasa, kasa, i dla młodych i dla próbujących z nich zedrzeć restauratorów, fotografów itp.

Gość gość
Odmówiło jej tylko 12 osób a podobno za mnie zapłaciła choć mówiłam ze mnie nie będzie

Gość gość
Niech spada ,nie każdy jest umysłomo chory żeby gibać się po pijaku przy rytmach disco-polo. Do tego jeśli nie masz chłopaka będą ci chamsko dogryzać. Nie idź niech znajdzie innym jeleni.

Gość gość
Innych*

Gość gość
Nie wiem dlaczego nie da sobie wytłumaczyć jej siostrze też odmówiła ale nie robiła problemów

Gość gość
Nie wiem po co zapraszać osoby które wiadomo że nie przyjdą albo będą psuć imprezę ponieważ nie lubią tego