Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego najpierw nie wybudujecie się lub nie kupicie m4 tylko dzieci klepiecie?

Polecane posty

Gość gość

Potem są lamenty ze dziecko trzeba z kims zostawic i jest problem bo opiekunka droga a babcia nie chce sie zająć. a pomyslec ze jakbyscie najpierw myslaly głową a potem d..pą to najpierw bysice sie wybudowali, mieszkanie kupili - wystarczy pojecahc na pare lat za granice nabić kasy, wrocic, kupic dom i wtedy dzieci bawic. bo macie takie tlumaczenie na Kafe, że musicie isc do pracy bo kredyt sie sam nie splaci, przez co nie mozecie siedziec z dzieckiem choc wiele z was by chcialo. A wsytarczylo najpierw sie wybudowac a potem rozmnazac...czemu wy nie myślicie a potem jest płacz...?

Gość gość
dobre pytanie, też sobie je zadaję często. Albo laska nie wyrobiła sobie stazu pracy, w CV ma pustki, bierze się za dzieci zamiast poczekać przynamniej te 4 lata by nie mieć pustek w CV a potem wielce zdziwiona ze do pracy jej nie chcą...no śmiech na sali

Gość gość
oj ty trolu ty:P

Gość gość
A twoja mamusia ile posiadłości posiadała zanim wydała cie na swiat.

Gość gość
Zajmij się lepiej sobą.

Gość gość
Najlepsze poglądy w tych sprawach maja te mieszkajace u rodziców lub tesciowej. To te zaradne bez kredytów hahahahaha

Gość gość
Cóż ja bidna zrobię jak lubię się rozmnażać ;) a tak poważnie, a co ci do mojego kredytu, mam kredyt, dom za miesiąc gotowy będzie, a dziecko 3 miesiące ma, nie narzekam i nie mam nic do kredytów. Nie boję się kredytów, bo mam dobre papiery w ręku.

Gość gość
13:41 nieee... tu ja, autorka. Nie mamy kredytu ani nie mieszkamy u nikogo, ani u rodziców ani tesciów. Rodzice i teściowie materialnie dali nam za przeproszeniem wielkie g..., sami musieliśmy na wszystko zarobić ale teraz kiedy już zarobliśmy, dopiero będziemy brać się za powiększanie rodziny. Da się, można. mamy po 26 i 33 lata. Skąd kasa? Z zawodów, jakie wykonujemy, bo wybraliśmy dobre studia z których kasa w Polsce jest duża. Do tego te zawody za granicą wykonywaliśmy przez ostatnie 5 lat.

Gość gość
Pewnie dlatego, że 70% ludzi w tym kraju, jak nie więcej zarabia max 2 tys. Ale ktos musi pracowac za tę kasę, niestety.... Wypadło na nas

Gość gość
ja przyznaje -wpadłam na pierwszym roku studiów,studia przerwałam ,dziecko urodziłam ,wychowałam ,było bardzo ciężko,studia w końcu ukończyłam ,ale kilka lat pózniej i wiecio co ? tak patrze teraz po 16 latach na dziewczyny z którymi byłam wtedy na 1 roku i myślę że ja lepiej wyszłam ,mam bogate cv ,studia,dobrą prace ,nastoletnie już dziecko,miedzyczasie kupilam mieszkanie /żadne cuda 2 pok ale moje) ,a one zaraz po studiach mąż ,dziecko drugie ,czasem trzecie ,rok po roku ,puste cv ,zero umiejętności ,mieszkanie u teściów lub rodzców ,nieliczne mają m na kredyt. Oczywiście nie promuje tutaj wpadek :D:D Chodzi o to by świadomie nie decydować się na dziecko będąc golasem ,a jak się zdarzy to zakasać rękawy ,zacisnać zęby i brać się z życiem za bary.

Gość gość
Dziwne.Przedstawiciele niektorych grup zawodowych raczej nie mają jak dorobic sie mieszkania Ludzie pracują jak mechanicy,ekspedientki,charuja w fabrykach.A mają takie same potrzeby.Co to by był za kraj jesli ludzie tylko ustawieni mieli dzieci Kto by te dzieci pozniej obsugiwał,wszyscy wykształceni.. Ordynator by sprzątał i gotował w szpitalu bo nizsza kadra nie istnieje???

Gość gość
Boże co za p*****lonie. Nie każdy chce się uczyć lub pracować za granicą. Weź autorko walnij się młotkiem w głowę. Co cię to obchodzi.mi rodzice wybudowali dom dali pracę w urzędzie miasta i żyję dobrze z dziećmi .nie każdy ma możliwości w życiu. Dużo osób nie stać na dom ale są super rodzicami.

Gość gość
13:46 napisz jeszcze że twoja córka jest bardzo samodzielna, nie ma problemów psychicznych i braków emocjonalnych z powodu faktu, że jej matka w pierwszych latach jej życia była ostro zarobiona studiami, odczuwała stres który dczuwa tez dziecko. Skłam, to na kafe popularne :) Znam dosłownie skórę zdartą z ciebie, też uchachana że ma CV bogate, tez wpadła, ale dziecko ma bardzo pokrzywione emocjonalnie i totalnie zalezne od matki, bo ta nie poświęciła jej uwagi, dziecko jest opoznione w rozwoju lekko, ma juz 26 lat to dziecko i tak samo jak mamusia, "wpadło" na drugim roku. SUPER RODZINKA...tylko ta dr hab płacze teraz że ma córkę wybrakowaną...musi jej prać, sprzątać, gotować, dziecko wychowywać +pisze jej teraz magisterkę.

Gość gość
No i ja jej nie zazdroszczę, choć fakt, CV ma bogate. Za to gdzie indziej bieda, ale o tym się nie mówi, prawda? Bo po co :) Twoja córka na bank nie jest taka jaka mogła być gdyby nie to, że w pierwszych latach matka myślami była na egzaminach, a dziecko podrzucałaś jak śmierdzące jajko do babci, dziadka i opiekunek. Wystarczy by ją dobry psycholog zbadał i myślę, że przyznałby mi 100% rację. Nie można mieć wszystkiego i sama siebie okłamujesz, że nikt i nic nie ucierpiało na tym, że nie umiałaś się zabezpieczyć ty albo twój partner.

Gość gość
dokładnie. Znam taki przypadek - dziewczyna wpadła w klasie maturalnej ( termin na czerwiec). Szybki ślub bo panna z dzieckiem to wstyd dla rodziny. ( na ślub naciskali jej teściowie). Mieszka razem ze swoim "mężem" u jego rodziców. Nie jest tam traktowana jak domownik tylko jako służba - pranie sprzątanie, gotowanie i nawet takie typowo męskie prace musi wykonywać, bo reszta domowników palcem nie ruszy tylko jej rozkazują. Dziewczyna tak mądra że szok - matura na 95% z każdego przedmiotu z niektórych nawet po 100%. Chciała studiować, pójść do pracy, rozwijać się. Jej córka urodziła się w czerwcu więc od przyszłego roku akademickiego chciała iść na studia - mała by miała ponad rok - zaocznie bez problemu. Jak jej mężuś się dowiedział że ona planuje studia machnął jej drugiego dzieciaka. Mieszkają w jednym bardzo małym pokoju - wszystko tak ciasno ustawione. i gdzie oni teraz postawią chociażby drugie łóżeczko? Jak czteroosobowa rodzina ma się pomieścić w takiej klitce? Jak tak można? Rozumiem - wpadka stało się, ale po jakiego ch**a to drugie dziecko? Bo sie boją że stracą służąca? Nie rozumiem i bardzo szkoda mi tej dziewczyny...

Gość gość
a nie, sorry, zapomniałam: ona jej pisze licencjat. Bo dziecko studiuje już 6ty rok a nadal jest na trzecim roku. Taka rozwinięta. Widać DALEKO pada jabłko od zdolnej mamusi. Matka musi jej tłumaczyć materiał, uczyć ją do egzaminów i pisać prace zaliczeniowe. Zazdrościć jej? A czego?

Gość gość
Kupe dzieci jest z wpadek.I jakos maja fajne dziecinstwo Ludzie latami sie dorabiają i ich dzieci widzą to i bardziej potrafią docenic.Niektorym rodzice wybiarają i kierunek studiow i płacą,a potem załatwiają ciepłe posadki.I te osoby sie mądrzą a tak naprawde gł..o wiedzą o zycie o problemach dnia codziennego.

Gość gość
Da się, można. mamy po 26 i 33 lata. Skąd kasa? Z zawodów, jakie wykonujemy, bo wybraliśmy dobre studia z których kasa w Polsce jest duża. Do tego te zawody za granicą wykonywaliśmy przez ostatnie 5 lat. x Odniosę się tylko do tych zdań. Weź pod uwagę to, ze gdyby KAZDY robił to samo co ty to guzik byś zarabiała... Piszę to jako programista, który widzi co się zaczyna dziać z rynkiem. Studenciaki słysząc, ze dobry dev zarabia średnio 100pln per h, masowo wybierają IO. TYlko za 5-6 lat zrobi się bagienko tylu nas będzie.

Gość gość
13:58 przesadzasz. Z tego, co się święci, można jedynie wywnioskować że może być kryzys w IT, jak to było x lat temu. Ale nie pleć że będzie słabo bo będzie was za dużo. Za dużo to będzie ale tych słbszych informatyków, a tych naprawdę łebskich było, jest i będzie mniej, tak że spokojna głowa o posady. Wiadomo że takich co unieją tylko stronę www zrobić to będzie za dużo i im się pogorszy, ale porozmawiajmy może o ludziach od sztucznej inteligencji i tutaj się mądrz że będą mieli gorzej. Ojj nie będą, nie będą.

Gość gość
gosciu z 13:53 ...ale przepraszam bardzo..to ta dziewczyna, taka madra..ale nie wie skad sie biora dzieci? skoro tak bardzo chcialaisc na studia, to wystarczylo, zeby sie zabezpieczala...(tak tak..na pewno pekla im gumka... :-O )

Gość gość
Da się, można. mamy po 26 i 33 lata. Skąd kasa? Z zawodów, jakie wykonujemy, bo wybraliśmy dobre studia z których kasa w Polsce jest duża. Do tego te zawody za granicą wykonywaliśmy przez ostatnie 5 lat. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Autorko bajki opowiadasz masz 26 lat skończyłaś studia i już zdążyłaś 5 lat za granicą pracować , kręcisz coś

Gość gość
13:58 przesadzasz. Z tego, co się święci, można jedynie wywnioskować że może być kryzys w IT, jak to było x lat temu. Ale nie pleć że będzie słabo bo będzie was za dużo. Za dużo to będzie ale tych słbszych informatyków, a tych naprawdę łebskich było, jest i będzie mniej, tak że spokojna głowa o posady. Wiadomo że takich co unieją tylko stronę www zrobić to będzie za dużo i im się pogorszy, ale porozmawiajmy może o ludziach od sztucznej inteligencji i tutaj się mądrz że będą mieli gorzej. Ojj nie będą, nie będą. x Laska ja sie o posadę nie boję, ja się boję o wysokość pensji. Rynak pracy ma to do siebie, ze potrafi się przesycić. Nie wiem ile masz lat - ale ja mam grubo ponad 30, trochę już pracuję i znam rynek.. Kiedyś można było zarobić spooro kasy w telkomach, inżynier sieciowy na pod koniec lat 90-tych zarabiał bardzo dużo. Dzisiaj to tylko niewiele ponad średnia krajowa. Ale oczywiście ty wiesz lepiej jak było i jest.

Gość gość
Zaraz 26 lat skończone dobre studia i 5 lat pracy za granicą. Cos się zle policzyli w tym prowo

Gość gość
Co za prowo dla ubogich haha autorka lat 26 od 5 rzekomo pracuje zagranicą w zawodzie. Jaki tak niby dobry zawód może miec osoba bez wyksztalcenia wyzszego? Scieme. Idz biedaczko lecz komplelsy gdzie indziej.

Gość gość
autorko a to jakie macie zawody z mezem?

Gość gość
Acha i jeszcze 26 latka była wstanie odkładać okolo 100 000 zl rocznie skoro ma dom bez kredytu na który zapracowała

Gość gość
Ja mam 26 lat i za sobą 4 lata pracy w zawodzie też za dobrą kasę więc wpis autorki nie wydaje mi się jakos wyjątkowo niewiarygodny. Prace znalazłam zaraz po obronie licencjatu, w wieku 22 lat. W wieku 24 lat kupiłam sobie mieszkanie w warszawie, co prawda na kredyt ale jednak. Naprawde tak was szokuje, że ludzi uczą się i nie pracują pozniej w żabce za 2 tys?:D

Gość gość
gość dziś 13:41 nieee... tu ja, autorka. Nie mamy kredytu ani nie mieszkamy u nikogo, ani u rodziców ani tesciów. Rodzice i teściowie materialnie dali nam za przeproszeniem wielkie g..., sami musieliśmy na wszystko zarobić ale teraz kiedy już zarobliśmy, dopiero będziemy brać się za powiększanie rodziny. Da się, można. mamy po 26 i 33 lata. Skąd kasa? Z zawodów, jakie wykonujemy, bo wybraliśmy dobre studia z których kasa w Polsce jest duża. Do tego te zawody za granicą wykonywaliśmy przez ostatnie 5 lat. UWAZAJ BO PEKNIESZ Z TEJ DUMY! TAKICH JAK TY JEST WIELE WIEC CZYM SIE CHEŁPISZ??? OPAMIETAJ SIE TROLICO!

Gość gość
Kurde kwoki zalozcie jakies ciekawsze prowo.To jest takie nudne i denne.A ten temat to juz kompletnie ma niskie loty:((

Gość gość
"Potem są lamenty ze dziecko trzeba z kims zostawic i jest problem bo opiekunka droga a babcia nie chce sie zająć. " HĘĘĘĘ? a co ma wielkosc mieszkania/domu do braku mozliwosci zostawienia dziecka z kims??? co za debilka