Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pokoj dla dwuletniej dziewczynki

Polecane posty

Gość gość

Hej drogie mamy czy macie jakiś pomysl na pokój dla dziewczynki? Nie mam zielonego pojęcia jakich dodatków użyć, do tego jedyne co wiem że będzie biało szary, a chciałabym dodatki w kolorze różu/mięty. Może któraś cos podpowie? Co powinno mieć tak małe dziecko w pokoju? Naogladalam się już tyle zdjęć ze nie wiem co zrobić. Chciałabym też jakieś chmurki/króliki jej szablonem namalować Ale też Noe wiem co i na której ścianie, ehh.. Druga część pytania. Mieszkamy w moim rodzinnym rmdomu, jesteśmy po generalnym remoncie i teraz wykańczamy górę bo tam chcemy się przeniesc. Problem tkwi w schodach. Są stare, ale w bardzo dobrym stanie, drewniane, do tego kanciaste i niebezpieczne bo skrecaja na górę. Teraz jak mała będzie miała pokój na górze to chciałabym jakoś je zabezpieczyć i pomyślałam o wykładzinie podłogowej. Chciałabym nią pokkryc cała powierzchnię schodów, zawsze w razie W to zamortyzuje ewentualne upadki i nie będą tak kanciaste. Co o .Tym sądzicie? Czy wykładzina na schodach to wiocha? Może z dwojga złego lepiej tak zrobić dla bezpieczeństwa dziecka:?

Gość gość
Moje całe mieszkanie jest w tonacji szarego, czarnego i białego. Córki pokoj rozni sie tym wlasnie ze sciany sa kremowo różowe a meble i dodatki szare bądź białe. Na dwóch ścianach sa pionowe pasy naprzemiennie krem i róż. Lozko szare w formie domku (zrobił moj mąż) ale takie z szufladami na dole na kołach (skrzynki jak an owoce z allegro, pomalowane na biało i doszyta wyściółka szara) z barierkami i dziura na wchodzenie i stelażem imitującym dach-na tym wiszą cotton bale różowo, fioletowo, białe. Barierki obłożone poduszkami. Szafa z ikea taka księżniczka cos takiego i regał rowniez. Stolik i krzesełka z allegro szaro białe. Ma tez kawałek sciany pomalowany farba tablicowa w kształcie domku. Zabawki na regale, w skrzynkach pod łóżkiem i koszu wiklinowym. Mieści sie elegancko a ma 3 lata. Kuchnia z ikea drewniana. Na podłodze dywan szary z włosem. Nad łóżkiem napis z jej imieniem i zegar z sowa jak rowniez ramka na zdjecia duza sowa na ścianie. W oknach materiał w biało różowa kratkę upięty zawieszkami.

Gość gość
Zainspiruj się DWU, tam ładne pokoje robiła niedużym kosztem. A co do wykładziny, trochę wiocha bardziej do hoteli Ale jeśli to jedyna opcja to ja bym wolała to położyć niż zszywac dziecku ranę na głowie.

Gość gość
Rok temu jak urządzałam pokój dla moich bliźniaczek też miałam taki problem... Najgorzej, że mają dość mały, wspólny pokoik a różne gusta. Ile było kłótni :) Sprawę rozwiązały MEBLE PROSNA. Wejdz sobie na ich strone, mają mase ciekawych aranżacji do wyboru. Moje dziewczinki właśbnie tam wybrały meble do swojego pokoju :)

Gość gość
Widziałam bardzo ładne wzory wykładziny takiej do pokoju dziecięcego w ofercie http://www.podlogi-serwis.pl/. Taka wykładzina to jest lepszy pomysł niż dywan, bo dziecko stale porusza się po ciepłym podłożu, a nie po gołej podłodze.

Gość gość
w kwestii podłogi to może wykładzina dywanowa? Zobacz, jak ładnie się prezentuje - http://www.sapfloor.pl/galeria, a sprząta się je błyskawicznie :) Do tego masa przytulnych dodatków, poszukaj inspiracji w portalach wnętrzarskich, misie i lampki... :)

Gość anielka anioł
my mieliśmy ozdabiać ściany naklejkami ale doszliśmy do wniosku, że to kłopotliwe bo mała jest w takim wieku, że dzisiaj puchatek, jutro dora a za tydzień zygzak. zrobiliśmy więc jedną ścianę kredową tablicę i tam może sobie przyklejać co chce a pozostałe ma błyszczące - chyab tym robił mąż, nie pamiętam firmy ale taki efekt mniej więcej http://perlasabbia.pl/. i na tych ścianach powiesiłam kilka obrazków "uniwersalnych" (w sensie, że nie "disneyowskie", postacie z bajek itd. tylko ilustracje, gafiki) i świecące kule. ślicznie to wygląda, bo ta czarna ściana nie przytłacza a pozostałe ślicznie się błyszczą - delikatnie połyskują, bez przesady. to taki nasz pomysł :)

Szukasz edukacyjnej dekoracji ściennej dla swojej pociechy? Koniecznie musisz mieć kolorowe literki ze śmiesznymi wzrokami. Gdzie możemy je dostać? Na stronie internetowej sklepu CoZaCena - http://www.cozacena.pl . Na pewno spodoba się Wam i Waszym pociechą.

Gość gość
Wykladzina to najlepsza rzecz na swiecie w pokoju dziecka. Tez mam dwulatke w jej pokoiku sa biale meble z Ikei, bezowa wykladzina. Zaslonki w kolorowe sloniki i kolorowe sloniki naklejki na scianach. Na podlodze na dwie wielkie poduchy bardzo kolorowe na krorych mozna siedziec albo sie po nich przewalac. Sciany pomalowane mamy na baly kolor tak minimalnie zlamany na niebieski. Mala ma posciel z ikei, zielono pomaranczowo. My generealnie dla dziecka uwielbiamy styl Ikei wiec jest ten pokoik w takim stylu.

Szukasz nowoczesnej, oryginalnej i pojemnej szafy do pokoju swojego maluszka? Polecam model Simple w białym kolorze! Pomieścisz w niej mnóstwo niemowlęcych akcesoriów. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl .