Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mbcz

Jak o niej zapomnieć?

Polecane posty

Gość mbcz

Otóż obecnie mam wakacje, a po nich idę do szkoły ponad gimnazjalnej. Jak byłem jeszcze w 3 klasie gimnazjum to spodobała mi się pewna dziewczyna o rok młodsza ode mnie. Jednak, że jestem bardzo nieśmiały, to nie miałem odwagi do niej podejść ani razu. Dlatego postanowiłem, że dam sobie z nią spokój. Myślałem, że jak zaczną się wakacje, to szybko o niej zapomnę. A tu proszę - całkowicie odwrotna sytuacja. Bardzo często o niej myślę i uświadamiam sobie, jaki jestem kiepem, że nie zagadałem do niej, tym bardziej, że ona też jest dosyć nieśmiałą dziewczyną z moich obserwacji. Ale teraz to już za późno. Idę do nowej szkoły, nie wiem, gdzie ona pójdzie za rok, ale raczej nie będę miał z nią kontaktu, a nie chcę się na nic nastawiać, bo będzie jeszcze bardziej bolało. Dlatego myślę, że najlepszą decyzją będzie zapomnienie o niej. Tylko jak to zrobić? Wykonuję różne prace wokół domu, ale wystarczy jedna myśl i przestaje być skupiony, jestem wtedy bezużyteczny, w dodatku boli mnie coś w środku. Ten wpis miał na celu troszkę wyżalenia się, ale liczę, że jednak dacie mi jakieś cenne porady.

Gość gość
Jeszcze nie jedna w życiu poznasz jestes za mlody na dziewczyny i wez się za naukę

Gość gość
Idź na dupy :D ja miałam podobne w liceum, czułam dreszcze jak nasz wzrok się spotykał, ale miałam wtedy chłopaka.... A teraz? Nadal zdarza mi się o nim myśleć, pomimo tego że jestem w związku. Ciekawe czy też on też mnie wspomina.

Gość gość
Jeżeli nie będziecie mieli okazji żeby gdzieś się widywać to być może uda Ci się zapomnieć o niej, może w międzyczasie zakochasz się w kimś innym. Ale może lepiej od razu zawalczyć o miłość bo potem może być za późno. Miłość nie zawsze udaje się przezwyciężyć, możesz tak kochać beznadziejnie całe życie. Ja mam 30 lat, mam męża a nadal jeszcze tli się we mnie uczucie do kogoś w kim zakochałam się w podstawówce. Kiedyś zabrakło odwagi a teraz już za późno na cokolwiek. Nie masz do niej kontaktu na jakimś portalu społecznościowym np. facebook? Łatwiej byłoby Ci odnaleźć ją, zaprosić do znajomych i zagadać do niej pod pretekstem w luźnej rozmowie np. zaczynając od rozmowy o szkole. Może jednak coś by z tego było. Po co od razu o niej zapominać skoro moglibyście być razem. Spróbować zawsze można.

Gość mbcz
12:58- Nie mam jej w znajomych na fb, ale: rozmowa przez Internet raczej odpada + ona mnie chyba nawet nie kojarzy z imienia, więc nie wiedziałaby, z kim ma dotyczenia. No a ja nie mam profilowego. Raczej nie jestem brzydki, myślę, że jestem nieco ponad przeciętną, ale w sumie nie mnie to oceniać ;) Oczywiście wiem, że wygląd to nie wszystko.