Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nie przytyć wiecej niz 12 kg w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
myśl aby dziecko zdrowe było a nie żeby nie przytyc

Gość gość
nie wiem, przytyłam 11 kg i jadłam normalnie, fakt jak miałam mdłości to mniej jadłam, ale później normalnie

Gość gość
Po prostu chciałabym aby nie zniszczyło mi sie ciało i bylo zdrowo. A 12 kg to jest raczej zdrowy przyrost wagi.

Gość gość
Jak masz wagę w normie to po prostu poczytaj o ile się zwiększa zapotrzebowanie kaloryczne, możesz przecież też lekarza zapytać czy dietetyka. Jak masz niedowagę to więcej raczej przybierzesz, bo organizm będzie chciał trochę więcej % tłuszczu załapać. Tez przy ciązy leżącej, cukrzycy ciążowej itp może być inaczej i wtedy np. dieta w której jest mniej cukru a więcej białka czy zdrowych tłuszczy.

Gość gość
Ważę 58 kg przy 168 cm wzrostu. Będę po prostu starala sie chyba więcej ruszać no spacery bo nie umiem w żaden sposób odmawiać sobie slodyczy

Gość gość
Jak nie umiesz sobie odmawiać słodyczy to zapomnij, że mało przytyjesz...

Gość gość
gość dziś To teraz znaczy przed ciążą, nawet nie spacerujesz??? Policzmy :P dziecko, wody płodowe etc. to 9-12 kg. Spokojnie, z przytyciem możesz przybrać 20 kg na wadze. Czasem jak ktoś wyżej wspomniał, mogą się zdarzyć małe historie z cukrem np. Ale wodę też można zatrzymać nawet do ciężaru 10kg.

Gość gość
Skoro nie jesteś aktywna fizycznie i nie możesz się powstrzymać od jedzenia słodyczy to też jednak obstawiam, że więcej przytyjesz. Inaczej jak ktoś jest wysportowany itd a inaczej jak tak