Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

loira

pomocy. małe owady na ścianach

Polecane posty

Witam serdecznie Kilka dni temu zauważyłam małe jasne owady na ścianach. Są bardzo malutkie, może mają 1-2 mm i łażą po całych ścianach w ciągu dnia. Trudno je zauważyć, tylko latarka i czujne oko je dostrzeże. co to może być? POMOCY

Gość gość
Skoro cię nie gryzą, to zostaw je w spokoju. Niech sobie chodzą.

Gość gość
Mają skrzydełka??? Zdjęć nie da rady ,ewentualnie wrzucasz gdzieś gdzie się da a tu dajesz linka.

zamieściłam linka. Pomóżcie, co to może być? Nie jest tego bardzo dużo ale łazi na każdej ścianie

Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi osób znających się na rzeczy. Jak się tego pozbyć? Skrzydełek nie zauważyłam. To jest malutkie, ledwo widoczne. Mój syn dostał wysypki na dłoniach i to był powód przeglądania ścian - efekt znalezienie tych owadów

Gość gość
Prawdopodobnie są to gryzki-wpisz sobie w Google...

Dziękuję. A czy one gryzą? Są "groźne" dla ludzi? Jak się ich pozbyć? Po wymianie okien na szczelne dzieją się takie cuda, Wcześniej nie było problemu z owadami

Dziękuję. A czy one gryzą? Są "groźne" dla ludzi? Jak się ich pozbyć? Po wymianie okien na szczelne dzieją się takie cuda, Wcześniej nie było problemu z owadami

Gość gość
Nie są groźne,możesz spróbować odkurzyć je odkurzaczem,wyrzucić worek z domu. a później opryskać mocno czymś na owady i wyjść z domu na godzinę dwie aby nie wdychać ...umyć szuflady,szafki w środku w kuchni,łazience i przedpokoju

Mieszkanie wietrze, sprzątam regularnie. Wiec skąd to się mogło wziąć?

A może to mole? Nigdy ich nie widzialam, ale slyszalam, ze czesto pojawiaja sie w mieszkaniach. Masz w domu tapety?

Tapety nie mamy w pokoju w którym je dostrzegłam. Nie zlokalizowałam jeszcze skąd wyłażą. Są na ścianach w ciągu dnia, nie wychodzą nocą. Przy listwach nie zauważyłam, ale one są tak małe że mogłam przeoczyć. Dopiero na zdjęciu w dużym powiększeniu zobaczyłam jak "wyglądają". Mole raczej odpadają, nic nie lata po mieszkaniu. Wszystkie owady są podobnej wielkości, od 1-2 mm na oko. Nie ma raczej większych. Ja pomyślałam że to może wszy jakieś, to pierwsze skojarzenie, przywleczone z przedszkola (bo był z tym problem w przedszkolu). Ale to lazi po ścianach, na sobie nie zauważyłam

Gość gość
loira a ty k****a kto him, czy srysia ten smierdziel?

Gość gość
:) oby udało Ci się ich pozbyć .

Gościu nie jestem tu po to, by się wyzywać więc sobie odpuść. Przyszłam tu po konkretne porady i sugestie, co to za owady i jak się ich pozbyć

Gościu nie jestem tu po to, by się wyzywać więc sobie odpuść. Przyszłam tu po konkretne porady i sugestie, co to za owady i jak się ich pozbyć