Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieprzony rzad

Polecane posty

Gość gość
Dajcie juz spokój tą dyskusją bo wasze gadanie i żalenie sie nic nie zmieni

Gość gość
Ceny skoczyły i wcale nie troszkę, wystarczy przejechać się nad morze, hurtowo obniżane są dotacje na szkoły, na dzieci niepełnosprawne, rodzicom i opiekunom odbierane są zasiłki opiekuńcze i pielęgnacyjne. Dzieci opóźnione umysłowo w stopniu ciężkim okazują się być zdolne do samodzielnej egzystencji. Porażka. Te pieniądze nie spadają z nieba. Komuś musieli zabrać! Teraz jeszcze okradają mnie z pieniędzy zgromadzonych na OFE!!! Zostawiłam tę kase na OFE tylko ze względu na to, że jest dziedziczona, a oni znowu chcą dla mnie dobrze!!!!!!!!!!! Szlag mnie trafia...... Co za kraj

Gość gość
A ja nie mam ochoty zeby z moich podatkow szlo na zasilki dka bezrobotnych, bo niby z jakiej racji? Len i nieudacznik przebuja sie pol roku czy nawet rok w niektorych wojewodztwach na takim zasilku, a z jakiej racji? Skoro ja do tej pory radzilam sobie bez 500+, to dkaczego mam sie dokladac do utrzymania nierobow, bozia raczki, nozki i sprawny mozdzek dala to niech za/pier/da/la do roboty.

Gość gość
Swoja droga straszni z was hipokryci, czepiacie sie ze z waszych podatkow idzie na 500+, celem pomocy rodzinom co by mogly wychowac kolejne pokolenie ktore bedzie i w rzadzie, i w gospodarce, i bedzie nakrecac pkb, ale nie zal wam ze od lat z waszych podatkow utrzymuje sie nierobow i zwyrodnialcow w wiezieniach ?!!! Tacy z was myslacy ludzie, ze wolicie ladowac kase w wyrokowcow zamiast w przyszlosc naszego kraju - dzieci. Usmazcie sie w piekle za to, tego wam zycze.

Gość gość
Dodam jeszcze, ze dzis zalujecie dla naszych polskich dzieci a jutro bedziecie zaloeac ze zalowaliscie, bo kolejne pokolenia to beda dzieci islamistow i zmiazdzą wszystkich niewiernych i wtedy zaplaczecie, bo alkohol i mieso ze swini bedzie zabronione, i bedziecie mieli szariat. Typowe polaczki, co drugiemu blizniemu polakowi zycza jak najgorzej, hehe, doczekacie sie islamskich radykalow i wtedy bedziecie sie smiac ostatni...

Gość gość
Ostatnio widziałam cyganów, jak podjechali taksówka na zakupy do biedronki. Taksówka stała, a licznik leciał. Tak, wiem, dzieci tych cyganów będą pracować na moją emeryturę. :D

Gość gość
ludzie kiedy wy sobie weszcie uświadomicie że ŻADNYCH emerytur nie będzie ?? przecież zus już zbankrutował ,tylko jeszcze trzyma sie na scenie resztkami sił ,serio myslicie że za te 20 lat ktoś wam wypłaci emeryturę?? Wypłaci ,ale chyba wasza skarpetka jak sobie odłożycie ,zamiast ładowac w ten bandycki zus!

Gość gość
musi wypłacić ! przecież by wojna była ! zastanów się

Gość gość
PiS wniósł projekt zakładający bardzo wysokie podwyżki dla rządu. Jeszcze macie wątpliwości dla kogo oni zdobywali władzę?

Gość gość
Szok! Podwyzki po 5 tys. Premier chyba ok. 10 tys. Prezydentowa dostanie pensje ok. 14 tys. Byle prezydentowe takze! SKANDAL. Pociagna kraj na dno!

Gość gość
Nie sadze, zeby dzieci z rodzin patologicznych kiedys na nas pracowaly. Oni beda robic tak, jak ich rodzicie...

Gość gość
nasz kraj już idzie na dno. PIS zlikwidował rezerwę budżetową, którą poprzedni rząd trzymał w razie gdyby była potrzebna na coś nagłego, niespodziewanego np. kataklizmy itp. Teraz jej nie ma, zabrali na 500+. Emerytury obiecali podnieść, no i podnieśli, ba na 7,50zł bodajże! darmowe leki dla ludzi powyżej 75rż, taaa chyba na antykoncepcyjne. Już dobierają się do OFE, bo nie ma kasy na 500+. Ale ciemnota zagłosowała na nich, nie ważne, że ta łajba już tonie :O szwagierka pracuje w GOPSIE i mówi, że to co się teraz dzieje z tymi rodzinami 500+ to jest masakra. One robić nie będą bo im się nie opłaca i wola wyciągać łapska po 1,5tys. 2tys. Ten rząd zrobi nam drugą Grecję :O

Gość gość
Ja mam dwojke dzieci, wstaje o 5 rano do pracy zaiwaniam jak maly gucio i slysze, ze jestem nierobem, menelem, leniem, patologia bo dostaje 500 zl miesiecznie na drugie dziecko. Prawda jest taka, ze sporo ludzi jest tak strasznie pazernych, ze za 5 zl utopiliby drugiego w lyzce wody i mysle, ze o to w tym wszystkim chodzi

Gość gość
Tego sie obawiam.... Ja nie dostalam 500+, poniewaz jedno dziecko mam na studiach dziennych, drugie jest niepelnoletnie, ale nie nalezy mi sie.. niestety.

Gość gość
Ostatnio nie glosowalam za PIS-em. To co wyrabiaja to jakies kpiny. Strach sie bac, co bedzie dalej?

Gość gość
Jeszcze wprowadzili pelnoplatne L-4 dla "mundurowki". No to zaczna sie lawinowo "choroby" :-o

Gość gość
ja nie jestem pazerna, ale uwazam, ze zostalam skrzywdzona, bo moj student kosztuje duzo wiecej niz male dziecko, a mam dwoje i nigdy nie odczulam, ze zyje w kraju prorodzinnym, tak jak obiecal Tusk.

Gość gość
moja siostra pracuje razem z mężem, mają niepełnosprawne dziecko na które 500+ nie dostaną, bo przekraczają o 70zł dochód! Podczas gdy patologia nie pracuje i zgarnia kasę na liczne dzieciaki, bo IM SIĘ NALEŻY! Rzygam na ten rząd! Moja siostra z własnych pieniędzy opłaca rehabilitację dziecka, bo rząd nie ma kasy na chore dzieci, które najzwyczajniej w świecie ma doopie. Módlcie się byście miały zdrowe dzieci, bo rząd na chore się wypina.

Gość gość
Ty madralo z 12.36 od kiedy taka zmiane wprowadzili, podaj konkretne dane ? Bo tak sie sklada, ze pracuje w mundurze i nic mi o tym nie wiadomo

Gość gość
To glosujcie nadal na peło to bedziecie szczesliwe

Gość gość
Ja mam zdrowe, ale i tak nie dostalam na nie kasy. Od poczatku malzenstwa radzimy sobie sami: najpierw jedno mieszkanie na kredyt, potem drugie wieksze na kredyt, dwoje dzieci. Zadnego 500+ , a takie cuda na kiju obiecywal Donald, ze kon by sie usmial. Mielismy taka zielona wyspe, ze 2 ml Polakow wyjechalo ostatnio z tego kraju. Mam za to sasiadow - mloedych emerytow - gornik i policjant. Mlode chlopy, jeden pracowal 15 lat, drugi 20, siedza i smieja sie, ze inni na nich robia. TAKIE CUDA tylko w PL.

Gość gość
12,57 jak nie wprowadzili to lada moment wprowadza. poczytaj w necie. :-D

Gość gość
PEło nie lepsze, ja glosowalam na Kukiza :-) Najdziwniejsze jest to, ze bogaci tez dostaja 500+, a biedni rodzice jedynakow nie.. I gdzie tu sprawiedliwosc?

Gość gość
Czy 40-letni emeryt zasluzyl na emeryture?

Gość gość
Robia ludzi w ciula i tyle w temacie.

Gość gość
tak się składa że mój mąz jest strażakiem i od 1 czerwca mają 100 % L4 ,nie popieram ,ale nauczyłam się że jak dają to trzeba brać ,teraz maz chodzi do psychiatry ,będzie miał "zespół stresu pourazowego" ,odpadnie nam opłata za przdszkole przez czas jego "leczenia" bo na 500 + jesteśmy o 154 zł za bogaci.

Gość gość
dodam że ja dzięki "chorobie " męża bede mogła spokojnie popracować pół roku rok ,bez stresu czy zdaże odebrać córkę z przedszkola i kto sie nią zajmie po godzinach,to kpina żeby w dzisiejszych czasach trzeba było się wrecz bić o miejsce w przedszolu i żeby było ono czynne do godz 16 ,gdzie 3/4 społeczeństwa pracuje do 17-19 lub na zmiany

Gość gość
To on bedzie rok na zwolnieniu?

Gość gość
nie wiem ,planujemy pół roku ,rok ,może dłużej jak dobrze zagra . przeceż to nie zwichniecie nadgarstka.

Gość gość
Co to znaczy jak dobrze zagra?