Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uf wreszcie mi zeszła kasa....2500 zł za 500 plus, 5cioro dzieci

Polecane posty

Gość gość

Nawet nie wiecie jaka to ulga mieć większa kasę. To mi dobre jedzenie zapewni dla całej rodziny. Maż nie zarabia mało ale to zawsze coś.

Gość gość
a nie fajniej by było ruszyć dupę do pracy i mieć jeszcze więcej kasy??

Gość gość
utrzymanka nie ruszy d**y do pracy

Gość gość
Czy poto rodziła dzieci żeby puścić je w samopas by móc zarobkowac. Ma faceta to on powinien zarabiać i utrzymywać rodzinę. To jest naturalny podział ról.

Gość gość
Z taka gromadka to raczej ciężko zebrać się do pracy. Czego wy się tak czepiacie? Za 500 patola będzie miała za co pić. Jak to, skoro samo utrzymanie dziecka miesięcznie to 5 stow.

Gość gość
P***b/alo cię. A co to facet jest koniem do roboty i dawaniem kasy suko.

Gość gość
Maż zarabia 9 tys brutto, więc nam starcza na życie. A ja zajmuje się dziećmi w domu - wychowywaniem a nie chowaniem do tego mam umowy zlecenia i wieczorami czasami coś skrobnę. Więc nie, nie jesteśmy patologią.

Gość gość
Ja dostaję 1500 na troje (mam czworo), ale dostałam w wyrównaniem za wcześniejsze mies., bo dawno złożyłam wniosek. Zrobiliśmy im fajne podwórko przy nowym domu, bo nic tam nie było, a jest lato i teraz mają się gdzie bawić i pluskać. Oczywiście jeszcze sporo trzeba włożyć w nie pieniędzy, ale już przynajmniej można spokojnie użytkować. Inwestycja na lata, bo dzieci są jeszcze małe. Gdyby nie dodatkowe pieniądze pewnie ograniczylibyśmy się do trampoliny i kilku mniejszych rzeczy, a tak mają m.in. duży basem Intexa na stelażu z drabinką i nie trzeba już jeździć na basen ani jezioro. Pod koniec wakacji trzeba będzie będzie z kolei wydać na wyprawki do zerówki i przedszkola. Dobrze że jest ta pomoc państwa, bo choć bez niej jesteśmy w stanie utrzymać rodzinę, to fajnie jest móc pozwolić sobie na kilka rzeczy ekstra bez pożyczek i kredytów.

Gość gość
Podział ról oznacza że każdy pełni inne funkcje w rodzinie. Facet zajmuje się polowaniem a ko ieta rodzina. Tak było przez wieki. Nie każdy mężczyzna dorasta to takiej roli. Ci zniwiesciali faceci no cóż.... dbają przesadnie o futerko.

Gość gość
5 dzieci ja pier/dole trzeba mózgu nie mieć żeby tyle dzieci naru/chać :o

Gość gość
9 tys. brutto czyli jakieś 7 tys. na rękę na 7 osobową rodzinę to sorry, ale bida z nędzą jest.

Gość gość
A można Naruch/ac to się nazywa patologia społeczna.

Gość gość
Jesteście niemądrzy. My mamy czworo dzieci i myślimy nad piątym. Dlaczego? ja i mój mąż jesteśmy jedynakami ,całe życie nam brakowało i brakuje rodzeństwa. dlatego postanowiliśmy mieć dużą rodzinę więc nie wszystkie rodziny wielodzietne to dzieci z wpadek i patologia.

Gość gość
Niektórzy głupoty piszą że ludzie rodzą dzieci dla 500 zł Przecież wszystkie dzieci zostały poczęte lub urodzone jeszcze przed wejściem tego programu ten program dopiero jest od kwietnia!

Gość gość
naru/chać, su/ko, popie/rdo/lona, naje/bane we łbie, ruszyć du/pą, poje/bało cię.... i ty, miernoto z rynsztoku, śmiesz kogoś wyzywać od patologii? :D :D :D

Gość gość
gość dziś Maż zarabia 9 tys brutto, x Kłamiesz... przy takich zarobkach przekroczylibyście próg dochodowy 800 na osobę i dostałabyś 2 tys, a nie 2,5... 9 tys to ty widziałaś, chyba u księdza na tacy...

Gość gość
Patole nie patole ale przez was pis zniszczy polske bo zescie polecieli na 500 plus

Gość gość
Właśnie że nikt nie poleciał na 500 plus bo ta ustawa jest dopiero od dwóch miesięcy więc kobiety które lecą na 500 plus musiałyby zajść w ciążę dopiero w kwietniu .więc te dzieci się jeszcze nie narodziły które są "zrobione dla pieniędzy"

Gość gość
I myślicie, że ile będą wam rozdawać te pieniądze? Do końca roku? :D

Gość gość anna
Żaden rząd nie zabierze tych pieniędzy bo nikt by na nich nie głosował. zobaczycie co się będzie działo przed wyborami !partie będą się prześcigały która da więcej na dzieci.PO zaproponuje na każde dziecko 500 zl.a PIS 600 złotych na dziecko,będą jaja! Wyścig szczurów, bo wiedzą że w ten sposób mogą przyciągnąć wyborców -pieniędzmi na dzieci.

Gość gość
Ja licze ze ten program pociagnie max 2lata. Nie bedzie kasy to program skonczy się i tyle. Juz mowia ze za pol roku beda pierwsze zmiany.

Gość gość
Morawiecki juz powiedzial, ze zadluzyli sie na 20 mld by do konca roku ten program pociagnac, a co dopiero przyszly!

Gość gość
Wytlumaczcie mi to dlaczego wszyscy mówią, ze patola robi dzieci dla kasy? Przecież to nawet nie jest logiczne, bo same utrzymanie dziecka to 400-1500 zł miesięcznie w zależności ile kto chce wydać i jakiej firmy rzeczy kupuje. Idąc tym tokiem myslenia to takie brudasy będą robić sobie dzieci dla 100 zł gora 150 miesięcznie licząc się z obowiązkami i klopotami?

Gość gość
musisz być biedna autorko bo ja też mam 5 dzieci ale 500 mnie nie podnieca :-p za to bawi mnie jak te jadowite sucze tu zazdrosne wpisy tworzą :-D ech miernoty nie rozumiecie ze dom dzieci zdrowie to się liczy ale tu taki rynsztok piszący królice , nayebać , nar***ać to z kim i o czym tu jest mowa

Gość gość
tak miało być :-D

Gość gość
Fajnie kobietki ze macie te dodatkowa kasę, fajnie ze dzieci bedą więcej korzystać z tego co jest dla nich, niech bedą szczęśliwe i zdrowe a wy pogodniejsze i milsze. Gratuluje wam i życzę aby ten dodatek był jak najdłużej. Jezeli jesteście dobrymi rodzicami to dla was prawdziwa ulga nie zrzynać sie od pierwszego do pierwszego. Udanego życia!

Gość gość
dokładnie ludzie cierpią głód biedę choroby swoje i dzieci a te o tym 500 prowokacje piszą tylko po co z nudów ja pirdole jakie trzeba mieć nudne i nieudane życie :-o