Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy karmiac piersia mozna brac ibuprofen lub ketonal?

Polecane posty

Gość gość

Pytam bo mam stan zapalny piersi i tak mi doradzimy znajome które też kp

Gość gość
Ibuprofen jak najbardziej. Ketonalu nie.

Gość gość
A co pisze na ulotce? Ps. jak masz stan zapalny piersi to idź do lekarza a nie do kumpelek, które karmią piersią.

Gość gość
Jak ci nabrzmiały to przystawiać dziecko do piersi i przejdzie jak wszystko sciągnie. Ja tak miałam w szpitalu i biusr jak dwa kamienie gorączka 39 stopni cycki jeden ogien. Dziecko przystawione to jedyne lekarstwo

Gość gość
Nie można. Karmiąc piersią można brać tylko paracetamol.

Gość gość
No autorko więc bierz ulotkę i czytaj bo dostałaś dwie sprzeczne odpowiedzi. Co to za pomysł zeby keczyć sie na kafe?

Gość gość
Zawsze myślałam że zarówno w ciąży jak i karmiav nie można brać prawie żadnych leków. Teraz dowiaduje się na forach matek karmiących ze wiele z nich dosłownie łyka wiele leków garściami posilkujac się leksykonem. No cóż.. podkładka jest,

Gość gość
Po 3miesiacu można też ibuprofen ale nie masz pewności jak dziecko na niego zareaguje. Ketonalu nie wolno. Przystawiac dziecko i robić okłady z kapusty i zejdzie samo.

Gość gość
Jak biorą na własną odpowiedzialnośc a potem się dziwią że z dzieckiem coś nie halo.

Gość gość
No dokładnie niby leksykon mówi że można bo do pokarmu dostanie się tylko niewielka o losc leku Ale jednak się dostaje i tak naprawdę nie wiadomo czy w przyszłości dziecko nie będzie mieć z tego tytułu problemu ze zdrowiem, no ale cóż matka kp z siebie dumna i pluje jadem na butelkowa choć sama truje dziecko lekami które zazywa.

Gość gość
Leksykon nie leksykon - lekarz też po coś jest. Ja rozumiem, że czasami mamy po raz enty jakieś dolegliwości i wiemy jak sobie z nimi radzić, ale po pierwsze nie kierujemy się wtedy tym co koleżanka mówi bo same znamy się najlepiej i nie ryzykujemy jednak zdrowia dziecka.

Gość gość
Pytałam lekarza mówi że tylko paracrtamol na forach np mówią że ibuprofrn i ketonal można. Już zglupialam :/

Gość gość
kieruj sie tym co mowi lekarz a nie to co mówia na forum . Na forum każdy może napisać głupotę . Ketonal to bardzo silny lek i nawet ten lek bierze się w ostateczności a co dopiero jak sie karmi dziecko.

Gość gość
"Pytałam lekarza mówi że tylko paracrtamol na forach np mówią że ibuprofrn i ketonal można. Już zglupialam :/ " Jak Ci napiszę "napij się wódki, i od razu podstaw dziecko" to też mi uwierzysz a nie lekarzowi? Chyba jednak powinno się przechodzić test na zostanie rodzicem, bo wybacz dosadność, ale jesteś zwyczajnie tępa.

Gość gość
Ketonal też można brać. Ludzie! Mi ginekolog przepisał na ból krocza po porodzie(źle mnie zszyli i bolało jak cholera). Brałam i ketonal i amotaks i normalnie karmiłam. Można brać wszystkie leki karmiąc piersią.

Gość gość
Jak mi lekarz powie ze moge brać ketonal to bede brać sama na własną odpowiedzialnośc nigdy.

Gość gość
Można brać wszystkie leki karmiąc piersią- hahahaha. Wódki też się napij i w zyle sobie daj bo to też można

Gość gość
13:15 To chodziłaś do jakiegos konowała. Ketonal czyli ketoprofen ma w 1 i 2 trymestrze kategorie B czyli bardzo ostrożnie, a w 3 trymestrze, okresie okoloporodowym i w trakcie karmienia ma kategorie D czyli bezwzględnie nie mozna stosowac.

Gość gość
A ibuprofen ma w 1 i 2 trymestrze kategorie C czyli stosowac tylko w razie wyzszej koniecznosci. W 3 trymestrze ma kategorie D. A w okresie karmienia piersią mozna stosowac tak jak w 1 i 2 trymestrze czyli tylko w razie koniecznosci i krótkotrwałe.