Gość gość Napisano Lipiec 16, 2016 Wiele razy słyszałam, że w USA z daleka rozpoznasz Polaka, że w Niemczech mają nas za złodziei itp. Myślałam, że to plotka i stereotyp. Teraz jestem z rodziną na wakacjach. Wczoraj byliśmy w parku wodnym/na termach na Węgrzech. Kilka leżaków dalej rozłożyli się Polacy. Wcześniej nie spotkałam tam Polaków, tych nie dało się nie zauważyć. Zanim się rozłożyli już panowie przynieśli wielkie kufle piwa, zapalili papierosy mimo wielkiego znaku zakazu, zaczęły się jakieś piski,wrzaski, głupawki. Po chwili wszyscy jedli już hamburgery i pili kolejne piwa. Zachowywali się głośno, zwracali na siebie uwagę. Wszyscy opaśli i krzykliwi. A co mnie najbardziej zniesmaczyło-krzyczała z nich kasa-złoto, drogie komórki, ciuchy, a jak przyszedł chłopak po kasę za leżaki to do wody albo na bok ;-( Przeleżeli chyba za friko cały dzień ;-( Zostawili po sobie pety pogaszone pod leżakami, kubki od piwa, słomki, cały śmietnik ;-( Na prawdę było mi głupio. Wiem, że różni są ludzie, ale jedna taka "paczka" może zrobić niezłą reklamę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach