Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sudocrem czy bephanten?

Polecane posty

Gość gość

Który bardziej polecacie do pielęgnacji pupy niemowlaka?

Gość gość
Linomag. Bepanthen jest za drogi, a sudocrem wcale nie jest taki dobry.

Gość gość
sudocrem jest bardzo dobry, jak jest małe odparzenko, to mozna innym, a jak duze to sudocrem bo wysusza, i myc woda pupe i wietrzyc duzo.

Gość gość
Tez mysle ze linomag jest najlepszy.sudokrem to bardziej na odlezyny u doroslych

Gość gość
przy duzym odparzeniu wcale sudokrem nie jest taki dobry. Nam przynajmniej nie pomogl. Natomiast przy malym daje sobie rade.

Gość gość
Do pielęgnacji codziennej, profilaktycznej- Bepanthen lub zamiennie Linomag jak piszą inni. Sudocremu można używać doraźnie w przypadku gdy już dojdzie do odparzenia. Ale prawdę mówiąc u mnie te dwie pierwsze zawsze radziły sobie dobrze również z odparzeniem. Te maści, o które pytasz to są dwa przeciwne bieguny - jedna natłuszcza i osłania, druga wysusza i odkaża skórę, więc nie ma co porównywać, po prostu zupełnie inne działanie.

Gość gość
Ani jedna ani druga. Linomag albo Alantan. Te o ktore pytaszsana odparzenia poniewaz sa na bazie CYNKU ktory WYSUSZA. Wysuszanie zdrowej skory troche mija sie z celem. Alantan i linomag fajnie natluszczaja przez co oslaniaja pupe przez wilgocia.

Gość gość
Bepanthen nie jest na bazie cynku... Dla mnie jest dobry, ale drogi. Choć można trafić promocję albo kupić w necie.

Gość gość
Sudokrem nie jest dla zdrowej pupy!!!

Gość gość
Przecież linomag to jak oliwka. Mi kazano kupić po porodzie dla córki bo miała strasznie przesuszona skore. Butelka 50 zł, rozlewa się to świństwo, lepi. Bephanten hmm, kiedy córka dostała odparzen tym gownem ja dobiłam. Dałam to dla psa rodziców, bo przetarł sobie koło jaj. Mączka ziemniaczana także pogorszyła sprawę. Sudocrem i jeszcze raz sudocrem! Przy każdym zmienianiu pieluchy smarować cieniusieńka warstwę, gdy będą odparzenia to nawalic tego aż cała pupa będzie biała. Dwa/ trzy razy tak zrobisz i odparzenia momentalnie znikają.

Gość gość
Linomag maść za 7 zł, jaka oliwka i butelka za 50 zł? Sudocremu nie używa się na co dzień.

Gość gość
A poza tym autorka pyta o maść do pielęgnacji, a nie jak leczyć odparzenie...

Gość gość
To mi się pomylilo co do ceny,pewnie co innego kosztowało 50 zł jak maz kupował kiedy jeszcze byłam w szpitalu. Linomag mamy płyn na skore i jest okropny.

Gość gość
Na codzien jeśli wszystko jest ok,niczym nie smarować! Jak już pojawi się zaczerwienienie - tylko i wylacznie sudocrem

Gość gość
Jak nic się nie dzieje ewentualnie puder. Po co smarowac skórę jak jest zdrowa. Z kremow mogę polecic bephanten.

Gość gość
Naszemu maluchowi pomagał tylko sudocrem i jeszcze taki krem z Nivea, a po innych to miał potworne oparzenia (najgotsze właśnie po bephantenie)

Gość gość
Ja niczym nie smarowalam - zero odparzeń. Po co obciążać zdrową pupę? Wtedy jest bardziej podatna na odparzenia

Gość gość
U nas sprawdził się bephanen

Gość gość
Jeśli chodzi o sudocrem to położna na porodówce powiedziała, że są przeciwniczkami tego specyfiku.

Gość gość
Widzicie a ja musiałam smarowac tyłek córci sudokremem cały czas. Jak dwa dni ni posmarowałam odparzone miedzy posladkami. Smarowałam wszystko znikało. Alntan i linomag nie pomagały. Raz odstawiłam sudokrem zwzgl na odradzanie używania go przez kilka osob i to bł najwiekszy bład mój do dzisiaj żaługe bo mała dostała aż rany co skończyło sie tormentiolem-wiadomo co to za specyfik i jak szkodliwy. W dodatku lezała non stop z goła pupą a zima była...po tej akcji smarowałam sudokremem cienko ale po kazdej zmianie pieluchy i juz do 2 lat nic sie nie działo. Pozegnałyśy pieluche a sudokrem został -przydaje sie jak mała oblizuje usta na dworze. Ma taką czerwoną górną warge-wystarczy na noc sudokrem położyxc i rano nie ma sladu. To samo jak miała zatwardzenie albo inne akcje z pupą.