Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak urządzacie mieszkanie, dom

Polecane posty

Gość gość

Gdzie kupujecie meble, dodatki? Staracie się kupić wszystko w jednym sklepie, czy w różnych? Bo ja chciałabym wszystko skompletować, by np. w sypialni meble były w całości z Ikei. A do salonu nie wszystko mi pasuje z Ikei :/ nie chcę znowu "sztukowania": sofa z ikei, a stół z BRW, jak było u moich rodziców. A u was jak jest?

Gość gość
Ale dlaczego nie może być z różnych sklepów? Chyba, że nie masz kompletnie pomysłu i najłatwiej przenieść ci jakąś aranżację w całości. Ja mam meble z różnych źródeł - wcale nie z tych popularnych sklepów. Część wyszukałam w internecie i zamówiłam z drugiego końca Polski, część z zakładu tapicerskiego, dodatki różnie- lubię się pokręcić i poszukać aż coś mi wpadnie w oko. Pomyśl jak ma wyglądać wnętrze i wtedy skompletuj co potrzeba.

Gość gość
Głównie w Ikei bo mam 4 małych dzieci, nowy pusty dom i tnę koszty. Ale nie lubię komplecików i nigdy nie kupuję rzeczy z 1 serii.

Gość gość
Ale odradzę ci łóżko małżeńskie z Ikei, bo drewniana rama po kilku latach (i to wcale nie długich) zaczyna bardzo skrzypień. Słychać jak się przekręcasz, jak się kładziesz, jak wstajesz i co tylko (nie wspominając o chwilach we dwoje). A ciężko jest wkoło dokręcać śruby. Teraz do nowego kupiliśmy dwie tanie niezależne tapicerowane podstawy pod materac i do nich lepsze droższe materace i są super. Do tego bardzo lekkie i jak chcę odkurzyć pod łóżkiem to łatwo je przesunąć. Podobne ma teraz Ikea w ofercie od niedawana i większy wybór nóg niż w Jysku.

Gość gość
skrzypieć

Gość gość
Nie lubie gotowej aranżacji wiec kupowanie wszystkiego w jednym sklepie odpada. Meble do salonu, jadalni, sypialni zakupiłam w BRW ale dodatkowo kosz wiklinowy juz w jysku, stolik do kawy zrobił moj mąż, krzesła z Ikei itd. Byle mi tylko pasowało do koncepcji. Ustrzelić wszystkiego chyba sie nie da w jednym sklepie

Gość gość
Jeśli chodzi o Ikeę to tak patrzę, że na dole mam najwięcej rzeczy z serii Nornas, ale nie w jednym pomieszczeniu, tylko raczej rozproszone i przemieszane z innymi (pilnuję tylko, żeby kolory w miarę współgrały). Krzesła Idolf, jak chyba większość w tej chwili, ale co tam... :P A u dzieciaków na górze to najtańsza Ikea typu Kura, Sniglar, Latt, Rast (tylko gałki zmienione), Flisat...

Jeśli chodzi o meble, to doceniłam naturalne drewno. Dwa lata temu meblowałam z mężem naszą pierwszą wspólną sypialnię. Nazbieraliśmy po weselu trochę grosza i zdecydowaliśmy kupić do sypialni porządne sosnowe meble. Szukania w internecie było dużo, ale w końcu zdecydowaliśmy. Zarówno szafa, łóżko, szafki nocne, jak i komoda są z tej samej serii, jednego producenta. Firma to MMI Sleeping, a mebelki Pisa - coś wspaniałego! Ikea jest okey nawet myślimy nad kupnem tam regału do salonu, ale jeśli myśli się o urządzaniu na lata, to warto trochę zainwestować.

Gość gość
nie kupuje typowych mebli BRW z płyty, to nie moja bajka narożnik szukam ze skóry, nauczona doświadczeniem z materiałowym obiciem - never! szafe robię u stolarza na wymiar - taka garderoba w przedpokoju z miejscem gospodarczym na mopa, deskę i odkurzacz, do salonu stawiam na meble z drewna: stolik kawowy, komoda i witryna podoba mi się w daro meble i na allegro widziałam tez podobne meble, białe z blatem naturalnym z kolorze drewna meble do kuchni będę mieć z ikea białe klasyczne z drewnianym blatem do pokoju dziecka mam drewniane meble w kolorze drewna z ikea: komoda, regał na zabawki etc.

Gość gość
Na sam początek porada projektanta wnętrz; ) Ja akurat z Legnicy, więc wybór padł na www.designmdesign.pl. Potem kupno mebli, no i można mieszkać.

Gość gość
Lubię stare meble z dusza, wiec mam czesc po dziadkach, częsc wyszperanych na starociach. Nowe kupilam tylko do kuchni ,lazienki i ogrodu.

Gość gość
ja meble do jadalni zamawiałam w firmie http://stolarnia-przybylski.pl/, łóżko również tam kupowałam :) Bardzo dobra firma, meble solidne i ceny w porządku. Polecam.

Gość paula99
Najlepiej zainwestować w dodatki, które ozdobią wnętrze domu pod każdym względem. Nawet ładne donice potrafią już rozjaśnić wnętrze. Wiele takich produktów znajdziecie na: http://florexpol.eu/256-doniczki . Mają tam wielki wybór takich produktów.

Gość gość
A ja lubię myszkować po różnych sklepach :-) Ostatnio odkryłam http://meble-teak.com.pl - cuda można znaleźć. Salon jest w Raszynie, nie każdemu pasuje ale naprawdę warto zajrzeć.

Gość gość
My głównie na wymiar u stolarza (drewno i metal) Plus meble z targów - uwielbiam łączenie nowoczesności i Etno. tkaniny szyję sama.

Gość gość
zawsze można spróbować z meblami robionymi na zamówienie, to jest dobry pomysł na dobranie mebli, które będą pasowały do pokoju i do siebie samych polecam rzucić okiem: http://www.ktotopotrafi.pl/ może znajdziesz aranżacje i wzory w sam raz dla siebie

Gość gość
My rok temy dostalismy mieszkanie po babci . Nikt tam nie mieszkał od dawna . Babcia zmarła 5 lat temu w szpitali i mieszkanie stalo opłacane ale puste. Teraz z mężem się tam wprowadzamy ale czeka nas mnóstwo roboty botrzeba wyrzucić wszystkie meble. Zamawiał może ktoś z was kontener na meble z tej firmy http://www.sawogruz.pl/ ?

ja ostatnio znalazłam kuchnie w stylu angielskim wiecie to taki styl nowoczesny a zarazem klasyczny w kolorach pastelowych i można z nim łączyć wzory w paski, kwiaty itp. Ale jak kuchnia to najlepiej jak jest na wymiar taka dopasowana do naszych potrzeb, wiecie wszystkie szafeczki półeczki które są bardzo nam potrzebne. W sieci znalazłam firmę która wykona dla nas kuchnie naszych marzeń www.kuchnieangielskie.com.pl.

Gość gość
Drogie są takie kuchnie, my się zdecydowaliśmy na zakup mebli modułowych w Agacie i też wyszłam nam kuchnia o jakiej marzyliśmy.

Gość gość
Biorè wszystko z Ikea - głownie jedna seria - ta sosnowa

Ja swoje meble robiłem na zamówienie u znajomego stolarza. Była to gwarancja, że wszytko będzie na wymiar, dopasowane i solidnie wykonane. Wyjątkiem była kuchnia i krzesła, które urządziliśmy według gotowego schematu jednej z sieci meblowych. Krzesła poszukaliśmy w internecie http://www.ebooke.pl/dom-i-ogrod/lesna-chatka-o-skromnej-jadalni/

Gość gość
Trudno jest dobrać idealne meble do domu dla tego najlepszym wyjsciem są meble robione na wymiar. Di sypialni zamówiłam taka szafę http://drewex-detal.pl/galeria/ i pieknie sie komponuję z sypialnią.. Żadnych zbędnych mebli. Do sypialni kupiłam łoże i dwie szafeczki + komodę.

Gość gość
Ja fajne aranżację idziałam na tej stronie dubielglass.

Gość gość
Ja ostatnio widziałam prawdziwy hit !!! podświetlane doniczki . Zobaczyłam je na tej stronie www.rotomatic.pl . Myśle czy by nie kupić takiej na balkon.

Gość gość
Bardzo duży wybór dodatków z kategorii dom i wnętrze znajdziesz na http://www.madley.pl . Nic, tylko usiąść wygodnie i wybierać, dopasowując do wystroju własnego mieszkania czy konkretnego pokoju.

Gość gość
Mi osobiście bardzo przypadła do gustu eko deska z www.eko-deska.pl. Można robić różne kombinację i łączyć elementy w całość. Ja zrobiłam sobie piekną podłogę z eko deski i z tego samego materiału doniczki na balkonie.

Gość gość
Z racji tego, że zdecydowaliśmy się z mężem na zamówienie budowy domu drewnianego przez firmę http://apissa.pl/, postanowiliśmy nie ingerować za bardzo w to drewno. Dom jest z bali, więc chcieliśmy, zeby to drewno było jak najbardziej widoczne :)