Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam niemowlaków karmiących wyłącznie piersią

Polecane posty

Gość gość

Kiedy zaczęłyście wprowadzać pierwsze posiłki stałe - warzywa do diety waszego dziecka, po 4 miesiącu czy dopiero po 6?

Gość gość
Jak miała 5 mscy i 3 tyg. Najpierw warzywa, po 2 tyg doszły owoce, później kasze gryczana i jaglana.

Gość gość
ok 5 miesiąca

Gość gość
Pokarmy stale wprowadzalam po 6 miesiacu tak jak mowi aktualna wiedza medyczna. Co lekarz to opinia, ciezko sie w tym polapac. Ja przeczytalam, ze dziecko powinno siedziec samo i wskazywac zainteresowanie jedzeniem. Przed 6 miesiacem podobno i tak niemowleta nie sa w stanie przetrawic pokarmu i obciaza sie jelita. Ja mysle,ze kazde dziecko jest inne i pewnie sa bardzo glodne niemowlaki, ktore chetnie jedza troche szybciej. Ale ogolnei chyba lepiej poczekac, 4 miesiace wg mojej wiedzy i doswiadczenia to zdecydowanie za szybko.

Gość gość
Up

Gość gość
Z tego co ja pamiętam, to ogólnie wprowadzało się soczki jak dziecko miało skończone 4 miesiące, warzywa po ukończeniu 5 miesiąca, a mięso po ukończeniu przez dziecko pół roku. Dziecko może żyć na samej piersi przez pół roku (ale wiemy, że nie każde da radę, bo każde dziecko jest inne, a i pokarm może być słabszy niż mały żarłok potrzebuje), a wtedy wprowadza się tak samo, ale z opóźnieniem. Zawsze najpierw kombinujemy z soczkami, a dopiero potem posiłki stałe. Tak przynajmniej było za "moich czasów".

Gość gość
Zgodnie z aktualną wiedzą czyli po 6 miesiącu.

Gość gość
Kilka dni przed ukończeniem 6-ciu miesięcy.

Gość gość
jak skonczyl 5 miesiecy.

Gość gość
Po 6 m.

Gość gość
Jak skonczyl 4 miesiac. Lekarz powiedzial ze musi podwoic wage urodz i wykazywac checi a ze nie mozna bylo przy nim nic zjesc czy wypic to zalapal jedzenie lyzeczka bardzo szybko. Obecnie ma prawie 6 miesiecy je zupke ok poludnia i deserek z kaszka ok 17/18

Gość gość
moja do skonczenia 7. msc nic innego nie chciała,dopiero w 8. msc zaczela trochę interesowac się czyms innym ale to głownie dlatego ze jej wciskalam i nigdy nie karmilam jej z łyzeczki, albo dawalam bezpieczny kawałęczek do reki i sama jadla a jak była starsza to juz probowala sama jesc z łyzeczki, nie mialam tego ze sadzam ją i karmię.