Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szatan®

Obowiązkowa rejestracja kart sim. Już nie Acta a ustawa antyterrorystyczna.

Polecane posty

Co o tym myślicie zabierają nam prywatność? Nie będziemy już anonimowi. Pełna inwigilacja.

Gość gość
wg mnie nigdy nie bylismy anonimowi :)

Gość gość
ja nic nie zarejestruję dopóki nie otrzymam pisemnie wezwania itp. nie oglądam tv, nie intersuję się polityką w żaden sposób i nie mam pojecia o tej sprawie ja na pewno nie pójdę nic rejestrowac mogą mnie pocałowac od kiedy to paplanina w tv kartonie ma mi mówić co mam robić

Korzystanie z kart sim dawało anonimowość. Mogłeś korzystać z internetu odwonić a potem zniszczyć kartę i telefon. I nie ma śladu po tobie mogą namierzyć miejsce z którego dzwoniłeś i co przeglądałeś ale kto to robił to i czy na pewno ty to nie mieli gwarancji.

Jak się nie zarejestruje to karta będzie nieaktywna. Tylko numery SOS. Dużo osób ma na abonament czy też mixa więc nawet nie poczuje że coś się stało bo ich karty są już zarejestrowane.

Gość gość
Jest to jakieś utrudnienie dla drobnych oszustów i cwaniaczków jadących na dziesiątkach i setkach anonimowych kart SIM. Teraz będą musieli chodzić do biura obsługi klienta i rejestrować numer kolejnej zakupionej karty SIM i podawać dane osobowe na tacy. I o to chodziło w tej ustawie o bat na oszustów i środowiska przestępcze pod zasłonką ustawy antyterrorystycznej.

Gość gość
Będzie też więcej rozwodów bo łatwiej będzie namierzyć niewiernych mężów i żony latających na kilku kartach SIM:P

Gość gość
co za bzdura skoro ktoś bedzie chciał poinformowac o bombie na przykład to skoro bedzie miał nieaktywną kartę z działającymi numerami alarmowymi to będzie dzwonił właśnie tam z infoprmacją o bombie czy mi się wydaje czy robia z ludzi debili

Gość gość
Prawdziwi terroryści to mają ubaw po pachy z tej ustawy. A ustawa powinna się nazywać inwigilacyjna a nie antyterrorystyczna.

Gość gość
myśle, że jesteś szatan cwelem do robienia loda pedałkom !