Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

najbardziej na świecie cieszę się że nie urodziłam się w islamskim kraju!!!

Polecane posty

Gość gość

Oglądam film rozstanie i oni zachowują się jakby nie mieli własnego Mózgu! Wszystko ma byc zgodne z zasadami Koranu. Kobieta w filmie zajmowala się starszym panem chorym który sie posikal w spodnie a ona zanim go przebrala dzwoniła do islamskiego duchownego czy może to zrobić czy o będzie grzech. A swojej córkę ze ma nic ojcu nie mówić. Ludzie...ta religia ma szajbę na pukcie seksu!!! Dziękuję Za to ze postępuję zgodnie z własnym sumieniem i nikt mnie za to nie kamienieje, nie nazywa innowiercą!! Zawsze byłam tolerancyjna, ale w obecnej chwili nie umiem spojrzeć w tak normalny sposób jak kiedyś na kobietę w burce czy araba. Nie mam nic do tego by sobie żyli w szariacie u siebie w Azji. Miałabym zamiar ich odwiedzić to będę ubrana wg ich zasad. Ale są u mnie w Europie i oczekuję tego samego. Nie umieją się dostosować krzyżyk na drogę

Gość gość
bo katolicyzm to nie ma szajby na punkcie seksu... nie, w ogóle... :D

Gość gość
Ale jak nie chodzisz do kościoła to mają to gdzieś. A nie ze za odstąpieni od religii jest kara śmierci. Chrześcijaństwo ma swoje na sumieniu, ale 100 razy bardziej wolę mieszkać w kraju chrześcijańskim

Gość gość
Macie chyba fajne życie. Jedyny klopot to teściowa brak kasy i zly mąż:) a jakimkolwiek głębsze myśli was walą:) żyć nie umierać

Gość gość
bo katolicyzm to nie ma szajby na punkcie seksu... nie, w ogóle... x Weź się ogarnij, nikt cie nie będzie w katolickim kraju kamieniować za to, że chodzisz w krótkiej spódnicy albo za seks przedmałżeński, to twoja sprawa czy chodzisz do kościoła czy nie, więc nie wymyślaj głupot. A w islamie muszą przestrzegać wszystkiego co nakazuje im religia, inaczej zgodnie z koranem powinna ich czekać kara smierci z rąk muzułmanów.

Gość gość
dołączam do autorki, też dziękuję bogu, losowi, energii kimkolwiek czymkolwiek jest bóg - ten ktoś - to coś co sprawia, że jesteśmy lub urodziliśmy się sobą, tu a nie gdzie indziej. Islam to chora nie religia tylko jakaś sekta, zero myślenia, zero uczuć, zero empatii, zero rozwoju czy to fizycznego, czy duchowego, czy psychicznego/emocjonalnego. Islam to coś co propaguje życie wbrew zasadom rozumu czy nawet serca. Moim zdaniem trzeba wytępić islam, tylko wówczas będziemy szczęśliwi, no gdybym była bogiem...ale nie jestem :(, więc w nas ludziach europejczykach jeszcze nadzieja, obudźcie się i nie pozwalajcie tym muślinom przejąć europę !!!

Gość gość
Nie kamieniuja ale wyzywaja od puszczalskich i zdzir...

Gość gość
Nie sądzisz,że to zdecydowana różnica???? Chyba,że dla ciebie to jedno i to samo. :/ Islam to jakaś paranoja, ci ludzie nie myślą,bo im nawet nie wolno,a jak któryś/któraś będzie próbować,to zaraz będzie zamordowana,uwięziona albo co tam jeszcze... W tej religii myślenie jest zabronione. Średniowiecze,dzicz i okrucieństwo plus interpretacja Koranu jak się podoba (oczywiście przez mężczyzn,kobiety nie mają nic do gadania,mają rodzić dzieci i służyć swoim mężom).

Gość gość
Ja sporo jeździłam po świecie i mimo, że w wielu sprawach na bakier jestem z zasadami kościelnymi to ręce mi opadają jak niektórzy porównuja islam do katolicyzmu czy chrześcijaństwa. Albo jak się mówi o fanatykach, to mówią że my mamy Rydzyka a to to samo. Takie osoby NIE MAJĄ MÓZGU. Nie ma nic gorszego od islamu. W innych kulturach, poza właśnie chrześcijańską, pozycja kobiety tez jest bardzo niska. Jednak islamu żaden najbardziej nawet brutalny film nie opisze. Jest to system nie do pomyślenia zły pod każdym względem. Tutaj nie raz mi jakieś moherowe babki coś powiedziały (choć częsciej mówiły za plecami) - ale naprawdę jest różnica między plotką (bo wszędzie ludzie są plotkarni, i to bardziej niż w Polsce) a kamieniem, oblaniem kwasem czy podpaleniem. U nas też jest sporo zabójstw, przemocy itd. ale większość ludzi, w tym księża, pastorzy, księża prawosławni itd. to potępia. W tamtych krajach ta przemoc jest jawnie chwalona.

Gość gość
zgadzam się, islam to jak jakaś ogromna sekta a do tego to jest system polityczny, po prostu tragedia wiadomo są różne odłamy,jedne bardziej liberalne i normalne i te zacofane na maxa, ale nawet te liberalne i tak są nie do końca sprawiedliwe