Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

landryna94

pekajace piety latem

Polecane posty

drogie panie, co stosujecie na pekajace piety... jest juz cieplo, poki nosilam pelne buty to nie bylo az tak zle… bo nie bylo tego widac. boli okropnie, a ja juz nie wiem co mam robic, nic mi nie pomaga… a nawet nie wiem do jakiego lekarza z tym isc, zreszta wstyd… co mozna z tym zrobic… ???

no teraz pewnie bedzie tylko gorzej, bo jak goraco i otwarte buty to wieksze ryzyko jakiegos zakazenia. ja bym poszla do lekarza pierwszego kontaktu, mimo wstydu - zeby nie zrobilo sie z tego cos powaznego. nie wiem do jakiego lekarza, mysle ze to internisty najpierw, a on cie juz skieruje dalej.

Witaj! Serdecznie doradzam Ci wizytę u podologa. Jest to specjalista (nie lekarz) zajmujący się zdrowiem stóp. Taka osoba pomoże Ci w rozwiązaniu takich problemów jak wrastające paznokcie, modzele, pomoże także we współpracy z lekarzem w przypadku profilaktyki tzw. stopy cukrzycowej czy w przypadku grzybicy. Pękające pięty to popularny problem - nie ma się czego obawiać, a im dłużej czekasz, tym będzie gorzej. Informacje na temat tego w jaki sposób podolog może Ci pomóc znajdziesz tutaj: http://www.podgorskidomurody.pl/category/podologia-krakow/ Jeśli mogę odpowiedzieć na jakieś pytania - chętnie pomogę!

Nie - podolog nie jest lekarzem, więc można się do niego zgłosić bez skierowania. Podologów znajdziesz najłatwiej w salonach urody - u nas w Podgórskim Domu Urody to jedna z ważniejszych świadczonych przez nas usług. Zapraszamy do nas jeśli jesteś z okolic Krakowa. Specjalista sprawdzi stan Twoich stóp i zarekomenduje leczenie - jeśli tylko będzie to możliwe, wszystko odbędzie się bez konieczności udziału lekarza.

Gość gość
Latem nie mam problemu ale już o tej porze roku tak, mam strasznie przesuszoną skórę na stopach, w końcu muszę wybrać się do podologa, Satin mam nawet nie daleko i wzięłam ulotkę.

Gość gość
Uuuua pękające pięty zwłaszcza latem to makabra. Dobrze dobrane buty i odpowiednia pielęgnacja pięt to podstawa. Ja ostatnio odkryłam super firmę obuwniczą www.gamis.com.pl. Buty są wygodne i stabilne.

Gość gość
O, to jest problem, na pewno warto tez zrobić badania krwi bo pękające pięty bywają efektem np. cukrzycy. Ale jeśli to sprawa tylko kosmetyczna to i tak warto porządnie zadbać o to. W Opolu warto wybrać się do http://www.zdrowe-stopy.com/ świetne miejsce, gdzie radzą sobie z różnymi problemami jak własnie pękające pięty, rogowacenie naskórka, nadmierna potliwość czy grzybica stóp. Ja chodzę tam na zabiegi pielęgnacyjne i pedicure kilka razy do roku.