Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to mówi moja teściowa,dawniej dawanie do przedszkola było typowe dla plebsu

Polecane posty

Gość gość

i teraz też jest. Tylko plebs, niezdający sobie sprawy z tego, jak bardzo masa ciągnie w dół, daje swoje dzieci do przedszkoli. W latach 40 i wcześniej, ten kto dawał dziecko do przedszkola to był bidok i niedouk, potem to się zmieniło bo nastała komuna która promuje własnie biedaków i niedouków, tzw. lud robotniczy i chłopski. Kogo było stać to najmował opiekę prywatną lub sam siedział z dziećmi. Dawniej jak kobieta pracowała to znaczyło że od biedoty pochodzi bo burżuazja nie pracowała. Tak i teraz - 90% społeczenstwa to buraki, co widać po poupychanych do granic żłobkach i przedszkolach. Wybitne jednostki kształcone są indywidualnie. Np, moja teściowa taka jest.

Gość gość
Rozumiem, że do szkoły też nie poślesz tylko zatrudnisz guwernantkę?:)

Gość gość
zgadzam się. Szlachta nie pracuje. ale nie ta zasiłkowa i pijacka, tylko prawdziwa, gdzie ma się majątek i pracowwać nie trzeba. ja nie musze pracować, a mąż to robi dla sportu. Jestesmy tymi lepszymi, takie fakty a nasze dzieci nie zadają się z biedakami z przedszkoli

Gość gość
do gość 12:32 Ludzie na poziomie nie chwalą się swoimi pieniędzmi i statusem życia:)

Gość gość
Do szkoły poślę ale takiej na poziomie, z dobrą opinią, z tradycjami, gdzie trzeba mieć dużo punktów by się dostać. szkoły dla dziadów omijamy

Gość gość
W latach 40 i wcześniej, ten kto dawał dziecko do przedszkola to był bidok i niedouk, potem to się zmieniło xxx Chyba kształciłaś się z plebsem, bo piszesz wyjątkowo nielogicznie. Skoro w latach przedwojennych i wojennych dzieci do przedszkoli dawała tylko biedota, a potem to sie zmieniło (jak piszesz) to teraz nie tylko biedota oddaje dzieci, ale szlachta jak twoja teściowa również. :D A to przeczy twoim dalszym wypocinom.

Gość gość
12:34 a plebejuszy prawda w oczy kole.

Gość gość
Szkoda, że Ty takiej szkoły nie ukończyłaś (-łeś), bardzo szkoda...

Gość gość
12:36 chodziło mi o to że potem społeczenstwo opanowały niedouki i bidoki bo takich promowała komuna, powypuszczali ich na salony ze wsi i zaczeł sie promocja przedszkoli. czego nie rozumiesz? to ty masz braki w logicznym rozumowaniu. nic nie kumasz, pewnie jesteś z plebsu. a moja teściowa nie chodziła do przedszkola bo jej rodzice nie dali się złamać modzie plebejskiej i wmawianiu  że w kupie siła. Jej dzieci też nie chodziły do plebsu do przedszkola i nasze też nie chodzą

Gość gość
zdecydowanie się zmieniło, teraz przedszkola sa tak drogie że raczej nie dla plebsu

Gość gość
A dla mnie plebsem jest kobieta, która siedzi w domu całe życie i cofa się w rozwoju, nie ma ambicji ani polotu :) nie zadaję się z takim byle czym, dla mnie to nie kompan do rozmowy bo o czym tu z taką gadać co jej szare komórki ulatują z roku na rok?o kupkach i zupkach? ee nie dzięki :D

Gość gość
do gość 12:43 zaiste prawda li to:)

Gość gość
W latach 40 i wcześniej przedszkola w Polsce przedwojennej i wojennej? buahahahahahahaha, no faktycznie typowe zjawisko, szczególnie u biednych

Gość gość
Wybitne jednostki kształcone są indywidualnie. Np, moja teściowa taka jest. szkoda ze tak wybitna jednostka nie załapała się na jakieś 80 lat przemian społecznych na świecie i zmiany modelu życia:)

Gość gość
12:43 niczym się dla mnie nie różni kobieta siedząca w domu ale czytająca i rozwijająca się od jakiejś kurzyny na poczcie, w sklepie czy w korpo zamawiającej kawę. Moje dwie ciocie te które nie pracowały są bardziej elokwentne i oczytane niż inne moje ciotki które pracowały w biurach itd. Ale ty w to nie uwierzysz bo to niewygodna prawda :) szare komórki zależą od nas samych a nie od tego czy napier...alamy datownikiem od ósmej rano w blat w biurze :) prawda w oczy kole. sama pracuję ale mam zdanie na ten temat takie że nie każda praca rozwija, a znam takie co nie pracują a są bardziej inteligentne od tych z mojego miejsca pracy, biją je na głowę wiedzą. Szlachectwo ma się we krwi, w korpo tego nie nabędziesz. I nie gadaj z nimi, one tez z tobą nie mają ochoty. \z takim przerostem formy nad treścią tez bym nie gadała choc sama chodze do pracy

Gość gość
12:48 a dlaczego miałaby się zmieniać i przestawiać myślenie i działania na gust mas, które wytoczyły się ze wsi i dyktują teraz warunki? W mediach i życiu dominuje teraz gust parobka, te pudelki.pl, te rozenkowe, te przedszkola dla mas....gust wieśniaka. Nie widze powodu dla którego moja teściowa miałaby się zmieniać, ja też myślę podobnie jak ona. Mój ojciec tez ma dobre pochodzenie

Gość gość
A propos szlachty, to zdaje się, że syn księcia Williama i Kate chodzi do przedszkola :). Oczywiście prywatnego, drogiego i mega elitarnego, ale chodzi.

Gość gość
12:48 a dlaczego miałaby się zmieniać i przestawiać myślenie i działania na gust mas, które wytoczyły się ze wsi i dyktują teraz warunki? dlatego ze inteligencja pozwala na dostosowanie do zmieniajacych sie warunków w sposób jak najbardziej adekwatny do potrzeb osoby inteligentnej. A udawanie, ze nic sie nie zmienia to raczej objaw leku i braku tejże inteligencji. Poza tym, co taka inteligencja z dobrym pochodzeniem robi na tak tandetnym forum i jeszcze wygłasza na nim tak załosne pierdoły, zamiast być ponad to i nie wchodzić w interakcje z plebsem?

Gość gość
A propos szlachty, to zdaje się, że syn księcia Williama i Kate chodzi do przedszkola usmiech.gif . Oczywiście prywatnego, drogiego i mega elitarnego, ale chodzi. no co za prostacy....:)

Gość gość
12:57 oni też ulegli modzie na plebejskie rozrywki. Niestety dziś nawet królowie nie są już tacy sami, bardziej noszą te tytuły bo Brytole są przywiązani do tradycji. Poszerzcie swoją ciasną wiedzę a zrozumiecie. na kafe weszłam bo to bardzo ciekawe wynurzenia osób z niższej warstwy społecznej a ja własnie piszę pracę o zakamarkach psychiki osó” korzystających z forów tego typu. Bardzo nieciekawa opinia na temat kobiet się wynurza, poza tym prawie każda z was tutaj kłamie że jest kimś kim nie jest, dopisujecie sobie stanowiska a prawda jest inna, większośc z was jest na zasiłku/na macierzynskim zasilku/na bezrobociu bo w normalnej pracy nie mialybyscie czasu na kafeterię. Myślę, że ze swojej pracy dostanę bdb

Gość gość
no i co z tego ze przedszkole jest prywatne jak opiekunkami sa tam takie same absolwentki szkol panstwowych?!

Gość gość
13'05,musisz anonimowo pisac,zeby pochwalic sie kafeteryjną wiedzą? to 'gratuluje'żródeł. Na pewno z tego wyjdzie bdb tylko ty dalej bedziesz w tej plebsowej masie,bo tego nie da sie wyplenić szaraczku uczelniany.

Gość gość
gość dziś 12:57 oni też ulegli modzie na plebejskie rozrywki X Widzę, że autorka tych słów to jest większą elitą niż rodzina królewska, wszystko wie lepiej;) Ciekawe czemu na kafe siedzi? Przecież na kafe siedzą same panie na bezrobotnym lub wychowawczym;)

Gość gość
13:08 w tym samym poście, który cytujesz, jest napisane, dlaczego tu dziś weszłam. Wybabrałam się niestety w niezłym g...nie, bo jesteście przedstawicielkami wszystkiego, co najgorsze, tzw. cebulandii i biedy umysłowej. Nigdy nie zapomnę, jak niskie IQ miały kury, z którymi tu dziś rozmawiałam. To było traumatycze przeżycie. Żegnam, idzcie podcierać tyłki dzieciom albo gotować obiady, ja mam służbę która mi gotuje.

Gość gość
autorka to troll, szkoda odpisywac:P

Gość gość
ja mam służbę która mi gotuje. a słuzba wie, ze ja masz? :) nieładnie to tak do własnej starej matki mówić że jest twoja służącą

Gość gość
Dzięki Bogu Twoja Babcia czy Ty to żaden autorytet :)

Gość gość
Pochodzenie to cos, na co nie mamy wplywu,chwala sim ty osoby,ore sa zbyt tepe, zeby cokolwzadktonegowtepezebyiecchwaiek w zyciu samodzielnie osiagnac.

Gość gość
tu http://www.naszaopiekunka.pl/niania/Lodz można znaleźć opiekunkę dla dziecka w Lodzi oraz innych miastach kraju, lub zamieścić swoje ogłoszenie, skoro już żłobek nie pasuje , również zobaczyć oferty z cena za 1 h

Gość gość
Twoje dzieci nie beda umialy sie odezwac w tej super szkole dla szlachty :D Prowo