Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12a

Hybryda "wyciera sie"

Polecane posty

Gość 12a

Witam wszystkich. Paznokcie mam przedłużone żelem. Nałożona na nie hybryda wyciera sie na wolnym brzegu (dokładnie na czubkach migdałów). Dokładnie zabezpieczam wolny brzeg,używam dobrych produktów-ibd,semilac,spn,indigo. Nie ważne z której firmy lakierów użyję zawsze jest ta sama historia. Nadmieniam,ze problem występuje głownie na prawej dłoni,bo jestem praworęczna. Pomocy...

Gość gość
Jeżeli dużo pracujesz, zmywasz bez rękawiczek to zawsze tak będzie.

Gość gość
Nie możliwe, że od zmywania bez rękawiczek tak się dzieje, też zmywam bez rękawiczek i u mnie jest ok, robię paznokcie w Anlaya Day Spa od dłuższego czasu, musiałam je u nich podratować bo po tipsach zrobiły mi się strasznie kruche.

Gość OlgaOlg
Odkąd moje paznokcie zaczeły swędzieć i szczypac - przestałam używać lakierów hybrydowych, teraz korzystam z opi colorgel, te kolorki są w wielu odcieniach do wyboru, a dodatkowo moje paznokcie dobrze na nie reagują.

Gość gość
Moim zdaniem lakiery, których używasz nie są najlepszej jakości, stąd to ścieranie przy normalnych czynnościach. Wypróbuj inne, jakiejś lepszej marki, na przykład MareAr, bo one mają naprawdę trwałe kolory.

Może to wina lakierów albo bazy, topu? Jesli produkty masz dobre, to być może wina tkwi w nakładaniu. Jak malujesz paznokieć, to brzeg powinnaś zakończyć, też przejechać po nim pędzelkiem. Nie wiem, co innego może być źle.

Gość gość
hybrydy zaczęłam robić trochę przypadkiem bo dorwałam zestaw startowy semilac na promocji na topdrogeria.pl ale kupiłam i nie żałuję, a jeśli o końcówki chodzi to musisz je dobrze pomalować i tyle. sama na początku miałam ten problem :)

Gość gość
dobrej jakości hybryda nie powinna się "wycierać", spróbuj makear, nie ma w tej kwestii z nimi problemów, w sumie nie ma żadnych :)

Gość gość
a to hybrydy mogę się wycierać? Ja właśnie mam te makear i wszytko jest ok, lakier trzyma się około 3 tyg.

Gość SyllwiasF
Ja robię sobie hybrydy już ponad rok i wszystko zależy oczywiście od jakości lakierów, ale i od sposobu zdejmowania tego typu manicure... Może tu tkwi problem?

Gość gość
moje lakiery z makear się nie "wycierają", błyszczą się cały czas i bardzo trwały kolor mają

Warto wypróbować płyn do odtłuszczenia płytki paznokcia, można kupić go ze strony biokur. Wtedy lakier trzymałby się i nie niszczył.

Gość gość
a co ma płyn do wycierania płytki? To chyba bardziej chodzi o jakość lakieru niżeli odtłuszczenie go, pozdrawiam.

Gość gość
nigdy nie wycierał mi się lakier, nie wiem w sumie o czym mówicie. Może dlatego mam też te lakiery z makear, chociaż samilak też mi się nie wycierał ale krócej się trzymał.

Gość gość
Ktoś tu już pisał, że może używasz kiepskiej bazy i topu do hybryd. Ja też myję naczynia bez rękawiczek, ale lakier się nie ściera, z tym, że ja używam produktów z Nailscompany. Może bazę i top kupisz od nich? Tutaj masz linka do strony: https://nailscompany.eu/pl/735-bazy-i-topy

Gość kaskamakeup
Wypróbujcie sobie lakiery z eveline, są trwałe, widziałam w Rossmannie też cleanery z tej firmy. Warto czekać na promocje, wtedy można je kupić za niecałe 20 złotych.

Gość Anita

Też mam taki problem, myślę, że to może być wina topu 😕 uzywam top bez przemywania, muszę wypróbować jakiś inny