Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla dziewczynki

Polecane posty

Gość gość

Czy podoba Wam się imię Małgosia? Długo przeglądałam imiona dla dziewczynek, chciałam coś niezbyt spopularyzowanego, polskiego i tradycyjnego. Znacie kogoś kto tak nazwał swoją córeczkę?

Gość gość
bardzo piękne klasyczne imię obecnie zapomniane troszkę :) znam osobę która nazwała tak swoje dziecko, jeśli tobie się podoba to śmiało nadawaj, Gosia to ładne imię

Gość gość
Znam 2 male malgosie. Obierozwrzeszczane haha. Moim Zdaniem imie klasyczne I tez biore je pod uwage .

Gość gość
Moja kuzynka ma Małgosie, ja chciałam mieć oktawie urodziłam Dominika ;) potem miała być Marcelina a urodziłam filipka

Gość gość
ja znam jedna małą małgosię, niezły z niej gagatek :D dziewczynka z temperamentem ;)

Gość gość
Właśnie jakoś przy wyborze imienia też patrzałam na osoby z tym imieniem w moim otoczeniu i są to bardzo w porządku osoby :) Jak by się jednak urodził chłopak to nie mam awaryjnego imienia :D Jakoś tez chciałabym dla chłopca w tym kierunku, klasycznie ale nie z tych Franków czy Antosiów jak co chwilę się słyszy

Gość gość
Malwina, Oliwia, Hanna ;)

Gość gość
mam tesciowa Goske. btw wszystkie goski jakie znam to juz dorosle kobiety, najmlodsze Goski to po 30-ce juz. Ja w zyciu nie bralabym tego imienia pod uwage, poprostu nie lubie tych imion jak : Malgorzata, Hanna, Zofia,Helena, Krystyna, Barbara,Danuta,Dorota, Bogumiła... Kazdy ma inny gust. Moi rodzice tez mieli fantazje i dali mi takie stare imie( nawet wyzej je wymienilam), nie lubie go po dzis dzien.

Gość gość
Oliwia nigdy przenigdy, jestem Polką i cenię sobie imiona zakorzenione w polskiej tradycji :)Nie żebym coś miała do takich imion ale po prostu z natłoku zachodnich trendów polskie tradycyjne imiona ida w lamus, chyba, że jest moda na 3 imona na krzyż tak jak Antoni, Stanisław i Franciszek. Długo zastanawiałam się nad wyborem imienia i uważam, że za kilka/kilkanaście lat Gosia nie będzie imieniem przez które popadnie moja córka w kompleksy. Malwina mi się źle kojarzy, Hań jest zanadto już ;)

Gość GinnyPotter
Moja ciocia nazwała tak swoją córeczkę, która za niedługo skończy dwa latka :) Sądzę, że to imię jest piękne, zawsze będzie pasować do kobiety - mała Gosia, duża pani Małgorzata :)