Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

11

planowanie płci dziecka chce dziewczynke!!!

Polecane posty

Gość Filaki
Oj nie swirujcie ;) Ja jestem w prawie 5 miesiacu, 5 marca mam usg i tez marze o dziewczynce, ale z drugiej strony pozniej podobno to coreczki kochaja mocniej tatusia a synkowie to synkowie mamusi ;) Co by nie było- aby było zdrowe :) Pozdrawiam mamusie!

Gość cos mi zdaje
Ktos tam napisał wczesniej "przepis na dziewczynke" - p[ozycja klasyczna bez orgazmu. A ja czytałam, ze w czasie orgazmu zmienia sie ph pochwy kobiety. Jesli nie miała orgazmu to jest chyba kwasne i wtedy plemniki w ciagu liku godzin giną. A po orgazmie zmienia sie na zasadowe i wtedy zyją kilka dni.

Gość moja kuzynka ma takiego
maminsynka i się zawsze na niego wnerwia :D Ciągle jeździ do mamusi itp. :P

Gość pogue
Kobitki! Pod tym adresem znajdziecie gosie 73, ktora na podstawie kilku metod wylicza dziewczynom miesiace, w jakich najlepiej starac sie o wymarzona plec bobasow.. Z tego co tam widze, raczej sie to sprawdza. Polecam tez ksiazke Karola Wojcika "Chlopiec czy dziewczynka", ktora niestety jest tylko w sprzedazy internetowej. Jest tam wiele metod, ktore sprzyjaja poczeciu danej plci dziecka(zaplacilam za nia ok 35 zl). http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3266471

a ja polecam Baby-Comp on z 80% skutecznością wyznacza dni w których jest większe prawdopodobieństwo na chłopca a w ktorych na dziewczynkę

Fajnie jaki fajny temat, a ja chciałabym aby przede wszystkim było zdrowe,a że mam już chłopczyka, więc chcę mieć dziewczynkę :)

książka Hazel Chesterman-Phillips "planowanie płci dziecka" wszystko jest dokładnie opisane

witam wszystkie "staraczki'' - jestem tutaj nowa, ale z wielkim zainteresowaniem czytam wasze posty. Od 5 mies. staramy się z mężem o dziecko, robię testy owulacyjne i nic z tego Mam już 8 latka - synka teraz celujemy na dziewczynkę - a co tam warto spróbować. Syn był zmajstrowany dokładnie w dni owu. A teraz celujemy przed..... Cykle mam po 30 - 31dni, skąpe bardzo miesiączki. Ostatnio @ 10czerwca. 22. 06. trochę pobolewał mnie lewy jajnik, ale żeśmy zaszaleli z mężem i intensywne przytulanko, a rano 23 robię test owu i dwie grube krechy - dodam że 22 nie robiłam testu (zapomniałam) no i co wy na to? Coś będzie z tego czy znowu nic? Może ktoś mi powie czy jak dwie grube krechy testu OWU to już owulacja czy dopiero będzie? Czy kłucie jajnika to przed owulacją czy w trakcie?

Gość ja mam recepte na
wy jestescie pojebane jak was tak czytam:O zeby planowac plec dziecka?? inni nie moga miec wcale dzieci a wy planujecie z wielkim wyprzedzeniem zeby tylko nie urodzill sie chlopiec toz to jest chore:O przeciez jak sie pragnie dziecka to niewazne jakie urodzi sie plci:( (zeby nie bylo ze nie moge miec dzieci, tak po prostu sie wypowiadam i pisze moje zdanie na ten temat)

Gość czasami tak jest...
..., że kobiety chca miec dzieci z czystego egoizmu: chce miec dziewczynke i koniec, chlopiec beee, bede go mniej kochala...ja serdecznie wspolczuje kobietom, ktore wybrzydzaja i tym, ktore nie moga miec dzieci :( poniekąd rozumiem mlode dziewczyny, tez tak kiedys mowilam ja chce dziewczynke i juz...ale to nie na tym polega. jezeli chce sie miec dziecko i jak bedzie sie je mialo obojetnie co ma miedzy nozkami, bedzie je sie kochalo bezwarunkowo :) tak jak w/w chcialam miec dziewczyne, ale urodzilam własnymi silami pieknego, zdrowego, duzego, niebieskookiego chlopczyka i Kocham Go nad swoje i czyjekolwiek życie !!! ja to tez w ten sposób myslalam i mysle do tej pory: jezeli jestes osoba wierzącą i z całego serca pragniesz np: dziewczynki to Bog wystawia Twoja milosc na próbe i daje Ci chlopca...moze to i glupie ale tak uwazam po czesci :) nadal chce miec coreczke ale jezeli bede miala nawet 3 chlopakow to nie bede żałować decyzji o dzieciach i bede je kochać :):):)

Gość agggggggggggaaaaaaa
bez sensu i co jak urodzisz chlopca wrzucisz do beczki?

bez sensu... pamiętam jak moja ciocia do nas ze tak bardzo chciała mieć wnuczkę, bo dziewczynki są fajniejsze i ładniejsze i można je ładnie ubrać itp.. a teraz wnuczke widzi raz na rok i tyle z tego ma.... pfff jak mozna powiedziec ze dziewczynki czy chłopcy są lepsi/gorszi?? przecież gdyby moja teściowa miała też marzenia o dziewczynce to nie miałabym takiego cudownego męża.... Chociaż teraz marzy jej sięwnuczka (ma 3 synów;P) ale my na pewno nie będziemy planować... :) co będzie to będzie :):)

Gość a ja odwrotnie chciałam
synka. ale okazało sie ze bedzie córeczka...

Gość mi sie dopi
a ja odwrotnie chciałam ciesz sie ze wogle urodzilas a nie pierdolisz bez sensu a ja odwrotnie chciałam synka. ale okazało sie ze bedzie córeczka...:O:O:O:O:O zal

Gość auxilia
jestem szczęśliwą mamą kochanego chłopczyka i teraz bedziemy starać się o drugie dziecko i mamy nadzieje że bedzie to dziewczynka, ale jak bedziemy mieli drugiego chłopca to też będziemy kochać go równie mocno. Potestujemy metode kochania sie przed owulacją ale bez wzgledu na wynik bedziemy sie cieszyć że bedziemy mieli dwoje a nie jedynaka :). Najważniejsze aby było zdrowe.

A ja chcę dziewczynkę nie z czystej fanaberii, tylko żeby uchronić dziecko przed chorobą, która częściej dotyka mężczyzn, w tym mojego przyszłego męża, więc nie oczerniajcie proszę wszystkich planujących płeć.

Gość lullaby2000
Ja również pragnę dziewczynki. Mam już chłopca a zawsze marzyłam o parce :) Kupiłam sobie mikroskop owulacyjny i będę się starała z mężem tylko przed owulką :)

Gość Madzia90
a ja mam chłopca tez chciałam dziewczynkę... lekarz stwierdził ze to chłopak juz w 13 tygodniu liczyłam na kolejne usg ze bd jednak dziewczynka ale za kazdym razem lekarz potwierdzał ze to chłopiec miesiac przed porodem dowiedziałam się ze synek jest podówjnie owinięty pepowina wokół szyi plakałam bałam sie nie mogłam spać nie ważne było czy to chłopiec czy dziewczynka blagałam żeby nic mu sie nie stało, były pewne komplikacje przy porodzie ale udało sie synek urodził sie zdrowy owszem był owinięty i nie tylko wokół szyi ale także wokół raczek i nożek połozna szybko go odwinęła i dostał 10 punktów agpar :) byłam najszczesliwsza mama na swiecie:) mam nadzieje że drugi poród bd łagodniejszy:) teraz Nestorek ma 2 i pół roku a my z mezem staramy się o rodzenstwo dla naszego babelka oczywiscie mam cichą nadzieje ze bd to dziewczynka ale najwazniejsze żeby było zdrowe :) Dałabym jej na imię Emily :) jeśli bd chłopczyk bezie Kordian , Dorian lub Ariel:) ps. dla mam lubiących stroić chłopiece ubranką tez są cudowne dla zainteresowanych mogę przesłac zdjecia synka w cudownych ciuszkach:) pozdrawiam serdecznie:)

Gość gość
troszeczkie nie douczone jestescie bo to jest tak z medycznego punktu widzenie dziewczynka plemnik zenswki jest szybszy czyli dziweczynkie mozna miec zawsze chlopca tylko podaczas owulacji bo plemniki meskie sa wolniejsze

Gość gość
Dla mnie to jest jakaś masakra.!!! Nie nazywacie się matkami!!! " Nie lubię chłopców! Czy nie będę potrafiła ich tak pokochac" halo??? Czytając tę komentarze miałam łzy w oczach jak coś takiego może napisać przyszła "mama" ale tylko dla dziewczynki bo dla chlopca juz nie! Owszem wiąże się jakieś nadzieje na córeczkę czy chłopca ale nie można w ten sposób myśleć. Ja mam ślicznego 4letniego chłopca I absolutnie nigdy nie pomyślałam będąc jeszcze w ciąży ze szkoda ze.nie jest inaczej bo to tylko chłopiec może powiedzieć do swojej mamy ze gdy urośnie to będzie ja bronił ze jak będzie duży ... to się ozeni z mama ze to ona jest jego dziewczyna bo to jedyna kobieta w jego życiu którą najbardziej kocha w tych młodych latach i nie rozumie ze może być inaczej.. Zastanówcie się nad sobą?!?... Mój synek budzi mnie co dzień z mieczykiem w dłoni i mówi że już się mogę obudzić bo zabił złego smoka i mnie uwolnił z zamku...czy uważacie że po takich slowach jest możliwość żeby chłopca np nie przytulic i nie pocałować? Nie! Nie ma. Bo wiem ze on traktuje mnie jak swoją bajkowa księżniczkę. Wiele koleżanek zazdrości mi jego,śmieją się razem ze mną i co jest dla mnie najpiękniejsze to to że mówi ze chcą dziecka ale właśnie takie jak moje. To tyle w tym temacie..

Gość gość
Pomogę w planowaniu płci, zmodyfikowana metoda Jonasa i nie tylko. Skuteczniejsza nie istnieje(pomijając niedostępną w Polsce selekcję plemników)-albo upragniona płeć albo brak ciąży. Jedno jest pewne,żadne diety, pozycje i moment współżycia w stosunku do owulacji nie mają wpływu na płeć- sama sprawdziłam. Zainteresowanym pomagam bezpłatnie - głównie w celach statystycznych. Zapraszam na priv esmagda@poczta.fm

Gość Cleo1976
Ogólnie zasada jest taka, że im dalej od owulacji -od 5 dni przed i do 3 dni po, tym większe szanse na dziewczynkę.Im bliżej momentu owulacji, tym bardziej rośnie prawdopodobieństwo poczęcia chłopca.U mnie się sprawdziło.Mam 2 synów (dzień owulacji i dzień przed) i córeczkę (48 godzin po szczycie objawów płodności-już myślałam, że nic z tego).

Gość gość
Na pewno zadna z ww nie chce dziewczynki zeby ubierac i czesac jak lalke, ale dlatego ze corka z matka sa sobie bliskie, rozumieja sie, coreczka tatusia i synek mamusi to jakis mit, bo raczej matka z corka maja swoj swiat a ojciec z synem swoje meskie sprawy do ktorych "glupia niedouczona kobieta" nie ma dostepu ja np.bym sobie poradzila z wychowaniem corki a zupelnie nie mam pojecia jak wychowywac syna, bo nigdy nie bylam malym chlopcem, nie potrafie powiedziec co taki mysli i czuje.Ale przede wszystkim dziewczynki sa wrazliwe, empatyczne i bardziej samodzielne jak obserwuje i o to mi wlasnie chodzi, ze latwiej wychowac dziewczynke na dobrego czlowieka Chocby wolala chodzic w spodniach i bawic sie autami i byla niespecjalnie urodziwa, ale z kobieca dusza

Gość gość
Na szczęście nie ma metody, by na sto procent zaplanować płeć dziecka. Niektóre sposoby niby zwiększają prawdopodobieństwo płci dziecka, ale pewności żadna z metod na szczęście nie daje.

Gość gość
A ja rozumiem że kobieta nie chce danej płci dziecka. Sama nie przepadam za chłopcami. Gorzej się ich wychowuje, mają trudną mowę, bezsensowne zainteresowana typu roboty, często się biją i są glosni. Dziewczynki zdecydowanie są mądrzejsze, lepiej się uczą i mniej z nimi problemów wychowawczy. Szkoda że nie można wybrać sobie płci dziecka

Gość Cleo1976
To co piszecie co wychowaniu chłopców i dziewczynek to tylko stereotypy.Mój najstarszy syn jest mądrym, zrównoważonym chłopcem, nigdy nie było z nim żadnych kłopotów.Nie zamieniłabym go na nikogo innego.Moja córka, chociaż ją też kocham nad życie jest nerwowa i płaczliwa, potrafi płakać z byle powodu.Z synem szło mi dużo łatwiej.