Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sąsiadka spod numeru obok

czy ujdą białe pantofle i biała torebka na mszy żałobnej?

Polecane posty

Dzisiaj zawisła klepsydra o śmierci sąsiadki. To była miła, starsza pani i chcę iść na mszę. Mam czarną sukienkę ale nie mam odpowiednich butów. Mam skromne białe na obcasie i pasującą torebkę. Czy tak może być, jeśli nie jestem z rodziny? Po drugie, czy wypada iść z dzieckiem (nie mam z kim zostawić córy, oczywiście to dziecko w takim wieku, że już potrafi się zachować odpowiednio do sytuacji)?

Gość gość
Tak i jeszcze weź ze sobą kosz piknikowy.

Gratuluję umysłowości mniej rozgarniętego gimnazjalisty i braku przykrych doświadczeń że chce ci się trollować. No to już się pochwaliłaś czy pochwaliłeś debilizmem a teraz w*********j w półprzysiadzie.

Gość gość
Nie bardzo to pasuje. Lepiej wyglądałyby beżowe, kremowe.

No taka złamana biel i bardzo skromne. A mniejsza o to. Właśnie się dowiedziałam na co sąsiadka zmarła i odechciało mi się kompletnie tematu (to co ma i moja mama, i ja). W każdym razie trzeba iść. Dzięki za odzew.

Gość gość
Myślę że możesz tak iść. A na co zmarla sąsiadka?

Gość gość
białe buty i czarna sukienka tak to pasuje jak skarpety do sandałów, już nie wspominając nawet że to pogrzeb, jak nie masz czarnych butów to kup jakieś czarne a'la baleriny za 20zł

Gość gość
Nie jesteś nikim bliskim, więc możesz iść tak ubrana. Zauważyłam, że na pogrzebach dalsi znajomi czy właśnie sąsiedzi nie ubierają się na czarno. Chodzi o to, że jak ktoś nie ma ubrań w tym kolorze, to nie biegnie do sklepu, żeby kupić. Co do córki, możesz ją zabrać, aczkolwiek na Twoim miejscu oszczedzilabym jej takich wrażeń.

Gość gość
Jak dla mnie ujdą. Będzie elegancko, nie musi być każda część garderoby na czarno, ludzie!

Gość gość
jestes matką i takie słownictwo? gratuluję a corce wspołczuję ze wychowuje się w patologii z ordynarną matką.

Gość gość
Nie. Lepiej wez ciezsze polbuty jesienne niz biale "sezonowe". Lepiej isc bez zadnej torebki niz z biala. Wezmiesz klucze do kieszeni, bilet , chusteczke i wystarczy.

Gość gość
Nie musi isc na czarno, ale biale rzeczy na pogrzebie, a juz szczegolnie dodatki sa obciachowe. Nie masz sie w co ubrac (stonowane kolory), to nie idz wcale.

Gość gość
tez uwazam ze nie msi bc zawsze czarny,moze byc fioloet,ciemna zielen,braz,granat itd... ale biały kolor na pogrzeb to u nas trochę nie wypada, moze gdzies jest taki zwyczaj ze n apogrzebie ubverqaja sie nabiało ale nasza tradycja jest inna.