Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy na moim miejscu oddalibyście to dziecko ?

Polecane posty

Gość gość

Mam z mężem dwie córki, no niestety zaszłam w trzecią ciążę, problemem nie jest oczywiście dziecko, tylko fakt, że nas nie stać na trzecie dziecko. Mój mąż zarabia lekko ponad 2tys zł, ja jakieś 1,5tys zł. Teraz żyjemy skromnie, nie damy rady z trzecim dzieckiem, zwłaszcza, że w pokoju dziewczynek będzie zbyt ciasno.

Gość gość
czys ty zwariowała? smam mam dwoje dzieci i bardzo uwazamy gdy sie kochamy, ale jezeli nawet to bym nie oddała. a po ztym teraz masz 500 plus wiec 1500 co miesiac wam wpłynie. Szczerze gdyby zaszła młoda dziewczyna i chciała oddac to jakos mnie to by nie zdziwiło, ale maj,ac juz dzieci to dziwi bardzo!!!

Gość gość
Słabe prowo

Gość gość
Pytam śmiertelnie poważnie. 500+ to żaden argument, równie dobrze za rok mogą to zabrać, zwłaszcza, gdy nawet nie widzą z czego mają to finansować, a jak ktoś już policzył, to nasze dochody przekraczają 800zł na łebka. A przecież lepiej oddać dziecko jak jest niemowlakiem, niż jak ma 3 lata. Nie mam żadnej gwarancji, że dostanę to do 18-go roku życia dziecka

Gość gość
a to lepiej oddac? kolejna idiotka. Autorko oddaj te najstarsze co to za róznica?

Gość gość
Lepiej usuń niż masz oddać...Swoją drogą macie ponad 3.500 do tego dojdzie 500+, czyli 4500 nie wystarczy Wam na utrzymanie?

Gość gość
Oczywiście, że nie, ale co dzieci będą jeść ? Dwoje dzieci to i tak dla nas dużo jak na nasze warunki finansowe. Najstarszego nie oddam, bo już za bardzo przywiązalismy się do siebie.

Gość gość
To oddaj mlodsze

Gość gość
14:17 Te 500+ mogą równie dobrze zabrać za rok, czyli zostanę z dziećmi i co one będą jadły ?

Gość gość
A co ? ma zrobić aborcje ?, a z tym 500 + też racja, jakoś nie wierzę, że to się utrzyma.

Gość gość
nie oddalbym, no co ty? dajecie rade z dwojka dace rade z trojka. obydwoje macie prace, za jakis czas moze sie cos zmienic, mozecie lepiej zarabiac a jak oddasz dziecko to zawsze bedziesz o nim pamietaci rozmyslac i jak bedziesz lepeij zarabiac finnasowo to bedziesz tego mega zalowac. no i mozesz oddac strsze lub srednie dziecko, dlaczego chcesz oddac najmlodsze? co?

Gość gość
gość dziś Pytam śmiertelnie poważnie. 500+ to żaden argument, równie dobrze za rok mogą to zabrać, zwłaszcza, gdy nawet nie widzą z czego mają to finansować, a jak ktoś już policzył, to nasze dochody przekraczają 800zł na łebka. A przecież lepiej oddać dziecko jak jest niemowlakiem, niż jak ma 3 lata. Nie mam żadnej gwarancji, że dostanę to do 18-go roku życia dziecka x Nie masz też gwarancji, że nie stracisz pracy, albo Twój mąż, albo, że nie odejdzie do innej i co wtedy zrobisz, oddasz wszystkie dzieci?? Trzeba było się zabezpieczać. W dzisiejszych czasach naprawdę ciężko jest "wpaść", chyba że z głupoty, np. zapomnieć o tabletce, czy stosunek przerywany albo kalendarzyk....

Gość gość
gość dziś 14:17 Te 500+ mogą równie dobrze zabrać za rok, czyli zostanę z dziećmi i co one będą jadły ? x Jak to co będą jadły, to ponad 3 tysiące Wam nie starcza na jedzenie, to co wy wpierdzielacie kalmary codziennie w restauracji? Trzeba było się zabezpieczać, teraz już po sprawie, a jak braknie Wam na jedzenie, to pójdziesz dorobić na trasę i nauczysz się w końcu jak się zabezpieczać przed ciążą.

Gość gość
14:19 My sobie z dwójką ledwo radę dajemy, te 500zł dodatkowe do budżetu trochę nam sytuację poprawiło, ale nie aż do tego stopnia, że teraz zyjemy niby jak panowie. Do obecnych dzieci bardzo się przywiązaliśmy, a niemowlak przecież nigdy nie będzie rozpamiętywać. 14:19 Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Każdy z nas ryzykkuje coś w życiu, ale za 3500zł nie wyżywi się 5-ciu osób

Gość gość
Przecie przy trojce dzieci nie bierze sie pod uwage dochodow do 500+. I tak ci to dadza. Moze wywalczysz jeszcze inne zapomogi, a 3500zl to nie jest malo. Nie oddawaj dzieca z tak glupiego powodu, nie macie tragicznej sytuacji socjalnej tylko taka jaka ma wiekszosc rodzin. Bedziesz zalowala oddania dziecka.

Gość gość
14:22 Myślisz, że cała pensja idzie na jedzenie ? ile ty masz lat ? A kto opłaci, czynsz, prąd, gaz, internet, ubrania, leki, szkołe, itp ?

Gość gość
Brak kasy na dziecko to dla ciebie głupi powód ? Ty napisałaś, ze może coś wywalczę, może coś jeszcze przyjdzie, a wiesz w czym jest problem, że może i mi się uda, może nie, a dziecko będę musiała wyżywić, a nie że może wyżywię, a może nie.

Gość gość
Niech znajdzie sponsora, jak nie umie się zabezpieczyć. Albo mężuś niech du/pę ruszy na drugi etat, skoro taki jurny do machania kootasem.

Gość gość
gość dziś Brak kasy na dziecko to dla ciebie głupi powód ? Ty napisałaś, ze może coś wywalczę, może coś jeszcze przyjdzie, a wiesz w czym jest problem, że może i mi się uda, może nie, a dziecko będę musiała wyżywić, a nie że może wyżywię, a może nie. x Ale trzeba było wcześniej o tym pomyśleć... jak można wpaść w dzisiejszych czasach. Skoro macie tak trudną (wg Was) sytuację finansową, to trzeba było stosować podwójną antykoncepcję np. tabletki plus prezerwatywa.

Gość gość
Przy 3 dziecku masz rowniez wiekszy zasilek na dzieci. Nie wiem jak on sie dokladnie nazywa ale przy 1 dziecku badz dwojce to sa grosze ale juz przy 3 dzieci jest to kilkaset zl,bo liczycie sie juz jako rodzina wielodzietna.A co do tego czy bym dziecko oddala,to nie. Ludzie maja gorsza sytuacje i jakos z dziecmi daja rade. Glowa do gory autorko.

Gość gość
No niestety nie udało się, więc nie ma już co płakać nad rozlanym mlekiem

Gość gość
nie oddalabym przez jakis czas 500 plus bedziesz miec. predzej juz bym zdecydowala sie usunac niz oddac potem . mam znajoma ma pokoj 3 na 3 jest na pokoju z mezem i trojka dzieci .

Gość gość
14:33 Tak mają gorszą, są rodzice z 5-tką dzieci i żadne nie pracuje, ale to nie znaczy, że ja chce, żeby moje dzieci miały taką przyszłość. Dla trójki dzieci trzeba większy dom, bo nawet ten jest już ciasny, co dopiero jak będzie trzecie dziecko ?

Gość gość
To po c***j się chwalisz tutaj, oddaj i tyle. Rodzince swojej się pochwal jaka z ciebie mamusia.

Gość gość
3 osoby w pokoju to zbyt dużo, a na większe mieszanie nas nie stać. 500+ nie ufam, bo rząd już nie wie skąd to finansować.

Gość gość
Decyzję już podjelas, więc po co się głupio pytasz??

Gość gość
Ja mieszkałam z rodzicami i dwujke braci na 30 metrach. I wiesz co jestem normalnym człowiekiem. I jestem najmłodsza i trochę przykro by było jakby matka chciała mnie oddać dla swojej wygody. Tez zarabiali kolo 3 tys może nawet mniej był czas ze moja mama nie pracowała lub mój tata. Żyjemy wszyscy i mamy się dobrze. A Ty po prostu nie wiesz co to miłość jest do dziecka jesteś piepszona egositka. A jak nie trafi do dobrej rodziny? To nie jest piesek ze oddasz w dobre ręce. Masakra jakaś jesteś zła osoba i straszna matka. Co Ty stracisz prace i oddasz najmłodsza córkę by było wam wygodniej?

Gość gość
Mam lepszy pomysł - urodź i sprzedaj jakiejś bezdzietnej parze. Jeszcze wyjdziesz na plus- starszym coś kupisz... X A tak poważnie - coraz głupsze te historyjki.... Ale coś już tutaj kiedyś pisałeś/łaś- znajomy styl.

Gość gość
oddaj wszystkie dzieci, bedziecie mogli znowu zyc wolnie jak ptaki, i kopulowac sie od nowa:DDD

Gość gość
14:44 Wiem co to jest miłość do dziecka i dlatego nie chcę, żeby żyło dziecko tak ubogo jak my. Nie dla swojej wygody, tylko dla wygody dziecka.