Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak postępu porodu

Polecane posty

Gość gość

Czy jest tutaj mama, która z tego powodu miała zrobioną cesarkę? Decyzja została podjęta w I czy II fazie porodu? Ostatnio strasznie dużo cesarek z tego powodu, byłyście z tej decyzji zadowolone, czy któraś się nie zgodziła i jednak urodziła naturalnie?

Gość gość
Myślę że jednak lepiej zgodzić się na cesarkę.

Gość gość
Ja mialam cc z tego powodu. Wykonane po trzynastu godzinach rodzenia. Nie bylam zadowolona, ale dalszy porod sn mogl byc niebezpieczny.

Gość gość
A czym to było spowodowane? Nie postępowało Pani rozwarcie czy w ogóle go nie było?

Gość gość
Ja miałam cc po 10h rodzenia, rozwarcie doszło do 5cm i wszystko się zatrzymało, dobrze ze zrobili cc bo jak sie okazało było ułożenie twarzyczkowe i bardzo ciężko by było urodzić. Druga ciąża juz zakończona cc planowo.

Gość gość
Strasznie sie boje, chce bardzo urodzić naturalnie, a co chwile slysze, ze robią cc. Właśnie sie zastanawiam dlaczego tyle teraz ich jest, co wg lekarz oznacza brak postępu porodu, bo wiadomo, niektóre rodzą dłużej inne krócej, a nie chce z tego powodu byc pocięta, przecież sa dostępne znieczulenia i inne metody żeby poród posunąć do przodu, a mimo to większość idzie na cc. Oczywsicie rozumie, ze czasem sa wskazania ze tetno spada, czy dziecko sie nie obniża, bądź źle jest ułożone.