Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nawet bezrobotni bez zasiłku powinni płacić podatki

Polecane posty

Gość gość

Skoro pracujący płaca ciężkie pieniądze to bezrobotni tez powinni płacić, przecież oni tez korzystają z nowych dróg, chodników itd. Nikt nie powinien być zwolniony z płacenia podatków, bezrobotnym powinien rosnąc dług, który w momencie podjęcia pracy musieli by spłacić a jak nie to prace społeczne albo więzienie

to co ,mówisz ma sens tylko w państwie kapitalistycznym. w państwie socjalistycznym nie jesteś odpowiedzialny za swoją pracę i pieniądze. poza tym o którym podatku mówisz?

Gość gość
równie dobrze mozesz napisać ze państwo powinno płacić bezrobotnym za to , że nie potrafi im zagwarantować pracy .. Tak jak płąci 500 +

Gość gość
Albo zastrzelic, z pewnoscia zrobi to charytatywnie sporo z tych, co podatkow placacy duzo. Jakas radoscia przeciez trzeba miec w zyciu, nie?

takie absurdy socjalne i tyle państwowe powinny być TYLKO policja, wojsko, administracja za resztę każdy płaci sobie sam, podatki na PAŃSTWO płacą wszyscy

Gość gość
Ile jest bezrobotnych którzy na prawdę nie mogą znalezdz pracy? Około 10 procent pozostali 90 procent to zwykle nieroby i darmozjady które wybrzydza każda ofertą bo za 7 zł na godz nie będzie robić, bo zły dojazd, bo praca od 6 rano, bo fizyczna , bo ciężka i milion innych powodów zeby nie pracować

Gość gość
Takie podatki, jakie płaci każdy pracujący człowiek

Gość gość
nie mogą znalezdz ??? No ty na mopie znajdziesz.Jeśli dasz radę się podpisać

Takie podatki, jakie płaci każdy pracujący człowiek x :D pracujący człowiek pracuje na bezrobotnych, kalekich, polityków, państwowe szpitale, państwowe szkoły, państwowe k***a wszystkie zakłady, zusy, srusy, g****a, więźniów, Trynkiewicza, j****e nieaktywne SLD nawet poza tym nie da się nikogo zmusić do pracy można jedynie postawić warunki za np. ubezpieczenie to proszę bardzo, niech pracują na swoje ubezpieczenie tylko po co mają te pieniądze jeszcze komuś oddawać? bo jak pracujesz - musisz oddać. w pełni rozumiem bezrobotnych i osoby pracujące na czarno x bo za 7 zł na godz nie będzie robić, bo zły dojazd, bo praca od 6 rano, bo fizyczna , bo ciężka i milion innych powodów zeby nie pracować x nie można odmówić oferty pracy z większości takich powodów. jeśli odmówisz, stracisz czasowo status. dowiedz się, zanim się zaczniesz mądrzyć, żeby coś krytykować trzeba mieć wiedze.

Gość gość
Przecież płacą VAT, akcyzę (przy benzynie idzie na drogi) i inne poukrywane podatki w różnych towarach więc co drzesz dupę płaczku.

Gość gość
zdradze ci , że bezrobotni są łatwym celem .. A tak napradę to nie bezrobotni przejadają najwieksze pieniadze tylko te nieroby związkowcy, politycy , czy dyrektorzy panstwowych firm , molochów gazowych którzy zarabiają po 15 tys zł i nic nie robią , jedynie sie kłócą o prawa gejów w sejmie .. Wiesz ile zarabia dyrektor KGHM ? Polskiej firmy panstwoej ? kilkaset tysięcy złotych miesięcznie .. Tymczasem KGHM poprzez złe inwstycje za granicą w chile naraziłbudzet panstwa na straty rzędów kilki miliardów złotych.. Ci w panstwowych firmach za nic nie odpowiadają , jeszcze do tego biorą grube pieniadze .. Koles który zarabia 20 razy mniej od nich w prywatnej firmie juz dawno byłby zwolniony

Gość prawictwo pospolite 152
ja niestety bezrobotnym nie jestem , bo bym musiał przyjac oferte która mi porponują , a do pracy nie chce isc .. Dlatego nie biorę zadnych zasilków .. Wlasciwie to musze za wszystko płacić .. Za dentyste , za plombe , za lekarzy byłem w szpitalu to zapłaciłem 4 tys zł za wizytę , bo jestem nieubezpieczony więc tyle mi policzyli

prawictwo, bez kitu, jesteś nieubezpieczony z wyboru? rispekt za odwagę i manie wyj****e albo za h/o/jność utrzymujących Cię osób albo Twoją własną, jeśli pracujesz na boczku albo za zdrowie i brak pecha

Gość gość
No właśnie chodzi mi również o bezrobotnych nie zarejestrowanych wiec zamilcz tygrysie. Oni właśnie nie podejmują prac z lenistwa wiec powinien rosnąc im dług

prawictwo, bez kitu, jesteś nieubezpieczony z wyboru? no wiadomo ze jestem nieubzepieczony . .nigdy nie szukałem pracy i nie byłem w urzędzie pracy wiec mnie wykreslili z listy ubezpieczonych Mówie , ze zeby byc ubezpieczonym i dostac status bezrobotnego trzeba isc do urzędu , ale w zamian trzeba przyjmować kazda oferte pracy jaką ci dadza .. Mozna zdaje sie raz nie przyjąc.. JA do pracy nie chce isc , dlatego sie nie wybieram tam a ubezpieczenie straciłem około 6 lat temu . Juz dawno nie mam zadnego ubezpieczenia .. Nie pracuje na czarno hehe .. Rodzice za mnie płacą

Gość gość
Prawictwo cale życie żyje na łasce starych rodziców, którzy zapewniają mu jedzenie i kupują gacie. Staremu chlopowi - wstyd!

nie mam prawa jazdy , nie jezdze publicznymi drogami , nie mam samochodu .. u dentysty zostawiłem w ciagu ostatnich 5 lat - 3 tys zł.. ale moje zęby są w idealnym stanie - zero próchnicy .. Wszyscy mi mówia ze mam ładne zęby hehe..

Oni właśnie nie podejmują prac z lenistwa wiec powinien rosnąc im dług x ale za co dług. nie dług, a haracz. i co to znaczy "z lenistwa" od kiedy URZĘDNIK ma możliwość zbadać lenistwo? i ma Cię ktoś przypiertolić nowy podatkiem za lenistwo w chwili jak stawiasz pierwsze kroki na rynku pracy? a jak dla mnie lenistwo to zbędne studia? widzisz? nie da się naprawić, bo zepsujesz. tak działa SOCJALIZM

Prawictwo cale życie żyje na łasce starych rodziców, którzy zapewniają mu jedzenie i kupują gacie. Staremu chlopowi - wstyd! x wow, to muszą być dziani i chyba generalnie nic od swoich dzieci nie wymagać. ale od kiedy to jest wstyd, a bycie na łasce państwa już nie wstyd? jego rodzice utrzymują go dobrowolnie z własnych pieniędzy, a państwo - z paserstwa

Mówie , ze zeby byc ubezpieczonym i dostac status bezrobotnego trzeba isc do urzędu , ale w zamian trzeba przyjmować kazda oferte pracy jaką ci dadza .. Mozna zdaje sie raz nie przyjąc.. JA do pracy nie chce isc , dlatego sie nie wybieram tam a ubezpieczenie straciłem około 6 lat temu . Juz dawno nie mam zadnego ubezpieczenia .. Nie pracuje na czarno hehe .. Rodzice za mnie płacą x nie chcę Cię martwić i życzę sto lat produktywności szanownym rodzicom, ale kiedyś przestaną.

Gość gość
Chodzą po nowych chodnikach, jeżdżą nowymi drogami, korzystają z imprez miejskich więc powinni na to lozyc

no przecież pisałem , że mam wysokie IQ Właśnie dlatego nie mam dziewczyny , bo jakbym miał to musiałbym sobie zniszczyć życie , iśc do pracy , a do pracy się nie nadaje . Męcze sie tam Tylko ostatni kretyn z IQ szympana nie ma dziewczyny , robi w fabryce za parę groszy i niz z tego życia nie ma .. PRzychodzi do domu styrany , spocony i przeklina życie i swój los Ja chce coś z życia mieć .. Chce wykorzystać fakt , ze nia mam dzieci i dziewczyny na swoją korzyść ,

Chodzą po nowych chodnikach, jeżdżą nowymi drogami, korzystają z imprez miejskich więc powinni na to lozyc x więc tłumaczę... socjalizm nie polega na tym, że się płaci za to z czego się korzysta. tylko na tym, że dzięki nadmiernemu fiskalizmowi państwo funduje różne rzeczy swoim niewolnikom.

no przecież pisałem , że mam wysokie IQ Właśnie dlatego nie mam dziewczyny , bo jakbym miał to musiałbym sobie zniszczyć życie , iśc do pracy , a do pracy się nie nadaje . Męcze sie tam x nie wiem co ma dziewczyna do tego. myślałam, że pieniądze są potrzebne na przetrwanie, internet i kafeterię x Tylko ostatni kretyn z IQ szympana nie ma dziewczyny , robi w fabryce za parę groszy i niz z tego życia nie ma .. PRzychodzi do domu styrany , spocony i przeklina życie i swój los x nie musisz pracować w fabryce x Ja chce coś z życia mieć .. Chce wykorzystać fakt , ze nia mam dzieci i dziewczyny na swoją korzyść , x i nie przeszkadza Ci, że rodzina funduje Ci hedonizm jak dziecku? nie mam prawa Cię oceniać, też dużo czasu spędziłam na garnuszku, miałam depresję i byłam niedojrzała do zajęcia się sobą na poziomie finansowym, ale nigdy nie twierdziłam, że to jest normalny sposób na życie.

Ktoś kto nie ma laski nie musi być przegrańcem , samotnikiem , który tylko nie narzeka.. JA nie czuje sie przegrańcem , bo żyje lepiej niż ludzie ktorzy zarabiają po 5 tys zł .. Ci co mają po 5 tys zł miesziecznie nic z tego życia nie mają . Tylko praca , pieluchy i 3 tygodnie wolnego w roku JA nie narzekam . .Mam wszystko , oczywiscie dzięki rodzicom hehe..Grill raz w tygodniu robimy , ryba , karkówka także jem dobrze hehe

nadal nie rozumiem jak łaczysz posiadanie dziewczyny z nieprzegrywaniem w życiu i jak łączysz gwarancję posiadania dziewczyny z pracą

posiadanie dziewczyny oznacza , ze trzeba na randki z nią wydawać pieniądze .. Przecież nie dam jej kielbasy z grila i nie zaprosze na dzialkę , bo rodzice będą na mnie zli .. PRzecież to nie ja kupiłem tą kiełbase - to ich pięniądze .. dlatego nikogo do siebie nie zapraszam .. Grilla robie razem z rodzicami .. Tak samo nie pojade autobusem do dziewczyny , bo nie mam kasy .. Rodzice mi nie dają kieszonkowego .. Oczywiscie daliby mi kase na bilet jakbym miał jechać do dentysty czy lekrza , ale na pewno nie na impreze !! .. Jak chce jechcać na impreze to mówią zebym sobie zarobił , bo na rozrywki nie dostanę kasy

Gość gość
20:25 A kto ci powiedział że nie płacą? Ja zamierzam stać się bezrobotną która płaci największe podatki wśród wszystkich bezrobotnych w tym kraju. Mam już na koncie sporo zapłaconych podatków w tym roku. Są to podatki dochodowe. Przecież chyba każdy chciałby zapłacić ich jak najwięcej -to logiczne! Podatek to jedno ale jest też zysk! Poza tym jeśli nie miałabym dochodów to od czego miałabym płacić podatek? Wówczas w zeznaniu rocznym widnieje kwota 0zł Nikomu nie życzę takich zeznań ale są obowiązkiem każdego!

przcież jak dostaje kase by kupić kielbasę za 40 zł za kg to nie przyjdę z wódką ze sklepu nie ? Ja nie mam nic do powiedzenia , ale i tak mi to nie przeszkadza , bo nie pije i alkohol mnie nie interesuje .. Piłem ostatnio 1 rok temu i nigdy nie paliłem ..