Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko 10 mcy budzi sie ok 5 x w nocy, wczesniej nocki przespane nawet całe.

Polecane posty

Gość gość

Hej! Moj synek odkąd skończył 9,5 miesiąca przestał dobrze spac! Jako noworodek tyle spał, ze na karmienia trzeba było wciaz wybudzać, potem bardzo szybko przesypial całe nocki, z jedna moze pobudka na smoczek, czasem po 4 nad ranem brała go do nas i spaliśmy razem. Magle od 9,5 miesiąca pełno pobudek - odkąd nauczył sie siadać i raczkować. Czasem tylko na smoczek, a czasem musze wziąć i bujać zeby zasnął dalej. Ostatnio sporo jeździliśmy wczasy, rodzina itp, wrocil tez maz z delegacji, ktory chrapie, ale nawet jak śpimy osobno te pobudki sa .. Posiłki je tak: rano 210 mleka, potem jakas kanapka, znow 210 mleka, drzemka 1,5 h, obiad ( mięso kasza warzywa, jakis makaronik z warzywami), spacer, drzemka0,5 - 1 h,bdeser ok 17 - kaszka plus owoce lub jakieś placki, ok 19 - 210 mleka, po 20 spi, wstaje ok 7. Jakieś pomysły? Jakieś błędy widzicie?

Gość gość
Zęby albo taki etap- dużo nowości, wiele bodźców. Niedawno był temat o problemach z zasypianiem w tym wieku. To chyba to samo zjawisko. Gdy dzieci zaczynają raczkować, wstawać, chodzić takie problemy się zdarzają. Powinno minąć moim zdaniem.

Gość gość
moja córka też tak ma...jest tydzień spokoju i śpi ładnie,a potem jakby mi ktoś dziecko podmienił i tydzień z nockami na rzęsach po kilka/kilkanaście!!!! pobudek w nocy...zazwyczaj jak tak słabo śpi to ...wychodzą jej nowe zęby,po kilku dniach postekiwania i pobudek w nocy wyłazi nam nowy ząb,jak jest już widoczny wyjdzie korona poza dziąsło-małą znowu robi się spokojna,zaczyna ładnie jeść,spać itp,aż do następnego zęba...

Gość gość
J.w. zęby plus za duzo bodźców. Taki etap.

Gość gość
nie martw sie,to normalne! mialam to samo. W tym czasie tez pojawiaja się sny. Ja mialam pobudki ok 1h po zaśnięciu. Na rocznym bilansie lekarz powiedział,ze nie mam bujać dziecka,że ma samo zasypiać,ale i tak nie umiałam tego wprowadzić.Samo minęło.

Gość gość
Moj synek zasypiał sam... Dopóki nie nauczył sie wstawać! Teraz samodzielne zasypianie polega na tym - ze chodzi po lozku, siada, wstaje, na brzuszek, kolana, az nie ma siły i sie obija po lozku az jest zbyt zmęczony zeby zasnąć i strasznie krzyczy - wiec biorę i bujam zeby uspokoić i uśpić! Autorka postu

Gość gość
Mój 10 miesięczny syn właśnie ząbkuje i jest dramat :( On się od kilku dni cały czas drze :( szok poprostu. Do tej pory budził się dwa razy. O 23 i 3 na mleko (ok 200 ml). Ja rano daje kaszkę, potem ma drzemke ok 11. Po pobudce jakąś zupka. Ok 15-16 obiadek (słoik lub to co my). Jakiś deserek i ok 20 mleko 210 ml. W międzyczasie oczywiście jakieś przegryzki typu chleb, chrupka, biszkopt.