Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zastanawiajacasienadkredytem

Doradźcie ? Czy sobie poradzimy finansowo??

Polecane posty

Gość Zastanawiajacasienadkredytem

Witam. Zastanawiamy się z mężem nad budową domu. Mój mąż pracuje w firmie swojego ojca. Kiedyś tę firmę przejmą z bratem. Póki ich ojciec prowadzi firmę oni zarabiają po 4,000 zł miesięcznie netto(raz na rok podwyżka 100 zł), mają umowy na stałe i tak będzie przez jeszcze jakieś 15-20 lat. A potem jeśli firma będzie dobrze prosperować to mąż z bratem będą zarabiać wiecej bo będą się dzielić na pół. Ja pracuję na recepcji, zarabiam 1700 zł netto. Ja mam 23 lata , mąż 26 . Nie mamy dzieci i póki co nie planujemy. Mamy oszczędności ok 100,000. ( Wieksza część z wesela). Zastanawiamy się nad wzięciem kredytu na budowe domu, teraz mieszkamy na pietrze u moich rodziców ,ale chcielibyśmy mieć swój domek w fajnym miejscu. Rozmawialiśmy o tym z teściem i moimi rodzicami, moi rodzice zaproponowali nam pomoc , mianowicie 50 , 000, teść obiecał nam kupić działkę , którą sobie wybierzemy do 150,000. Także działkę byśmy już mieli i wkład własny 150, 000. Kredytu musielibyśmy zatem wziąć jakies 300-350 tys. No i teraz nie wiemy na ile lat brać ten kredyt i w ogóle na jaką ratę sobie możemy pozwolić. Może opiszę nasze dotychczasowe wydatki. Rachunki - 500 zł Jedzenie - ok 1000zł Wyjazdy na weekend, wyjścia ze znajomymi, rozrywki ok 1500zł Ubrania 1000zł Kieszonkowe każdego z nas 500 zł Czarna godzina 200 zł ( brak to ten któremu skonczylo się kieszonkowe , albo jak z kupki na rozrywki nic nie zostalo, a byl to ostatni dzien miesiąca i a wychodziliśmy np ze znajomymi na piwo) 1000 zł oszczędzanie.

Gość gość
bierzcie