Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sąsiadka

Polecane posty

Gość gość

Mam już dość. Chodzi o moją sąsiadkę która jest bardzo uciążliwa wraz z jej dziećmi i towarzystwem. Jak co lato przed samą klatką poustawiają krzesełka i siedzą tak cały dzień głośno się zachowując (zwłaszcza śmiech takiej jednej jest nieznośny). Mało tego ich dzieciaki grają w piłkę i drą się mi przed oknami (mieszkam na cholernym parterze). Mówiłam, prosiłam ją żeby te dzieci chodziły grać na boisko które jest na osiedlu, ale ze ona jest mściwą osobą to w ogóle nie zwracała na mnie uwagi i sama zaczęła ta piłką odbijać specjalnie o chodnik. Mam już jej dość, siedzi ciągle przed klatka z tym swoim towarzystwem obok moich okien ze nie mogę normalnie funkcjonować. Zachowuje się jakby obszar przed blokiem był jej podwórkiem lub tarasem.I mam do was pytanie. Chodzi o to ze ja ją nagrywam i jej towarzystwo i dzieci które specjalnie graja w piłkę i mam zamiar pokazać nagrania dzielnicowemu żeby zobaczył co się dzieje i jak się oni zachowują. Myślicie ze to coś da i da im do zrozumienia ze tak nie wolno?

Gość gość
Samym nagrywaniem życia sasiadki nic nie wskórasz, wolno jej siedziec i wolno się śmiać, dzieciom też wolno grać w piłkę. Od 22 do 6 rano ma być cicho i tylko jeśli zakłocają ciszę nocną mozesz interweniować. Mam podobną sytuację z mieszkaniem na parterze i zrobiłam co było najskuteczniejsze, zagospodarowałam sobie teren pod moimi oknami kolczastą roślinnością. To co posadziłam czy postawiłam w donicach jest moje i ruszać nie wolno, wtedy mam prawo interweniować i też mogę wystawić sobie swój stolik i krzesełka. Nie muszę na nic siedziec, ale wtedy nikt nie postawi w tym miejscu swojego. Dzieciakom pokazałam jak krzewy kłują i już wiedzą że lepiej się nie zbliżać. Przekupiłam po kryjomu cukierkami i też wiedzą że jak się bedą pruły pod moim oknem to nic wiecej nie dostaną. Dzieci łatwo przekupić ;)