Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do osob, ktore maja psa

Polecane posty

Gość gość

Suczka jest z nami od 4 lat, przyszla do nas w wieku okolo 8mscy. Ktos ja porzucil i zdecydowalismy sie ja przygarnac. Do dzis siada mi na stopach tylem do mnie. Nie wiem czy to oznacza, ze chce mnie zdominowac? Czy moze obawia sie czegos?

Gość gość
wg mnie jest to oznaka przyjaznej akceptacji jako pani. moj pies tez tak robi, musi usiasc tak albo kolo mnie ale zeby kawalek jego ciala wchodzil na moje. natomiast kiedy bierze moja dlon do pyska i droczy sie z delikatnym jej przygryzaniem to wtedy wydaje mi sie, ze chce pokazac dominajce. ale moze sie myle

Gość gość
Może być oznaka dominacji, ale może też być potrzeba poczucia bezpieczeństwa albo po prostu kontaktu ze "swoim" człowiekiem. A jak pies jest duży to one czasem po prostu nie mają świadomości swoich wymiarów i tego, że człowiekowi w przestrzeń włażą :D

Gość gość
dzieki za odp. wczesniej mielismy pieska 13 lat i byl od malego i nigdy tak nie robil.

Gość gość
moj tak od malego robil, teraz jest "wielka krowa' i tez lubi usadowic 4litery na mojej stopie. ale on jest taki bojazliwy, wrazliwy i laknacy kontaktu wiec mysle ze to normalne.

Gość behawiorystka amatorka
Suczka ma silną potrzebę kontrolowania gdzie jesteś. Boi się że się choćby ruszysz a ona tego od razu nie zauważy. Tak robią psy silnie związane z opiekunem, z ogromną chęcią towarzyszenia mu i psiej pracy. Pewnie chętnie spędzałaby z tobą więcej czasu na psich zabawach jak bieganie za piłką i podobne. Nagrodą dla niej jest twoja uwaga i pochwała. To musi być świetny pies a ty masz u niego autorytet. P.S. Dodatkowo może to być nadstawianie się do drapania po plecach.

Gość gość
12:31 Suczka wymaga bardzo duzo uwagi np. gdy przyjdzie konieczny masaz i zaraz nosem traca. Uwielbia tez zabawy gdy rzucam jej pile wiec to tez sie zgadza :) Na drapanie po plecac ogonek jej chodzi jak szalony. Co do autorytetu to mam zerowy, bo gdy przypadkiem wybiegnie na ulice to gdy ja wolam to 0 reakcji i ucieka jeszcze dalej.

Gość gość
wp*****l jej to zacznie się słuchać, pchlarz j****y

Gość gość
up

Gość gość
up