Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego dzieci muszą cierpieć i płacić za błędy swoich rodziców?

Polecane posty

Gość gość

Coraz częściej słyszę i widzę dookoła, jak, rzekomo, dorośli ludzie nie umieją sobie poradzić, dosłownie i w przenośni, ze swoimi dziećmi; jak uciekają od swoich żon lub mężów do kochanków lub kochanek, zostawiając maluchy pod opieką jednego rodzica, załamanego nagłym osamotnieniem; jak rodzic wybiera nałóg i pogrążenie się w nim, zamiast trwać przy rodzinie; jak dziecko musi płacić za rodzica wielkie kwoty, na przykład: komornikowi lub firmie pożyczkowej, bo ten, przez swoją nieudolność, przestał płacić raty; jak dziecko pragnie normalności i szczęśliwego domu, a otrzymuje coś wręcz przeciwnego, bo mama lub tata patrzy już nowocześnie, egoistycznie, nagle inne wartości zaczęły mieć znaczenie... Można mnożyć takie przykłady... Tak bardzo żal mi tych maluchów; to nie do pomyślenia, przez jakie piekło muszą przechodzić, i to dzięki własnym rodzicom... Komuś, kto powinien kochać, dawać przykład, uczyć życia i wartości, które będą nauką na dalsze pokolenia... Co z tych dzieci wyrośnie?... To takie smutne, ech...

Gość gość
maż Cie zostawić chce? czy płacisz za błedy ojca?

Gość gość
Racja, to bardzo smutne.

Gość gość
oze ktos kto bedzie szanował zwiazki? jak ja widze podejsie niektorych osob do zwiazku to wybacz- ale sadyzmem byloby zmuszanie kogokolwiek by w tym trwal

Gość gość
Myśl, niuniuś, pozytywnie, nie ściągaj na siebie złych wibracji.

Gość gość
złych - czego? czy wibracje maja cos wspolnego z wibratorami?

Gość gość
Ja tak mam. Moja rozwodzaca się ze mną żona używa dziecka jak przedmiotu. Dziewczynka jest tak zmanipulowana że raz ucieka tylko widzi a dzień, dwa później biegnie do mnie. I tak w kółko

Gość gość
21 49 facet może dziecko ucieka bo ciebie w ogóle nie zna a nie dlatego że żona nia manipuluje.

Gość gość
Zna

Gość gość
A czy spędzasz stale z nią czas, jesteś przy niej jak jest chora, zaprowadzasz do przedszkola czy się tylko pojawiasz na 2 godziny raz na 2 tygodnie i koniec.

Gość gość
to wystąp do sądu o przyznanie całkowitej opieki cwaniaczku

Gość gość
Czytaj ze zrozumieniem Tego z dnia na dzień się nie zmieni. Prawo potrzebuje czasu.

Gość gość
Jaka zmiana koleś co Ty bredzisz jakbyś się dzieckiem zajmował rzeczywiście a nie olewał to dziecko byłoby silnie związane z Tobą emocjonalnie. Nie narzekaj na prawo jak jesteś niedzielnym tatusiem.

Gość gość
jakie prawo potrzebuje czasu??? masz prawo wystąpić o opiekę nawet jutro! problem w tym czy chcesz - przecież o wiele łatwiej stać z boku, krytykować, oskarżać, wytykać błędy a jednocześnie mieć dużo czasu dla siebie i zero obowiązków

Gość gość
Właśnie najprościej krytykować. Zorientujcie się. Adwokat wnioski, sprawy, opinie, badania jakie zleca sąd. Jestem z dzieckiem co drugi dzień- pomijając dni gdy ucieka

Gość gość
tak się tłumacz leniu!