Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Prawa do domu ciągłe kłótnie rodzeństwa

Polecane posty

Gość gość

Witam , mój tata ma duży dom moja mama nie żyje , mieszkam z tatą mężem i naszym dzieckiem na dole to mi przypadła opieka nad tatą który został sam , a brat z żoną mieszka u góry , oni mają oddzielną kuchnie łazienkę a nawet i wejście tak jak i my , wygląda to jak mieszkanike w bloku . Ale problem jest taki że oni chcą zgarnąć cały dom dla siebie , rodzice od początku mówili że dom pójdzie na połowę jednak oni tego nie rozumieją , bratowa mówi że skoro mam męża i inne nazwisko mam się wynosić z domu brat nie słucha co mówi do niego tata , ciągle są problemy a to że im się nic nie chce robić ani do niczego dokładać , nawet drzewo nam kradną co sami kupiliśmy i dozbieraliśmy bo mamy las a to dlatego że nie możemy zamknąć garażu z drzewem na klucz bo on ma prawo tam wchodzić tak twierdzi , oni nie dość że mają górę to ogromny strych w którym może być tgrzecie mieszkanie i my oczywiście nie mamy tam wstępu żadnego bo jest pod kluczem przez nich zamykane , teraz pytanie moje jak to zrobić ? czy da się podzielić dom dokładnie co komu idzie ? nie chcę już słuchać że mam się wynosić z rodzinnego domu zwłaszcza że tyle do niego dołożyłam , ciągłe kłłótnie nie mam już siły na nie . Czy należy mi się po rodzicach połowa domu ? np żeby garaż szedł na mnie a strych na brata ? dół na mnie a góra na niego ? bardzo proszę o porady .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować