Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracooownica

PODWYŻKA W PRACY mam pytanie

Polecane posty

Gość pracooownica

czesc, powiedzcie mi co mam zrobic. Od jakiegos czasu mysle aby isc do szefoostwa i poprosic o podwyzke. Umowa byla taka gdy sie zatrudniałam ze po roku mogę liczyc na podwyzke(kwota o ktorej byla mowa na rozmowach wstepnych). wlasnie minał rok i mysle czy by nie isc, bo szefowie to typy pracodawcow, ktoryz jak nie musza to nie dadzą. dzis jednak zostalam zawolana na rozmowe i dolozono mi pewne obowiazki. OK, nie mam nic przeciw,jednak w zwiazku z tym glupio mi teraz isc i prosic o podwyzke,bo pomysla ze to odpowiedz na te dodatkowe obowiazki...Co mam robic?isc, czy poczekac tak z miesiac? a jesli isc to czy wspomniec ze to absolutnie nie jest podyktowane tymi dodatkowymi obowiazkami,tylko ze dawno nosiłam sie z takim zamiarem? jak w ogole zapytac?nigdy tego nie robilam.. :/

Gość gość
Ale dziwnie myslisz przeciez za dodtkowe obowiazki nalezy sie dodatek. Masz tym bardziej i podstawy do podwyzki.

Gość gość
a dlaczego nie wspomniałaś o tym przy okazji jak Cię wezwano i dołożyli Ci nowych obowiązków, miałaś świetną okazję powiedzieć że "w sumie to dobrze się składa, bo chciałam zapytać o podwyżkę" albo zapytać wprost czy nowe obowiązki wiążą się z podwyżką- bo takie dostałaś zapewnienia przy podejmowaniu pracy

Gość gość
wtedy by jej powiedzieli, ze sytuacja firmy niejest w najlepszej formie i ma sie cieszyc, zepracuje bo szykuja zwolnienia..

Gość pracooownica
nie moglam, bo po 1 bylam zaskoczona tym wezwaniem, po 2 bylam tam z kolezanka od ktorej mam przejac dodatkowe zajecie.wiec nie wypadalo przy kims o to pytac...a teraz maly zonk.nie wiem jak to ugryzc.

Gość gość
to tak jak ktos wyzej napisal, masz dodatkowy argument by ta podwyzke dostac. ja zaczelabym ogolnie od tego, ze pracujesz juz rok, " Umowa byla taka gdy sie zatrudniałam ze po roku mogę liczyc na podwyzke(kwota o ktorej byla mowa na rozmowach wstepnych). wlasnie minał rok " DODATKOWO twoj zakres obowiazkow sie zwiekszyl w ostatnim czasie, wiec chcialabys wnioskowac o podwyzke.