Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spanie przy cycku!!

Polecane posty

Gość gość

Hej czy któraś z Was miała tego typu preoblem że wasze prawie 2 letnie dzieci (u mnie 21msc) śpią przy cycu? U mnie to wygląda tak ze usypia wieczorem przy cycu, przekładam do łóżeczka i tam pospi 1,5h raz na kilka miesięcy zdarzy się ze 4h po czyn się budzi i chce cyca, wypije i już nie mogę jej przełożyć bo co chwilę mama nionio, i tak się budzi co 1-1,5h spiąć już z nami. Pomóżcie mi jak ja mam oduczyć tego? Chciałabym żeby przesypiala już całe noce Ale nie Wiem czy na siłę można tego dziecko nauczyć?? No i najchętniej przestalabym już w ogóle karmić, ale jak? Jak mówię ze cycus chory i nie można to płacz i krzyk okropny ze wytrzymać się nie da;(

Gość gość
To chyba jakieś prowo.......

Gość gość
ty masz cycki a nie piersi??? :o

Gość gość
Sautorko mój syn ma 23 miesiące i mam tak samo już nie Wiem co robić :-\

Gość gość
Moje dziecko ma 9 miesięcy i też nie potrafię oduczyć cyca, a budzi się tak samo jak Twoja còrka. Ja jednak odstawiam na dniach i moje dziecko jest trochę młodsze i nie burzy się aż tak bardzo, jak czasem zamiast piersi dostaje butelkę.

Gość gość
Co za wiocha: cycki

Gość gość
Współczuję. Dlatego uwazam że dziecko trzeba odstawić koło roku bo potem już jest gorzej.

Gość gość
1. To nie prowo. 2. Pisze jak chce i to nie wasz interes. Chcę to piszę piersi, albo cycki. Nie masz nic do powiedzenia e temacie to nie pisz. Żaluje że wcześniej jej nie odstawiłam, nie byłoby teraz tego problemu. W dzień chodzę jak zombie, bo co godzinę pobudka w nocy i w kółko nie wyspana. Ciagle chodzę zła i wściekła. Nie wiem czy na siłę ja odstawiac najgorsze w nocy, bo podejrzewam że go.nie tyle głód co przyzwyczajenie.. mię wiem, może powinnam na 2-3 noce zniknąć z domu żeby mąż ja przechwycil to może uśnie i się przyzwyczai?

Gość gość
A smoczek?. Probowalas smoczek? Może posmaruj sutek jskims czosnkiem albo kwaskiem to zobaczy że zepsuty i zrozumie

Gość gość
Ostatnio mojemu 2 Markowi w nocy zamiast piersi chciałam dac butelkę z wodą to nawet nie tknal A już się rozbudzil ijak tu odzwyczaic

Gość gość
Próbowałam oszukiwać smokiem i niestety nie dało rady. Cytrynę je plasterkamj a czosnek gryzie jak jabłka ;/ już nie mam pomysłu. A dodam jeszcze że jak zostaje z meezem jak jadę na uczelnię to potrafi cały dzień nie jeść nic;/

Gość gość
Autorko, jestem matka 2 dzieci kp ponad dwa lata. Takie spanie w nocy przy piersi jest narmalne dla dzieci kp i bardzo trudne dla matek. Jestem zwolenniczka kp, takze ponad rok ale nie, gdy matka pada na twarz ze zmeczenia bo nie spala od 2 lat. Ja odstawialam dzieci od picia w nocy gdy mialy ponad rok. Odstawienie, nawet czesciowe nie jest trudne, gdy ty podejmiesz decyzje o odstawieniu. Narazie jej nie podjelas, chcialabys niby odstawic ale nadal karmisz. Nakarm dziecko przd snem i zostaw ojcu te nocne pobudki. Jak ciebie nie bedzie, nie bedzie mleka, proste. Po 2 nocach sie przyzwyczai i bedzie przesypiac. Mozesz nadal kp przed snem czy rano a na noc zupelnei odstawic. Stopniowo tych karmien bedzie mniej az dziecko bardzo naturalnei, bez placzu sie odstawi. To naprawde nie jest az takie trudne, wystarczy konsekwencja. Pozdrawiam.

Gość gość
No to może rzeczywiście spróbuj zninkac na kilka dni. Albo próbuj dalej smarować piersi czymś gorzkim

Gość gość
fuuuj

Gość gość
Ja już kilka podejść robiłam Ale był taki płacz ze odpuszczalam bo szkoda mi małej było ;( ale czy to nie będzie szok jak mnie w nocy nie będzie? Boję się ze się przestraszy ;(

Gość gość
Nie no nie przesadzaj :/ bo pomyślę ze to słabe prowo :O

Gość gość
U mojej synowej jest podobnie,wnuk /18 mieś/ zasypia przy piersi albo wkłada rączkę pod bluzkę i tak zasypia.Była sytuacja że syn z synową wyjechali i wnuk został ze mną na 3 dni.Wszystko było ok ale nadeszła pora spania więc położyłam sie obok niego ale na brzuchu i udaję że śpię.Maluch próbuje włożyć rączkę pod bluzkę no ale nic z tego,nie daje rady.Po kilku minutach zasnął bez marudzenia i płaczu a ja wstałam.Jak wrócili synowa była zszokowana że dziecko zasypiało bez problemu , jak to matka chce małego oduczyć ale w dalszym ciągu dziecko zasypia tak jak kiedyś.

Gość gość
Ja miałam taki sam problem z moja córka ,długo ja karmiłam ...pózniej niestety cuc był lekarstwem na wszystko ...na ból,na sen itp.o smoczku nie było mowy bo uspakajal ja cyc .Najchetniej spała z nami jak próbowałam ja wynieść do łóżeczka to chciała cyca ale pociągnęła dwa razy i zasypiała obok spokojna .Tez bardzo długo wkładała mi rękę...odzwyczaiłem ja ( zaraz mnie zjecie :-)) jak miała 4 lata ....miałam sesje i moja mama poprostu wyjechała z nią na tydzień.Wczesniej próbowałam rownież smarować piersi pieprzem ,musztarda ale ona pluła ,płakała i tak pózniej sie przysłała...Z drugim dzieckiem nie zrobiłam tego błędu ,karmiłam tylko 6 mcy,spał w łóżeczku ,super jadł ,a na uspokojenie miał smoczka.Bardzo trudno jest odstawić tak duże dzieci mając przy sobie moim zdaniem pozostaje tylko rozłąka na pare dni...

Gość gość
Nie przesadzajmy. Odstawilam dwoje dzieci okolo ich 2 urodzin, nie bylo to trudne. Wystarczyly dwie noce zeby sie przyzwyczaily. Dzieci przejmowal ich ojciec, on do nich wstawal i bylo OK, duzo lepiej niz sie spodziewalam. Czterolatki bym nie karmila bo to nie dla mnie. Dziwne tez wydaje mi sie kp przez 4 lata jednego dziecka a drugiemu zabieranie mleka po 6 miesiacach.

Gość gość
Co innego jak dziecko je raz w nocy albo przestpia noce Ale dziwię się kobietom które wstają co godzinę do dziecka przez np cztery lata żeby nakarmić piersią. Jak widzicie że roczne dziecko nadal się budzi na pierś co godzinę to czemu nie zacNiecie odstawiac? No chyba że komuś to nie przeszkadza Ale to wasz wybór potem wg mnie dziecko jest tak już uzależnione od ssania i zasypiania przy piersi ze wg mnie to działa na zasadzie uzależnienia

Gość gość
Ja już nawet nie wstaje co godzinę, po prostu z nami śpi...

Gość gość
Dokładnie nie wstawałam przez 4 lata ,spała z nami .Rzeczywiscie pózniej to był nałóg ..z jej strony.Wiedzialam ,ze nie jest to dobre dlatego drugie dziecko odstawiłam wcześnie aby nie popełnić ponownie tego samego błędu .Tak gości z 15:15 rodzice tez popełniają błędy i na nich sie uczą ...mam nadzieje ze w twoim macierzyństwie nie ma miejsca na " małe " błędy

Gość gość
Nawet do konca nie doczytalam.Nastepna niedostymulowana przez faceta .Biedne dzieci. Babo jestes o b r z y d li w a!!!!

Gość gość
15:46 Dokładnie kobieto " jesteś obrzydliwa"

Gość gość
Tu autorka. Obrzydliwa? Niby dlaczego? Bo karmię swoje dziecko? U nas jest jeszcze taka rzecz, że mała jest niejadkiem i głównie mlekiem żyje... Może to też jest powód ze ciężko ja odstawić?

Gość gość
To jeszcze nie problem, ja mam gorzej. Mój mąż ma już 32 lata a nadal budzi się w nocy na cyca. Jak mu nie dam possać, to sam wkłada mi ręce pod piżamę i sobie wyjmuje. Dopiero jak possie, to usypia. W dodatku ciągle śpi ze mną w łóżku. Jak tylko go oddeleguję do osobnego pokoju, to jest marudzenie a w nocy i tak przychodzi, bo chce cycka. Co ja mam zrobić? Już nie daję rady.

Gość gość
To sama sobie jesteś winna bo dziecko dawno powinno być odstawione. To dlatego woli cycka niż jeść inne rzeczy bo wie że i tak go dostanie i nic innego jeść nie jest nauczine jak dalej mu go dajesz na zawołanie!! Gdzie ty byłaś jak trzeba było rozszerzyć dietę?? Pewnie cycka pchalas bo dziecko taki niwjadek to dopchac cyckiem. Leniwa baba jesteś i tyle!!!

Gość gość
Moja znajoma posypala pieprzem. Chyba pomogło.

Gość gość
Gość 22:12. A Ty skąd możesz wiedzieć gdzie ja byłam? Ekspert od odstawiania się znalazł, a z tego co wiem po kolezankach to te dzieci które są cyckowe długo to są niejadki i koniec , dodatkowo dochodzą infekcje które powodują brak apetytu Ale co możesz wiedzieć, jesteś Eko mamusia i masz wspaniałe dziecko, które wszystko zjada rośnie jak na drożdżach i zanim się urodziło to już mówiło!!! . Nie masz nic konkretnego do powiedzenia to zamilcz i się nie wypowiadaj.

Gość gość
miała to samo i w końcu zakleiłam sutki lepcem (takim papierowym bez opatrunku) pokazałam synowi i powiedziałam że cycusia zabrał krasnoludek . Przez 5 minut chodził i szukał krasnoludka a później zapomniał . Wieczorem przed spaniem pokazałam mu butelkę i powiedziałam że jak będzie w nocy chciał pić to w butelce jest woda bo cycusia już nie ma . I od tego czasu w ogóle zapomniał o piersi. Bałam się tego niesamowicie ale nawet gładko poszło od tego czasu w nocy już się w ogóle nie budził