Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda, że szpitale sprzedają łożyska?

Polecane posty

Gość gość

Na jakieś kremy czy trunki przeciwzmarszczkowe. Łożyska podobno maja właściwości odmladniajace i slyszalam, ze szpitale robią z nich pożytek. Czy przy porodzie mogę zarządzać by wziąć swoje łożysko do domu? Przecież to moje ciało i skoro ma takie właściwości to moglabym cos z nim pokombinowac i zrobic sobie koktajl.

Gość gość
no! szpitale sprzedają je restauracjom, a kucharze robią z nich fłagra albo inne owoce morza :D uważajcie co jecie!

Gość gość
Odpadów medycznych nie możesz zabrać do domu :) tak samo jak sprzedać nerki (chociaż to twoje ciało ) :) pewnie gdzieś za granicą w prywatnych szpitalach mają miejsce takie przetargi ale na pewno nie w PL .

Gość gość
Teraz przeczytałam, owszem ma miejsce to w Polsce i takie łożyska wykupują firmy farmaceutyczne jak i producenci kosmetyków. Oddawane są także do akademii nauk medycznych itp. Ale ja nie chce sprzedawać swojego łożyska. Chce je po prostu dostać spowrotem, bo to jest kuźwa moje ciało i nie zgodzilabym się, aby szpital miał robić sobie pożytek z mojego łożyska. Poza tym łożysko jest wydalane, a nie jak nerka wycinania ze względów finansowych.

Gość gość
Ja pitolę Normalna matka zabiera noworodka do domu i cieszy się, że ma zdrowe dziecko. A ta się przejmuje kawałkiem galarety :o

Gość gość
Dokładnie :) po porodzie będzie ci obojętne czy te łożysko wyrzucą czy oddadzą będziesz tylko pragnęła zapomnieć o tej rzeźni i wrócić do domu :)

Gość gość
Zresztą jako źródło swoich informacji podajesz linki do artykułów z gazet :D i z forum...jak ci tak bardzo zależy to zapytaj się w szpitalu w którym planujesz poród, nie pozostawią cię bez odpowiedzi i na pewno udzielą informacji.

Gość gość
Mnie to nie przeszkadza, że ktoś kupił moje łożysko. Przynajmniej jest mniej odpadów. Łożyska szpital nie może wydać, bo to odpad medyczny i musi byc odpowiednio zutylizowany. Przypuszczam, że na kosmetyki tez jest przerabiane odpowiednio i w domowych warunkach na nic się nie przyda.

Gość gość
Ta se juz szejka wymyśliła z łożyska :P moze z malinami i jogurtem naturalnym a słodzone ksylitolem... Omg skąd sie takie kobiety biorą...

Gość Jakie to żenujące
Mam wrażenie że czytam tekst umysłowo chorych kobiet! SPADAM STĄD.Aż trudno uwierzyć że w obecnych czasach są takie idiotki.