Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieprzony rzad

Polecane posty

Gość gość
16:44 uważaj bo jad do ciebie wróci.

Gość gość
:-) nie martwcie się teraz już będziemy wiedzieli o wszystkich robiących pod siebie patolach bo sąsiedzi i ludzie są czujni po 1 chcą zaistnieć medialnie więc jak złapią perełkę to git ;-) po drugie szlag ludzi trafia jak widza na co idzie kasa z pincet po 3 mimo że tak plujecie jadem to patoli dzięki Bogu az tyle w polszy nie ma :-p

Gość gość
Jak ci zal d.pe sciska, to sobie zrobi piecioro dzieciakow i lez brzuchem do gory. Kto ci broni?

Gość gość
21.00 sumienie mi broni ! szkoda by mi było dzieci zwyczajnie ,rozumiesz ? a patolom nie szkoda ,narobią gromdki co lata głodna i chłodna a sami leżą w barłogu zapijaczeni. Moje sumienie na to nie pozwala i owszem żal mi d**e ściska bo to ja na te przelewy pracuję ,a dzieciaczki nic z tego nie mają oprócz coraz bardziej zachlanych i agresywnych konkubentów matki

Gość gość
Dawanie pieniędzy za nic demoralizuje. Pieniądze się zarabia. Tak mnie uczyli rodzice, więc ja je zarabiam. I utrzymuję cudze dzieci.

Gość gość
Zarabiasz kase i nie masz czasu na własne dzieci. Utrzymujesz cudze, moze jedno z tych cudzych dzieci podetrze ci obsrana d**e w osrodku dla staruszkow albo poda wody w hospicjum, jak bedzie umierac na raka. Gdy nie bedzie młodych ludzi, starzy, bezradni, cierpiacy ludzie beda umierac w bolu, we własnych odchodach. Wystarczy wypadek, wylew itp i juz człowiekjest zalezny od drugiego jak bezbronne dziecko... Takim lamentujacym przydałaby sie czasami praca whospicjum lub w domu starcow...

Gość gość
teraz jak patologia napieprzy tych dzieci dopiero będziemy mieli patologiczny przyrost naturalny do utrzymywania prze podatników

Gość gość
k***a podajcie mi % ile według was jest takich rodzin gdzie jest aż taka dysfunkcja ja p*****le ludzie walnijcie sie w makówki nikt nie pozwoli na to by gdzieś gdzie jest 5 czy 10 dzieci na to by hulali za 500 na pewno nie w Polsce gdzie sąsiad sąsiada by utopił w łyżce wody :-o

Gość gość
do gość 21.57 Mylisz się, mam troje własnych dzieci. Z tonu wypowiedzi wnioskuję, że pracuję również na Twoje. Nie liczę w przyszłości na to, że Twoje dzieci podetrą mi tyłek dlatego, że wyrosną z nich nieroby, które wyciągają rączki po zasiłki.

Gość gość
czyli tylko patologia ma i będzie mieć dzieci :-D Hmmm albo jesteś stara , albo bezpłodna , albo nie ma kto cie wypieprzyć i ci napieprzyć lub w końcu na końcu po prostu jesteś leń a wiesz ze dzieciaki to hard cor i zap*****l 24 na dobę :-D

Gość gość
zasiłki są wszędzie :-)

Gość gość
do gość dziś - owszem poprzednie pokolenia miały możliwość iść na emeryturę w wieku 55 lat, tylko, że im nikt na dzieci nie dawał za darmo tak jak teraz, oni z**********i na swoje dzieci, natomiast obecne pokolenie 50-60 latków pracuję na j****e 500+ jak na razie do 67 lat, gdzie swoje dzieci też musieli sami wychowywać bez 500+. Obecny p********y rząd bierze się za obniżenie wieku emerytalnego jak pies za jeża, przedłużają po to aby mieć na te pieprzone cholerne debilne j****e 500+. Zgroza, żeby starzy 50-60 lat zapieprzali na młodych rozmnażającą się jak królice patologię., cholernyyyyyy rząd

Gość gość
no ja urodziłam 4 :-) kasa jak złoto buziaki :-) dla pracujących na moje zasiłki :-)

Gość gość
500 plus jest superrrr :-)

Gość gość
500+ będą spłacać twoje dzieci, wnuki, prawnuki... A o emeryturze zapomnij bo na nią kasy juz nie będzie. Tak z***biście będzie!

Gość gość
ja nie wiem co jutro będzie :-D a ta już wróży 1000 lat na przód idiotka :-D

Gość gość
Jedno pytanie do autorki. Od kiedy rzad placi za prace???

Gość gość
Popieram, to nie rząd odpowiada za niskie płace a jest temu winne wysokie bezrobocie. Co do programu, to mnie bardziej zachęciłyby do posiadania dzieci nowe żłobki i przedszkola, do których moje dziecko się na pewno dostanie niż pieniądze, które dzisiaj są, jutro ich nie ma. Ale co bardziej zachęci wyborców - nowe przedszkole czy konkretne pieniądze do reki? Co do obniżenia wieku emerytalnego, to nie chcę was martwić, ale to wejdzie w życie. Rząd już przymierza się do kradzieży reszty pieniędzy z OFE. PiS już raz przeżył długie odstawienie od koryta i drugi raz nie pozwolą sobie na taka posuchę i nie przepieprzy następnych wyborów. I macie dobra zmianę - zamieniliśmy jednych złodziei na innych. Jeżeli ktoś myśli, że jakakolwiek partia robi cokolwiek dla obywateli z dobrego serca to jest naiwny.

Gość gość
Do wypowiedzi z wczoraj z 15.52. Chyba ktoś tu zapomniał, że ludzie 50+, za komuny dla swoich dzieci może nie mieli 500+, ale darmowe żłobki, przedszkola, podręczniki do szkoły, kolonie dla dzieci z zakładów pracy, a w szkołach byli dentyści dla dzieci, mieszkania albo służbowe wojskowe czy z policji, albo spółdzielcze częściowo z wkładem z książeczki mieszkaniowej. Do tego na ich emerytury pracujemy my, ludzie 25-40 lat. I kto ma lepiej? Oni wtedy czy my teraz, bo dostaliśmy coponiektórzy 500 zl, oj bo się zes.rać można od tej kasy, nie wiadomo na co wydać, czy na ksiazki do szkoly dla jednego dziecka, czy na dentyste,czy na zlobek lub przedszkole dla drugiego dziecka, czy dolozyc do raty kredytu za mieszkanie, czy moze dorzucic do kolonii dla dziecka? Wezcie pomyslcie, w latach 70,80tych bylo tak, ze tylko pracujacy ojciec, gdzie jest np dwojka dzieci, byl w stanie utrzymac rodzine, nie bogato ale tez nie na pograniczu ubóstwa, a dziś?

Gość gość
Zrezygnuje z 500+, jesli moje skladki zusowskie beda szly na poczet mojej emerytury. Ktos placze ze utrzymuje cudze dzieci, np moje bo dostaję 500+?, ok a wbij sobie do głowy, że ja utrzymuję twoją emerytowaną matkę, i nie mam na to ochoty, jak twoja matka zejdzie z moich składek zus, to ja zejdę z 500+, to chyba uczciwa wymiana?

Gość gość
durniu każdy emeryt pracował i odkładał na emeryturę, niech złodziejski rząd odda emerytom to co uskładali wtedy będziecie kuźwa zamiast pieprzyć się i rozmnażać zapieprzać na chleb dla tej swoich narobionych bachorów

Gość gość
do gość wczoraj - co ty p********z, jakie darmowe przedszkole, książki, no widać, że u ciebie patologia sie ciągnie od pokoleń kiedy mieliście to wszystko darmowe, bo mama za mnie płaciła przedszkole, książki, na kolonie i wakacje nie jeździłam bo nie było stać.

Gość gość
do gość wczoraj - jak nie rząd odpowiada za niskie place, to dlaczego nie ustanowi najniższego wynagrodzenia np. ok. 6 tysięcy netto tak jak w innych krajach unii a nie 1200 zł, czy tą górę porąbało. Piszesz, ze to z powodu dużego bezrobocia, to dopiero będzie za ok. 20 lat bezrobocie, jak teraz patologia napieprzy dzieci dla 500+

Gość gość
A mnie wkurwia ten rząd. Mam 1 dziecko, co chwile słyszę od daje ZRÓB SOBIE DRUGIE. Nie zrobie bo byłam już w 2 ciąży i prawie umarłam. Niech ciesza sie te co maja zdrowie rodzić co rok

Gość gość
A mnie zastanawia dlaczego rzad woli dac 500+ niz zniesc vat na art dzieciece, juz nie do 0 ale chocby do 8% przeciez to paranoja, zebym musiala za bluze czy spodnie dla 6 latka placic 50zl a za kurtke ponad 100.

Gość gość
A słyszeliście że jakaś tam organizacja chce by 500+ dostawały ciężarne. Super, płód pani X ma większe potrzeby od jedynaka Kowalskich. I jak tu nie twierdzić że to program wspierajacy patologie. Ile jest kobiet które po urodzeniu 1 dziecka maja problemy zdrowotne nie mogąc mieć kolejnego, czy w ogóle nawet pierwszego urodzić nie mogą. Im odbiera sie prawo do in vitro. No pewnie po co, lepiej wspomóc bezrobotnych majacych 3 dzieci i 4 w drodze, tak wybudujmy im jeszcze mieszkania i dajmy, po co mają mieć jakąkolwiek odpowiedzialność zróbmy wszystko za nich. Kobiete w ciąży zagrożonej skazmy na śmierć przez zakaz aborcji, a zgwalconej nakazujmy rodzić!. To wszystko brzmi jak podwaliny pod państwo wyznaniowe!.

Gość gość
500+ na ciaze nie przejdzie, bo przeciez czesc ciaz obumiera i co wtedy? Trzeba bedzie oddac kase? A jak ktos juz ja wyda na wyprawke czy badania i nie bedzie go stac zeby oddac pieniadze? Czyli kasa (wiem ze zabrzmi brutalnie) wyrzycona w bloto bo przeciez dziecka brak.

Gość gość
W ogóle absurd tego pomysłu jest tak wielki, że podnosi ciśnienie tym pracującym i zarabiajacym mniej niż babka z 3 dzieci na socjalu. A za te ich kłamstwa o wieku emerytalnym, o darmowych lekach dla starszych, czy socjalu na każde dziecko powinno sie wypieprzyc. Dlaczego nie inwestuje sie w ludzi aktywnych zawodowo, rodzin majacych 1 dziecko, ludzi nie mogących zajść w ciąże naturalnie. I ludzie żyjących na socjalu od lat powinni miec bony a nie pieniadze, tak jak robią to juz niektóre gminy.

Gość gość
23:20 nie masz bladego pojecia o ekonomii i o tym jak dziala wolna gospodarka? Prawda?

Gość gość
a zauważył ktos jak od kwietnia ceny skoczyły ? tu 30 gr ,tam 10 ,tu 60 ,tam 15 groszy i wychodzisz ze sklepu bez dwóch stów ,gdzie przedtem zostawało 20 zł reszty.