Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy na moim miejscu oddalibyście to dziecko ?

Polecane posty

Gość gość
Ja mieszkałam w 6 osób na 21 metrach kwadratowy, w jednym pokoju 3 łózka, było ciasno ale jako dziecko mnie to nie przeszkadzało, teraz jestesmy dorosłe, kochamy rodziców, mieszkalismy biednie ale dzieciństwo miałam fajne.

Gość gość
gość dziś napewno dziecku będzie wygodnie w biedulu nie... lub w jakieś rodzinie która całe życie będzie go gorzej traktować bo będzie adoptowane, może być bite lub molestowanie przez nowych rodziców rzeczywiście wygoda dla dziecka. Dziecku najlepiej będzie przy matce bo matka tylko może go pokochać i obdarzyć miłością matczyna żadna inna kobieta!!! NIE NIE WIESZ CO TO JEST MIŁOŚĆ MATKI DO DZIECKA BO PRAWDZIWA MATKA BY KOMBINOWAĆ JAK ZAROBIĆ WIĘCEJ BY WIĘKSZE MIESZKANIE WYNAJĄĆ A NIE JAK POZBYĆ SIĘ KŁOPOTY CZYT. DZIECKA

Gość gość
Od 2017 wchodzi min. 12 zł za h pracy za smieciówki, dzieła itp. Na umowę o prace wchodzi płaca minimalna 2000.

Gość gość
I juz przyszly te dla ktorych 500 zl to jest taaaaki wielki ratunek. Prosze was. Co to jest 500 ZL? No i kotarianki tez sie znalazly co im dobrze na 30 metrach w 6 osob. To nie zycie, to wegetacja. Spisz, jesz w jednym pomieszczeniu,na kupie, zero prywatności. Nigdy nie skazalabym dzieci na cos takiego i dobrze, ze moi rodzice tez mi nie zafundowali takiego zycia. Miloscia dzieci nie wykarmicie. Autorki jesli tak czujesz to oddaj dziecko. Znajdzie rodzinę ktora zapewni mu wiecej.

Gość gość
Ta co pisala o tych zasilkach w rodzinach wielodzietnych to na trzecie dziecko jest dodatek w wys. 100 zl na mc. A tak to grosze w zaleznosci od wieku dziecka

Gość gość
Autorki, czyli jak ty albo mąż stracilibyście prace, to dzieci oddacie?

Gość gość
autorko , nie nie oddalabym dziecka ale nie piszcie glupot ze dziecko adoptowane jest gorzej traktowane bo o adopcje nie tak latwo a ludzie ktorzy chca adoptowac czekaja na takiego maluszka i kochaja jak swoje biologiczne

Gość gość
Wtrace sie w temat. Najezdzacie na autorke ze mogla myslec, jak mozna wpasc itd. Moge byc (oby nie) za chwile w sytuacji jak ona. Tez mam dwie dziewczynki. Mialam ostatnio dosc nerwowy okres w pracy i mogl sie poprzestawiac cykl, za pare dni sie wyjasni. Czuje sie dziwnie, podobnie jak na poczatkach ciazy poprzedniej. I UWAGA do wszystkich ujadajacych: mozna wpasc pomimi antykoncepcji. Ja mam zalozona wkladke, 3 rok leci ale zawsze istnieje ryzyko np ze sie przesunela.

Gość gość
Ja zaszłam na wkładce ale dziecka bym nie oddala. Nigdy.

Gość gość
Wiem, że to niewiele, ale poza 500 + dostaniecie też 1000 zł co miesiąc przez rok, a w 5 nie przekroczycie kryterium dochodowego- 800 zl na osobę. Wiem, że to tylko na rok, ale można zaoszczędzić. Dziecko na początku będzie spało z wami, a potem może przeniesiecie się do czegoś większego, a jak oddasz, to wyrzuty sumienia nie dadzą ci spokoju do końca życia. Ja już wolałabym usunąć wczesną ciążę, niż urodzić i oddać dziecko do adopcji

Gość gość
Kurcze kobieto usuń dziecko, a nie bedziesz rodzić kolejne niechciane i niekochane . Nie macie warunków na trzecie dziecko. Nawet na drugie moim zdaniem nie macie warunków. Poza tym kiepska będzie z Ciebie matka, dziecko będzie sie męczyć wszyscy będziecie sie męczyć , a cóż oddasz do adopcji to tego dziecka nic dobrego nei spotka to jakiś mit o szczęśliwych dzieciach w bidulu i w rodzinie adopcyjnej. Czytałaś ostatnio o tej dziewczynie, która od 8 roku życia była gwałcona przez ojczyma ?To może spotakać Twoje dziecko, z drugiej strony czeka je bieda, matka k*rwa i idiotka co by je oddała obcym ludziom, ale glowy nie ma do tego żeby nie zaciążyć jak nie ma dzieciom nić do zaoferowania... Usuń lepiej, zaoszczędzisz kolejnej małej istocie nieszczęścia i spieprzonego życia. Zachowaj sie mądrze i odpowiedzialnie i okaż temu biednemu dziecku miłosierdzie.

Gość gość
Jasne ze oddaj a pozniej pomysl o antykoncepcji bo Twoje dziecko cale zycie bedzie myslalo dlaczego go nie chcialas

Gość gość
Chyba z głową masz coś nie tak my mieliśmy 2 pokoje nas trójka dzieci i rodzice i żyjemy skończyliśmy szkoły wszyscy mamy rodziny i dobra sytuację materialną chyba z tobą coś nie tak żeby oddawać dziecko

Gość gość
Ja bym usunela.

Gość gość
Xx dziecka i dlatego nie chcę, żeby żyło dziecko tak ubogo jak my. Nie dla swojej wygody, tylko dla wygody dziecka. Xxx Oddaj. Był czas, ze marzyłam żebym była adoptowana w jakiejś fajnej, normalnej, bogatszej rodzinie. Doskonale wiem, co masz na myśli mówiąc o dobru dziecka. Nic na sile. Rodziny chcące adoptować sa zweryfikowane, maja dobre prace, dobre warunki. Zapewnia dziecku co trzeba.

Gość gość
Dziwia mnie te rady typu usun zamiast oddaeac. Nie no jasne, lepiej zabic niz oddac, bo wyrzuty sumienia beda mniejsze, bo przeciez czego oczy nie widza tego sercu nie zal. To ja mam dla was wszystkich rade, jak wasi rodzice beda starzy i potrzebowali opieki, a wy nie bedziecie mieli kasy czy czasu zeby sie nimi zajac, to zrobcie im eutanazje, usuncie ich, ulzycie im w bolu, pozbedziecie sie wyrzutow sumienia ze oddaliscie do podrzednego hospicjum czy domu starcow. I oby was wasze dzieci "usunely" na starosc eutanazją, skoro nie beda mialy mozliwosci finansowych i mieszkaniowych zeby sie wami zajac.

Gość gość
16.17 - mozesz napisac cos wiecej? Jaka mialas wkladke? Udalo sie donosic ciaze? I jak to sie stalo ze zawiodla, przesunela sie czy cos?

Gość gość
I faktycznie trzeba byc nie tylko idiotką, tylko idiotami bo do tanga trzeba dwojga. Kurwa mac, wystarczy oprocz tabletek stosowac stosunek przerywany, co za k***a problem u faceta nie spuszczac sie do srodka tylko zrobic to na cycki czy do ust zony? Oboje jestescie nieodpowiedzialni, jakbyscie nie wiedzieli ze zawsze jest ryzyko wpadki, najlepiej nie spuszczac sie do srodka, ale do tego trzeba miec jeszcze mozg oprocz ci.py i k****sa. Macie dwa pokoje? Oj biedactwa, bo tak ciezko bedzie jak dzieci beda w trojke w jednym a wy w drugim. Ja chowalam sie na 36 mkw, dwa pokoje, 15 mkw i 9 mkw, kuchnia ciemna bez okna 4 mkw, dwoje rodzicow, troje dzieci, a na osiedlu mieszkaly rodziny na tym samyn metrazu z wieksza iloscia dzieci. Skoro ty masz 1500, on 2000, to jest 3500, podziel to na 5 osob, to wychodzi 700 zl na osobe, nie umiesz liczyc?! Czyli dostaniecie po 500 na kazde dziecko. Bedziecie mieli 5000 dochodu. Jesli masz umowe o prace ale nie tymczasowa, to orzysluguje ci macierzynski, 80% przez rok, a jesli to zlecenie to kosiniakowe po 1000 zl przez rok, do tego i tak jednorazowe becikowe 1000 zl. A rzeczy dla dziecka chyba masz po obecnych? Ale ty po prostu nie chcesz tego dziecka i szukasz wykretow.

Gość gość
ale marne prowo!

Gość gość
ja nie zrobie sobie dzieci ale jakby co to nie oddam nawet 4 bo takie mam zasady wewnetrzne

Gość gość
To bardzo trudna decyzja. Najważniejsze - pozwól mu żyć, nawet jeśli będziecie zmuszeni oddać. Jeśli Wam ciężko to macie pełne prawo. Ważne tylko by go nie zabijać.

Gość gość
Zrób z niego zupę, jak się urodzi. Będziesz miała czym wykarmić pozostałą dwójkę.