Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gbs dodatni, jest sie czego bac?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 37tc. Wczoraj odebrałam wynik- gbs dodatni. Jak czytam niby jest zagrożenie dla dziecka, niby nie...wie ktoś jak to wygląda w praktyce ?

Gość gość
spoko dostaniesz antybiotyk przy porodzie. :)

Gość gość
spoko dostaniesz antybiotyk przy porodzie. usmiech.gif X Dokładnie. Nie ma się czego bać, ale musisz o tym GBSie powiedzieć przy porodzie. Jak dostaniesz antybiotyk to będzie wszystko ok. Dobrze, że zrobiłaś badania, dzięki temu wiesz, że go masz i antybiotyk załatwi sprawę. Gorzej jakbyś miała GBS, nie miała badania i nie dostała antybiotyku, bo wtedy mogłyby być powikłania. A tak wszystko ok.

Gość gość
Do ostatniego wpisu: - badanie na GBS jest obowiązkowe, - jeśli z jakiegoś powodu nie było zrobione i przy porodzie rodząca nie ma wyniku tego badania to traktuje się ją jako osobę z GBS dodatnim i asekuracyjnie podaje antybiotyk, dla pewności,

Gość gość
Do wpisu powyżej-autorka. Ja w pierwszej ciąży nie miałam pojęcia ze wgl istnieje coś takiego jak gbs bo mój super lekarz słowem o takim badaniu nie wspomniał a e szpitalu też mnie nikt o to nie pytał i żadnego antybiotyku nie dostałam...