Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to znaczy wpadka?

Polecane posty

Gość gość

Ludzie (nawiasem mowiac nie rozumiem dlaczego) czesto przyznaja, ze zaliczyli wpadke, nie planowali. Co waszym zdaniem jest najczestsza przyczyna wpadki? Uwazam, ze jesli ktos uprawia sex bez zabezpieczenia to chyba nie moze mowic o wpadce tylko raczej o glupocie czy delikatnie mowiac o braku wyobrazni. O wpadce slyszy sie dosc czesto, zastanawiam sie jednak jakie sa najczestsze przyczyny gdy para sie jednak zabezpiecza. Jak myslicie?

Gość gość
Pęknięta gumka Zaburzenia hormonalne (tabletki nie działają jak mają) Przesunięta spirala Błędne wyniki jakichś badań niekoniecznie związanych z płodnością (dowiadujesz się, że nie możesz mieć dzieci a tu bach :D )

Gość gość
U mnie przyczyną wpadki było pęknięcie prezerwatywy 🖐️

Gość gość
Różnie może być. Antykoncepcja też zawodzi. Poza tym nie każdy się tak "żelaźnie" zabezpiecza, że bierze tabletki i jeszcze prezerwatywa i jeszcze jakieś dodatkowe metody. Niektórzy zabezpieczają się, ale po prostu dopuszczają tą możliwość i załóżmy w przypadku pękniętej prezerwatywy nie lecą po tabletkę"po". Ja zaliczyłam taką wpadkę w małżeństwie. Nie chciałam mieć dziecka, używaliśmy gumek, ale któregoś dnia zdarzyła się spontaniczna akcja, nie mieliśmy prezerwatywy no i wpadliśmy typowo na tzw. stosunku przerywanym:-p Może dlatego, że nie mieliśmy wprawy;-)

Ludzie muszą być odpowiedzialni za swoje czyny Wpadka to po prostu nie planowana ciąża.