Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

apteka wysłała mi tańszy towar a wzięła kasę za droższy. jakie mam prawa?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o aptekę internetową. mają taki burdel jak teraz się przekonałam, że zamiast laktatora elektrycznego wysłali mi ręczny, choć na stronie wyraźnie widać, że chodzi o elektryczny. Wzięli kasę jak za elektryczny, ja otwieram paczkę, patrzę , a tam ręczny. Wysłałam im maila z prośbą o wyjaśnienia, z numerem zamówienia. Oraz dwa linki, z których (z ich strony) wyraźnie wynika że ten za jaki ja płaciłam to jest na pewno elektryczny, bo taki jest opis na stronie i zdjęcie. Ręczny jest tańszy o połowę! Słuchajcie to możliwe że oni teraz będą się pluli i wmawiali mi że zamiawiałam ręczny i że np.nagle podrożał? Mam print screeny ale pewnie powiezą że to sfabrykowane. Cwaniaki, niby mają dobrą opinię. Uważam, że nie ja powinnam teraz płacić za przesyłkę ponowną, bo będę łącznie 40 zł w plecy na przesyłkach~!

Gość gość
nikt nie wie

Gość monikaztm
masz potwierdzenie zamówienia - takie zazwyczaj przysyłają w mailu - co tam jest napisane? że jaki laktator zamówiłaś?

Gość gość
Chyba masz napisane jaki laktator.

Gość monikaztm
A tak poza tym to radzę się opanować - sklep jeszcze nie odpowiedzial na Twoją reklamację a Ty już siejesz zamęt

Gość gość
Właśnie mają burdel i napisali tylko nr zamówienia a teraz tłumaczą się że mają błąd na stronie i przepraszają. Oczywiście mam dymać na pocztę z tym laktatorem i odeślą mi kasę za laktator + koszty przesyłki w obie strony, ale ten najniższe czyli pocztowe. Nie interesuje ich, że brałam kuriera. I moim zdnaiem powinni wysłać kuriera a nie mnie teraz ciągać po pocztach, tyle zachodu z tym, minęło parę godzin a na stronie nadal nie zmienili tych danych i inna naiwna istota też się natnie, zamówi, zapłaci jak za elektryczny a dostanie ręczny. Może liczą na to, że któraś odpuści i będą sporo kasy na plusie dzięki temu że komuś się odsyłać nie chce. Nierzetelna firma, muszę im wystawić bardzo negatywne noty i mam nadzieję że to ludzi odstraszy od kupowania u tych partaczy

Gość gość
Która apteka?

Gość gość
nie wiem czy mogę robić antyreklamę na forum. nie jest to jakieś karalne?

Gość gość
ja pitolę, będę się toczyć z 9-miesięcznym brzuchem ciążowym na pocztę w upale, z wielkim pudłem kartonowym (bo zapakowali to w wielkie pudło i gazet upchali) bo ktoś ma burdel na stronie... Mąż mi nie pomoże bo w godznach pracy naszej poczty on też pracuje. Nie robię z siebie może kaleki ale wkurza mnie że mam płacić za czyjeś błedy...chyba gdzieś to zgłoszę...nie wiem tylko gdze

Gość monikaztm
zadzwon do Rzecznika Praw Konsumenta

Gość gość
autorko miałam podobna sytuację...czy to chodzi o pewną aptekę internetową z siedzibą w Staszowie na podkarpaciu? http://www.aptekazdrowie-24.pl/

Gość gość
Właśnie - rzecznik praw konsumenta.

Gość gość
A co zrobi rzecznik? Zwróci mi stracony czas? :( Nerwy?

Gość gość
TAK to ta apteka. Wystawiają towary których nie posiadają. Zamiast tego wysyłają inny bubel. Co najmniej 20 zł za przesyłki i kupę czasu straciłam na nich. O wkur)))wie nie wspomnę!!! Została mi chwila do porodu i czekałam na ten laktator a tu się okazuje że sprzedali mi coś czego nie mają na stanie, pieniążki wzięli i jeszcze paragonik elegancko wystawili. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM

Gość monikaztm
Rzecznik powie Ci co teraz możesz zrobić, żeby odzyskac całą kasę - może Ci nawet podyktować treść pisma reklamacyjnego.

Gość gość
17:42 Pomyślę o tym. Niby 20 zł to nie tak dużo, ale może nauczą się czegoś??? Bo na ceneo już od 6 osób mają takie opinie negatywne. Jednej babce przesłali jakiś sok a chciała olej, czy coś. A u mnie jeszcze gorzej bo w grę wchodzą większe pieniądze :/ i urządzenie które jest mi bardzo potrzebne. jednej babce leków nie wysłali i na czas nie wzięła. Innej miesiąc zalegali z wysłaniem towaru a zapłaciła od razu.

Gość monikaztm
Troche sama jestes sobie winna - apteka ma zle opinie, a Ty i tak zamowilas

Gość gość
a jaki ten laktator zamówilas?

Gość gość
Przyznaję, nie sprawdziłam najpierw opinii bo ogólnie oni mają ponad 4 gwiazdki, bo opinii dobrych mają dużo więcej niż złych...więc nie zagłębiałam się w złe, mój błąd.