Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku wasze dziecko zaczęło samo chodzić?

Polecane posty

Gość gość

Wszędzie każdy mi mówi, że na roczek to dziecko Powinno! już jakieś tam kroczki wykonać samodzielnie, moja córka chodzi tylko trzymając się mebli, bez trzymanki nie zrobi ani kroczku (czasami, gdzieś raz na tydzień puści się całkowicie, ale tylko stoi wtedy i nie idzie) a ma 16 miesięcy. Neurolog powiedział, że do 18 miesięcy ma czas, ale mi i tak wydaje się to dość wolne tempo rozwoju..Mówi tylko mama (kiedyś jeszcze baba, ale przestała)a potem to tylko wyrazy dźwiękonaśladowcze (kwa kwa, hau hau)

Gość gość
A nie miała niskiego napięcia mięśniowego?

Gość gość
Nie, wszystko z nią ok, jesteśmy pod kontrolą neurologa bo miała bardzo delikatną asymetrię ułożeniową, ale już z fizjoterapeutką to dawno skorygowaliśmy

Gość gość
Moja sama zaczęła chodzić jak miała tok i dwa tygodnie Syn miał nie całe 11 miesięcy jak juz sam zasuwal.

Gość gość
Rok miało być

Gość gość
Zazdroszcze Wam! Ja ciągle jeszcze muszę ją na rękach nosić bo sama nigdzie nie pójdzie ;( kręgosłup mi już wymięka

Gość gość
Spokojnie kobieto.. Jak neurolog mówi , ze jest ok to jest. Moja córka zaczela sama chodzic jak miala 9 miesiecy.. od razu , bez trzymania sie mebli. Wczesniej uzywała chodzika. Natomiast syn dopiero jak miał 15 miesiecy.. Najpierw raczkował i potrafil zasuwac na czworaka po chodniku :P Nie chcial wstawac, bo dotarl zawsze tam gdzie chcial :D Pomogl mu taki samochodzik pchacz, chodzil trzymajac sie jego .. Jak widzisz róznice moga byc znaczne :) Spokojnie..

Gość gość
To może spróbuj z tym pchaczem autorko

Gość gość
15 mięsiecy Teraz ma 4 lata i żadnych problemów z rozwojem Daj dziecku czas i nie słuchaj mądrości babcinych

Gość gość
E tam powinno.. córka wprawdzie zaczęła samodzielnie chodzić gdzieś w wieku 10-11 miesięcy,ale syn ma teraz 13 m-cy i wprawdzie trzymając się czegoś chodzi, czasem zdarza mu się samodzielnie zrobić krok lub dwa,ale zaraz spada na tyłek. :) Ma chodzik,to w nim zasuwa,ale ja myślę,że to jeszcze chwilkę potrwa. Autorko,nie przejmuj się, dzieci się rozwijają w różnym tempie, póki co,nie ma powodu do niepokoju. Swoją drogą, nie znam dziecka,które w końcu by się nie nauczyło chodzić,także nie ma co panikować..A że babcie czy koleżanki gadają,to olać.

Gość gość
Mój zaczął tydzień przed roczkiem Nie wkladalam do chodzika nie mialam nawet,za to pomykal z takim pchaczem,rączka jak w wozku i cztery kółeczka, fajne to jest O wiele lepsze od chodzika

Gość gość
Pierwsze dziecko 11mc Drugie 14mc Trzecie 10 mc

Gość gość
Mój ma jutro 11 miesięcy a chodzi już 2 tygodnie

Gość gość
21.24 naprawdę??? Koniecznie musi to sobie wpisać w cv :P

Gość gość
Starszy syn jak miał 10 m-cy biegał po domu. Młodszy w dniu swoich 1 urodzin nie stał sam-tylko przy meblach. Za to raczkowal jak zwariowany(wszedzie wlazł) i 3 dni po pierwszych urodzinach ni z gruchy ni z pietruchy po prostu wstał i poszedł. Gdybym nie nagrała filmiku nikt by mi nie uwierzył bo potem przez 2 dni dalej na czworaka zasuwał. Mając rok i tydzień biegał po domu :)

Gość gość
Moja ma 11 miesięcy i dopiero zaczyna racZkowac

Gość gość
mój zaczął chodzić jak miał 11 mcy, zaczął jak miał 10

Gość gość
Pierwszy samodzielny krok jak miala 10 miesiecy, Ale chodzic zaczela dopiero jak miala 13.

Gość gość
Mój zaczął jak miał 6 miesięcy, strasznie opóźnione te wasze dzieci...