Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Naprawde wierzycie że bezdzietni z wyboru są nieszczęsliwi

Polecane posty

Gość gość

Naprawde wierzycie że bezdzietni z wyboru są nieszczęsliwi

Gość gość
każdy jest szczęśliwy jak spełnia swoje pragnienia!!więc jeden pragnie przedszkola inny chce spokoju,jak mają co chcą to są szczęśliwi !! proste ?

Gość gość
Raczej nie wierze, bo jak np ktos nigdy nie jadl np pomarańczy , to za ich smakiem nie teskni. Kto nie ma dzieci, nie wie, co traci i jest szczesliwy.

Gość gość
Tu same kury domowe chore psychicznie siedza to nie ma co sie dziwić ze taki odzew na takie tematy

Gość Furiosa
Tak, są nieszczęśliwi, bo celem ludzi jest rozmnażanie się. A jak ktoś twierdzi inaczej, to okłamuje samego siebie i innych na zasadzie, żeby dali mu wreszcie spokój.

Gość gość
gość dziś Tu same kury domowe chore psychicznie siedza to nie ma co sie dziwić ze taki odzew na takie tematy xxx ???? Rozumiem, ze mówisz w swoim imieniu

Gość gość
No ja pracuje wiec raczej nie. Przykro mi ze was to razi ale na kazdym temacie dotyczacym zycia jest lincz kobiet ktore sa pracujacymi matkami, albo ktore nie chca dzieci albo ktore zyja w zwiazkach partnerskich. Wiadomo kto to pisze. Niedowartosciowane babki co nie pracuja i sa na lasce meza.

Gość gość
Uważam, że pewnie są szczęśliwi, jeżeli żyją jak chcą. Ale ten tekst o kurach domowych jest bez sensu, przecież to dział macierzyństwo, więc zrozumiałe jest, że przeważają tu kobiety z dziećmi i zazwyczaj są z tego stanu zadowolone. A jeżeli ktoś nie ma dzieci to tak naprawdę nie wie jak to jest je mieć. Może z dziećmi byłby szczęśliwy do kwadratu:-)

Gość gość
Naprawdę wierzę, że SĄ SZCZĘŚLIWI. Człowiek, który żyje zgodnie ze swoimi pragnieniami i marzeniami zawsze będzie szczęśliwy.

Gość gość
Dlaczego mam nie wierzyć? Sama mam dwoje bo tak chciałam. Skoro ktoś nie czuje potrzeby posiadania dzieci to nie rozumiem dlaczego wmawiać mu ze byłby szczęśliwy.

Gość gość
ja jadłam pomarancze opiekowałam się dziećmi dwa lata non stop,więc podtrzymuje moją pierwszą wypowiedz

Gość gość
dodam że siedząc ciągle w domu z nimi po kilku miesiącach miałam dość ,chociaż miłe chwile też były

Gość gość
Na swiecie jest 6 miliardow ludzie. Jest nas wystarczajaco duzo. Uwazam ze niektorzy ludzie lepiej sprawdza sie jako lekarze, prawnicy, muzycy niz poswiecajac sie rodzinie ktorej nie chce miec. Bo tak uwaga; nie dla kazdego celem zycia jest zalozenie rodziny z dziecmi

Gość gość
Wsadzilam nie w ten topik, wiec teraz tu: m Myśle,ze bycie szczesliwym lub nie, to kwestia podejscia do życia. Bardzo dlugo nie mialam dzieci , liczyłam sie z tym,ze ich miec nie będe i byłam szczesliwa. Urodzilam , jestem szczesliwa i to bardzo, ale mysle,ze gdybym sie nie dowiadziała, jak to jest być matka, byłabym szczesliwa nadal. Po prostu nie pamietam zadnego okresu z zycia, w którym byłabym nieszczęśliwa.

Gość gość
tak, naprawde wierze ze sa szczesliwi to tak jak by jakis zapalony motocyklista wmawial mi ze jestem nieszczesliwa bo nie posiadam motocykla byc moze jak bym sprobowala sie przejechac motocyklem to by mi sie spodobalao ale nawet mnie do tego nie ciagnie moja kolezanka nie ma dzieci nie lubi dzieci i miec nie bedzie bo juz ma 50 lat , nie lubi dzieci do tego stopnia ze nawet fajnego mieszkania nie kupila bo bylo kolo przedszkola

Gość gość
Pewnie że są szczęśliwi. My mamy dziecko i się bardzo cieszymy, że jest. Jednak gdyby go nie było to też bylibyśmy super szczęśliwi - najważniejsze że z mężem mamy siebie nawzajem - to dla nas warunek szczęścia. Więc rozumiem, że są ludzie, którzy są spełnieni kiedy nie mają dzieci, a tym bardziej którzy ich nie chcą mieć i dlatego nie mają.

Gość gość
gość 2016.07.09 Wsadzilam nie w ten topik, wiec teraz tu: m Myśle,ze bycie szczesliwym lub nie, to kwestia podejscia do życia. Bardzo dlugo nie mialam dzieci , liczyłam sie z tym,ze ich miec nie będe i byłam szczesliwa. Urodzilam , jestem szczesliwa i to bardzo, ale mysle,ze gdybym sie nie dowiadziała, jak to jest być matka, byłabym szczesliwa nadal. Po prostu nie pamietam zadnego okresu z zycia, w którym byłabym nieszczęśliwa. x Fajna wypowiedź, myślę, że człowiek najbardziej szczęśliwy w macierzynstwie może byc wtedy, jeśli był szczęśliwy już wczesniej i dziecko jest dopełnieniem szczęścia, a nie jakimś lekarstwem na brak szczescia.

Gość gość
gość dziś , dziecko może też równie dobrze zrujnować poprzedzające je szczęście...

Gość gość
Dziecko to nie ma być lekarstwo na życiową nudę, niespełenienie czy poczucie nieszczęścia. Dziecko ma być kimś do kochania. I tyle.

Gość gość
Nie takie proste, bo rozmnażanie jest jedną z naturalnych potrzeb NORMALNEGO człowieka (zresztą wszystkich istot żywych) . Jak świat światem, więc to "świadome bezdziectwo" ma jakąś patologiczną przyczynę..

Gość gość
Czyli wyszlo ze jak ktos nie chce miec dzieci to jest nienormalny hehe