Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Myślicie, że można pokochać upośledzonego?

Polecane posty

Gość gość

Taka mnie refleksja naszła bo oglądałam zdjęcia znajomych na fb i przypomniała mi się moja dawna koleżanka z klasy z podstawówki. To była mila i sympatyczna dziewczyna ale raczej mocno upośledzona intelektualnie i społecznie. Z rówiesnikami nie mogła znaleźc wspolnego jezyka bo zatrzymała się jakby na poziomie umysłowym 6 letniego dziecka i im bylismy wszyscy starsi tym przepaść była coraz bardziej drastyczna. Historia podobna jak w Forrest Gump :), tylko u niej opoznienie było bardziej widoczne Nauczyciele od pierwszej klasy walczyli o przeniesienie jej do szkoły specjalnej zeby sie nie meczyła ale jej rodzice nie chceli sie zgodzic, wiec była przepychana tak z klasy do klasy. Nie wiem co z nią się działo pozniej, pamietam tylko, ze słyszałam ze nie skonczyła juz normalnego gimnazjum. No i w wieku 18-19 lat wyszła za mąz, nie z powodu wpadki. I szczerze mówiąc dziwi mnie to od lat bo jej mąż jest podobno "normalny". Słyszeliscie o podobnych związkach albo sami w takich byliscie? Bo dla mnie osobiscie związek z osobą opoznioną intelektualnie to abstrakcja

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować