Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mam zmienić styl życia ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o to, że moja żona chce bardzo być w ciąży, ale problem leży po mojej stronie, bo lekarz kazał mi stanowczo zmienić styl życia, bo ja palę papierosy, pije alkohol, prowadzę siedzący tryb życia, pije za dużo kawy, jem za dużo w fast-foodach no i podobno przez takie pierdoły moja żona nie może zajść w ciążę, chodzi o to, że ja nie potrafię zmienić swojego stylu życia, papierosy i alkohol mnie najbardziej uspokajają, mam bardzo stresującą pracę, biegać, czy pływać za bardzo nie mogę, żona moja teraz tak wariuję, że każe mi jeździć do pracy rowerem, a po pracy biegać, problem jest tutaj, że ja nie jestem w ogóle wytrzymały na bieganie, przebiegnę 200m i już dyszę, nie rozumiem jak to inni potrafią po 5-10km biegać. No i pytam jak ja niby mam to zrobić ?

Gość gość
Zacznij metodą małych kroczków. Np. najpierw zacznij zdrowiej jeść, potem zaczynaj więcej czasu spędzać na aktywności fizycznej. Ale to też powoli, zaczynaj od spacerów, jazdy na rowerze, a dopiero za jakiś czas biegi przełajowe :) Może basen? Gra w piłkę? Postaraj się kontrolować ilość wypalanych papierosów, a czasem zamiast jednego dymka sięgnij np. po pestki słonecznika. ZAstanów się co Cię jeszcze relaksuje, żeby wyeliminować alkohole. Może książka, gra ? Poczytaj tutaj: https://portal.abczdrowie.pl/rozwoj-osobisty Znajdziesz wiele interesujących porad. Możesz również zasięgnąć porady psychologa.