Gość gość Napisano Lipiec 14, 2016 Witam , mój tata ma duży dom moja mama nie żyje , mieszkam z tatą mężem i naszym dzieckiem na dole to mi przypadła opieka nad tatą który został sam , a brat z żoną mieszka u góry , oni mają oddzielną kuchnie łazienkę a nawet i wejście tak jak i my , wygląda to jak mieszkanike w bloku . Ale problem jest taki że oni chcą zgarnąć cały dom dla siebie , rodzice od początku mówili że dom pójdzie na połowę jednak oni tego nie rozumieją , bratowa mówi że skoro mam męża i inne nazwisko mam się wynosić z domu brat nie słucha co mówi do niego tata , ciągle są problemy a to że im się nic nie chce robić ani do niczego dokładać , nawet drzewo nam kradną co sami kupiliśmy i dozbieraliśmy bo mamy las a to dlatego że nie możemy zamknąć garażu z drzewem na klucz bo on ma prawo tam wchodzić tak twierdzi , oni nie dość że mają górę to ogromny strych w którym może być tgrzecie mieszkanie i my oczywiście nie mamy tam wstępu żadnego bo jest pod kluczem przez nich zamykane , teraz pytanie moje jak to zrobić ? czy da się podzielić dom dokładnie co komu idzie ? nie chcę już słuchać że mam się wynosić z rodzinnego domu zwłaszcza że tyle do niego dołożyłam , ciągłe kłłótnie nie mam już siły na nie . Czy należy mi się po rodzicach połowa domu ? np żeby garaż szedł na mnie a strych na brata ? dół na mnie a góra na niego ? bardzo proszę o porady . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach