Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Choroba lokomocyjna u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Do mam z takim problemem-od kiedy wiecie, że dziecko ma chorobę lokomocyjną? Moja dwulatka ostatnio miała "niemiłą przygodę" w samochodzie. Obawiam się, że to może być choroba lokomocyjna, bo ma ją duża część mojej rodziny...

Gość gość
Choroba lokomocyjna ujawnia się właśnie około 2 roku życia...Mam ten sam problem z córką, ma 4,5 roku i dłuższa podróż samochodem nie wchodzi w grę, toleruje jedynie tramwaj i pociąg, więc tak się głównie przemieszczamy, ja miałam to samo w jej wieku, trochę przeszło w wieku dojrzewania. Po 6 roku życia można podawać Aviomarin, jedyny skuteczny jak dla mnie lek na to dziadostwo, więc póki co podróżujemy w niedalekie okolice :)

Gość gość
Ja mam 28 lat i nadal cierpię na te chorobę. Już nie wiem co robić. :(

Gość gość
Dzięki za odp. Pozostaje popytać o jakieś leki w aptece.

Witam. Może wypróbuj http://www.imbifem.pl to naturalny produkt w postaci kropli o działaniu przeciwwymiotnym, zawiera wyciąg z kłącza imbiru. Z tego co wiem są to pierwsze tego typu krople i mogą korzystać z nich zarówno dzieci jak i kobiety w ciąży. O ile się nie mylę to pomagają też na poranne nudności.

Gość margaretka_a
Dobrze jest wybierać taką porę na dłuższe podróże, w których dziecko zazwyczaj śpi. U nas się to sprawdza. Plus zajmowanie uwagi np. śpiewaniem itp. Większym dzieciom, po 4. roku życia, można dać lizaki Visolvit http://visolvit.pl/ , które są na chorobę lokomocyjną.