Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę sobie znaleźć znajomych

Polecane posty

Gość gość

Niby nie jestem głupia, zawsze byłam uważana za dojrzałą, wydaję się może troszkę chłodna, ale potrafię też być wesoła (i gadająca, co jej ślina na język przyniesie - ale spokojnie, nikogo nie obrażam :P). Jestem "prostolinijna", to znaczy jestem szczera, nigdy nie kręciły mnie intrygi etc. I czasem za bardzo uparta, ale trochę już się nauczyłam, że nawet jak chce się dobrze, to nie zawsze coś się nam uda, i że nie możemy wtrącać się w życie innych. Ale nigdy nie miałam wianuszka osób wokół siebie. Zawsze jednak w szkołach miałam jakieś koleżanki, głównie jedną psiapsiółkę i kilka znajomych. Potem jednak po skończeniu szkół sama pozrywałam większość kontaktów, bo trochę tych osób źle na mnie działalo, tj. dziewczyny bywały wobec mnie chamskie etc. Teraz studiuję i nadal jest podobnie, to znaczy kontakt z osobami z uczelni mam poprawny, ale nie jesteśmy zbytnio zintegrowani. Próbowałam ich wiele razy gdzieś zapraszać, ale niewiele razy się udało. Była taka jedna dziewczyna, która od nas odeszła, chciała utrzymywać kontakt, byłyśmy raz razem w klubie i nocowałam u niej, ale potem się już nie odzywała. Napisałam do niej gdzieś za 2 tygodnie co słychać - nie odpisała. Nie mam pojęcia o co jej chodzi... Czasem sobie myślę, że trzeba było nie zrywać kontaktów z tamtymi "przyjaciółkami", bo co jak co, ale to były jedne z niewielu osób, które wychodzily z inicjatywą, przychodziły do mnie i chciały się często widzieć. Tylko że z drugiej strony nie można tolerować pewnych zachowań...

Gość gość
Obejrzyj ojca Mateusza poprawi ci sie

Gość gość
czemu? :D

Gość gość
Koniecznie oglądaj ojca Mateusza a znajdziesz znajomych

Gość gość
to co robisz na codzien, z kim spedzasz czas ?

Gość owieczka__boża
gdzie jest moja renta?

Gość gość
Mieszkam jeszcze z rodzicami. Najczęściej wychodzę gdzieś sama, czasem z mamą/ojcem. A czasami z bratem, ale teraz to już rzadko. Łażę w różne miejsca, czy to do pracy, czy teatr, muzeum etc., czy czasami organizuję samotne wyjazdy. Ale smutam, bo chciałam pojeździć stopem w te wakacje, a kolega, z którym jeszcze 2 lata temu czasami jeździłam, nie odzywa się. A ja już skończyłam z wiecznym odzywaniem się do ludzi (to ja mu proponowałam te wyjazdy stopem, on nigdy sam niczego nie zaproponował, a potem przestał się odzywać). Wiem, że może to głupie, że może niektórzy mają pewien styl działania, ale :)

Gość gość
argumenty poproszę :D haha polskich seriali nie oglądam, lubię polityczne jak Borgen, House of Cards

Gość gość
sraj na pseudo znajomych i zrób coś dla siebie

Gość gość
12:00 na pseudo to od dawna mam wyrąbane :) staram się robić coś dla siebie, mam kilka nowych pomysłów

Gość gość
a faceta masz ?

Gość gość
Nie mam ;). Mogłabym spokojnie mieć, wnosząc z ich reakcji na mnie... Ale tutaj jestem mocno wymagająca (jeśli chodzi o charakter). Priorytetowe jest dla mnie czuć się z kimś bardzo dobrze i mieć taki sam światopogląd. I wiele innych.

Gość gość
chrzanic ludzi

Gość gość
kh

Gość gość
Wydajesz się być fajną dziewczyną, jakbyś mnie zaprosiła na tego stopa to bym nie odmówił! :)

Gość gość
ja tez nie mam znajomych chlopaka an a dodatek jestem gruba... wiec zaden mnie nie chce

Gość gość
autorko, jesteś za inteligentna i za wiele myśląca, bydło pospolite niestety tego nie robi, jesteś zdana na siebie, bo podobnych do ciebie ludzi jest niewiele

Gość gość
Czytałam ostatnio, że ludzie lubią tych, których często widują i zwykle dotyczy to osób, które z nami mieszkają, no i u mnie to się sprawdziło, bo moi przyjaciele ze studiów, to osoby wcześniej mieszkające ze mną w akademiku (choć to nie tak, że każdy współlokator został przyjacielem). A tak poza tym to po wieku szkolnym jest coraz trudniej o oddanych znajomych, wszyscy tylko się przewijają przez nasze życie (pewnie część z nich ma świadomość, że tylko się przewiną, chociażby dlatego, że mieszkają w innym mieście i po studiach wyjadą). Do tego dochodzi duch naszych czasów: gapią się w komputery i komórki i nawet jakby marzyli o wyjeździe na stopa z tobą, to się przyznają, bo wyjdą na desperatów bez znajomych ;)

Gość gość
miało być "to się NIE przyznają" ;)