Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nadmierny popęd seksualny a agresja

Polecane posty

Gość gość

witam, mam 27 lat i borykam się z wrażliwą dolegliwością, dużym popędem seksualnym. Wstępuję we mnie agresja jeśli kobiety mi odmawiają. Nie chodzę na żadne terapię gdyż nie kwalifikuję się na leczenie. To zachowanie wynika z mojej zaborczości do kobiet, które powinny się podporządkować mężczyznie, pod każdym względem. Nie przyjmuje odmowy od kobiety. Potrafię zastosować siłę i przemoc. Zostałem wychowany w tradycyjnej rodzinie, tak mnie nauczono. Czy takie poglądy są prawidłowe? Myślę że tak. A Wy co o tym myślicie? Bo być może jestem trochę zacofany jak na 21 wiek?

Gość gość
Dyskryminacja mężczyzn – behawioralny (obok poznawczego: stereotypy, i emocjonalnego: uprzedzenia) komponent negatywnej postawy wobec mężczyzn Zazwyczaj wynika z tradycyjnych stereotypów, zgodnie z którymi rola mężczyzny jest podległa wobec kobiety i definiowana w relacji do niej. Zgodnie z tymi stereotypami to kobieta jest trzonem społeczeństwa, to ona rodzi dzieci, wychowuje je i jednoczy rodzinę, zapewniając tym samym ład, ciągłość i trwanie społeczeństwa (patrz również Bogini Matka), natomiast rola mężczyzny sprowadza się do zapewnienia jej bezpieczeństwa fizycznego i materialnego, a jego wartość i satysfakcja oceniane są ze względu na skuteczność jego opieki nad kobietą . Z tego typu stereotypów wynikają też bardziej wulgarne przekonania, uprzedmiotawiające mężczyznę, np. przekonanie o tym, że seksualna rola mężczyzny sprowadza się do zapewnienia satysfakcji partnerce, że inicjacja aktu seksualnego jest jego, a nie jej zadaniem itp.

Może warto się udać do lekarza? Brzmi trochę jak jakieś problemy psychiczne.

Gość gość
zażywaj brom-zmniejsza libido.

Gość gość
Żeń-szeń podnosi libido zarówno mężczyzn, jak i kobiet, a także pomaga w zaburzeniach erekcji. Zawarte w żeń-szeniu ginsenozydy zwiększają uwalnianie w organizmie tlenku azotu, który wspomaga rozkurcz naczyń krwionośnych, powodując zwiększony napływ krwi do penisa.

Gość gość
zamiast głupio wsadzać lepiej dobrze przypiertolić!