Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość OnaPrzerazona85

Mamy ktore nie chciały a teraz się cieszą

Polecane posty

Gość OnaPrzerazona85

Są tu takie? Kiedy miałam 20kę, nie chciałam dzieci, ale cała rodzina mówiła mi, że młoda jeszcze jestem, że mi się zmieni, więc czekałam i liczyłam na to.. Teraz jestem po 30ce, nie zmieniło mi się, jest wręcz gorzej. Za to mąż nie wyobraża sobie, żebyśmy dzieci mieli nie mieć i coraz bardziej naciska. Nie chcę tu opisywać całego mojego życia i powodów, dla których tak czuję, ale mam wrażenie, że dziecko to będzie koniec wszystkiego. Mąż snuje plany, jak to postawi się w naszej sypialni łóżeczko, potem oddzieli aneks kuchenny, my zajmiemy 'salon', a dziecko naszą obecną sypialnię, a ja jestem przerażona. Nie wyobrażam sobie takiego gnieżdżenia się, nie wyobrażam sobie braku czasu i konieczności organizowania opieki dla dziecka albo rezygnacji z planów (często w weekendy jeździmy na spontaniczne wycieczki, chodzimy często do kina, pubu ze znajomymi). Czy jakaś mama mogłaby tu pomóc, uspokoić, wyjaśnić, jak to będzie? Czy naprawdę jak dziecko się urodzi, to wszystkie te "strachy" znikną i wszystko przestanie być ważne? Na dzień dzisiejszy mam jedynie cichą nadzieję, że nie uda mi się zajść..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować